prvi znaki nosečnosti
PepaPujsa… no pa sva na istem. Ceprav jaz zame nimam upanja, ker se mi zdi da bo vsak cas prisla. Sem jo imela vedno na 1. In se je prestavila kar tako na 8. In prejsnji mesec na 6. Zato nimam upanja, ker sem prepricana, da bo prisla jutri. Cudno mi je samo to, da me je ze tako dalec pripeljal obcutek spodaj, da sem vlozek imela ze 3x pa potem nic. Ampak tudi to se ocitno zgodi :/ tako, da kljub temu da je bila prejsnji mesec 6. Pac danes ne stejem kot dan, ki zamuja M ampak se vedno lahko pride jutri.. ze 4 dni imam ta obcutek v jajcnikih non stop, da se bo kar vlila tak da ne dvomim in jo pricakujem. Ampak hvala vama, da drzita pesti… maloooo upam, da imata prav.
Pina_malina se vedno dvomim, da je karkoli. Danes me je popoldan primlo, kot bi bil krc in me je bolelo v eno kaksno urco in nehalo. Od takrat me tu pa tam se zaboli ampak bistveno manj… se vedno mislim, da bo prisla M… ce je pa nebo pa mislim, da te bolecine niso ok? Bom pocakala se kaksen dan ali dva in definitivno poskusila ta Clearblue.
Pozdravljene punce,
no, midva z možem sva se ta vikend razveselila plusa. 🙂 Nisem točno vedela, kdaj sem imela v tem ciklusu ovulacijo, zato sem s testom počakala malo dlje. Ko mi je menstruacija zamujala 4 dni, je CB Digital pokazal nosečnost 2 – 3 tedne. Ta teden se grem naročit na prvi pregled, upam, da dobim termin kaj prej kot pri prejšnji nosečnosti (v 10. tednu). Občutki so mešani – seveda sem vesela, ampak hkrati pa me je strah zaradi prejšnje nosečnosti, ki se je končala s SS. Vem, da za SS pač obstaja določena možnost pri vsaki nosečnosti, ampak res upam, da mi ne bo treba še enkrat skozi to.
Moram pa reči, da nisem imela tokrat čisto nobenih simptomov, bil je zame čisto normalen PMS. Vse je bilo kot običajno (boleče prsi in izbruh rosaceje v tednu pred pričakovano M), samo tisti krči dan ali dva pred M se pa kar niso pojavili. Tako da je bil v bistvu prvi simptom šele zamujanje menstruacije in z njo povezanih krčev.
Pikica8, tudi jaz ti priporočam Clearblue Digital. Od teh klasičnih s črticami se mi zdi tudi Pregnafix zelo zanesljiv in jasen, z Baby Check imam pa tudi jaz slabe izkušnje.
Srečno vsem, držim pesti!
Snowshowers cestitkee !!! 🙂 ne sekiraj se … tokrat bo vse vredu! 😉 drzim pesti! 🙂 ja saj bi ga naredila ampak ce mam pa ze od 3. Naprej znake za M …. bolecine v jajcnikih in bolece prsi oziroma bradavicke in nevem zakaj bi delala test, ce jo pricakujem… nekak nerealno se mi zdi da bi bilo karkoli. Nevem .. v jajcnikih imam ze 3 dni obcutek da bo prisla. Pa ne krce ampak neko cevicenje in tisti obcutek kot da jo imam ampak je ni. Tu pa tam bolecine.
LadyBee56978 … ne razmisljaj tako negativno. Zdrava si, ziva si, imas okoli sebe ljudi ki te imajo radi, imas partnerja ki ti stoji ob strani …. tvoje misli so pa samo na zanositvi in to je edina stvar, ki mislis da bi te osrecila. Osredotoci se na druge stvari za katere si lahko hvalezna pa jih vsi vzamemo prevec samoumevno. Na ta nacin in ob taksnem razmisljanju bos skodovala sama sebi in drugim. Veliko zensk poznam ki so izgubile partnerja, ker jim je bilo mar samo za zanositev in so pozabile da tudi on rabi njihovo ljubezen. Ne delaj si tega… zasluzis si. Ampak si tudi vsi okoli tebe zasluzijo tvojo ljubezen in sreco.. se najbolj si pa sama zasluzis vse to in se vec! Naredi to zase… ko se bos osredotocila na druge stvari se bo samo zgodilo ampak zato ne prikrajsaj sebe ali druge za stvari ki bi morale biti naravno narejene-storjene kakorkoli. Tudi sama imam okoli sebe polno dojenckov ampak jim privoscim iz dna srca! Imam necaka ki ga imam najraje in nemorem prezivet 3 dni brez njega! Imam sestro ki mi pomeni najvec in nebi nikoli prikrajsala naju za tisti najin cas, ko se smejiva in sva ena za drugo tu. Imam kolegice ki imajo otroke in sem non stop z njimi saj jih imam rada. Ni mi samoumevno, da imam starse in stare starse zato se tudi njim posvetim in zakaj bi bila slabe volje? Kaj pa ce koga od njih jutri nebo vec in bi obzalovala tisto negativo? Ni sans. In najpomembneje … imam partnerja, ki me obozuje in jaz njega in kljub slabim dnem imava vec dobrih saj se oba trudiva za najino sreco in skrbiva da odnosi niso obveznost ampak uzitek. Zanosila pa bom – ko bom in takrat bom najsrecnejsa ampak do takrat nisem umrla in sem zdrava in imam roke in noge kar marsikdo nima in je ze to razlog za sreco !!! Glavo gor… pozitiva!!! 😉
Jaz zal ne morem tako gledat na zivljenje.. ne zivim na tak nacin. S fantom pa…. razmisljava o otroku, seks je samo dan pred ovulacijo in na dan ovulacije to nama zadosca…. Hodim v sluzbo opravljam dela doma in to mi je popolnoma uredu. Sanjam o otrocih, a me vseeno stisne ko jih vidim. 🙁 Zal ne morem drugace… Takoj si zacnem predstavljati kako bi bilo ce bi jih imela… Ampak jih nimam in ocitno se ne bom nekaj casa.. 🙁
LadyBee56978 se strinajm z pikico8 vse kar je napisala. Vem da ti je tezko ampak mores drzat glavo pokonci, ker dobro ves da ti bo ratalo prej kot slej kot vsem nam ki se trudimo, mores mislit samo pozitivno, zato daj zamoti se glavo pokonci in mislit pozitivno ceprav vem da ti je tezko ma mores zdrzat zelo dobro vem kako ti je ker z mojim se trudim ze2 leti in ni nic in se posebi ker se drugi pametujejo imajo tudi otroka gledas vsepovsod kjer so in jih tudi vidis ima tudi tvoj sorodnik kot moj sestra ki pricakava. Samo mores bit mocna glede tega verjemi bodi mocna in nekako zamoti se da ne bos mislila stalno na to vem da je tezko ma ni druge verjemi se bos boljse pocutila ce se ne bos prav ubadala s tem. In bodi veckrat tudi aktivna glede……. saj ves, jaz z mojim zdaj vsake drugi dan in pole naprej ka je poslala moja g. Verjemi glede tega mores bit trdna in vztrajna neglede kaj ti govorijo bliznji, prijatelji itd. bos vidla da bo bojsi ce bos odmislila vse skupi. Samo pa mores bit vsaj malo vec aktivna lahko da si ravno zamudila o. Ne se sekirat in obremenjevat bos vidla da bos tudi ti v pricakovanju samo glavo pokonci, bodi mocna pojdi do svojga g in ostalih dohtorjov ki upajo pomagat vama bos vidla da bos v naslednjem krogu ze v pricakovanju, samo mocna bodi glavo pokonci in vztrajaj pri tohtorju in vec aktivnosti.
Jaz se z mojim trudim zdaj sma aktivna vaki drugi dan, hodima do dohtorjev, prijema caje in se naprej boma vztajala tako daj tudi ti LadyBee56978 ceprav vem da je tezko vem ker se z mojim trudiva ze 2 leti. Daj glavo pokonci bos vidla da bos kmalu vesela nosecka.
Pikica8 zate tudi velja ceprav mislim da si nosecka bos vidla glavo ponci in drzim pesti da si.
Martinah v tebi je toliko dobrote … prosim tudi sama upostevaj svoje nasvete 😉 vem, da zna bit tezko ampak bodi se bolj pozitivna in vesela 🙂 ko bi le drzalo, da sem res ampak morem razocarat, da pa danes imam krce in lezim od bolecine … zdaj sele gre zares tak da tokrat tudi jaz nisem nosecka zal. Potem pac se ni cas … ko bo pa bom:)
Evo sm dobila odgovor na vprašanje… ko vsakič dobim menstruacijo bi me lahko postavil pred vrata psihiatrije in bi ponosna vstopila pa še prosila za največji odmerek…. ne pa da doma 10 dni živim od izlivanja solz in občasnega helexa….. no ja… sama sm kriva da nikoli nič ne uspe. eni moramo žal živet od tablet kot pa nekateri od sreče.. nepošten svet.
No, jaz pa sem po še enem dnevu brez M ponovila test in tokrat se je prikazala jasna črtica. Sem ful vesela, hkrat pa tako kot snowshowers s strahom pričakujem potek, glede na 2ss. Snowshowers, držim pesti za naju obe. Za pregled bom pa poklicala ob koncu tedna, če se slučajno zdaj že v začetku kaj zalomi.
Ladybee, pikica in martinah sta ti zelo lepo napisali. Posebej to, da skrbi da tvoji odnosi s fantom in bližnjimi ne bodo trpeli, ker se osredotočaš samo na nosečnost. Poskušaš še dokaj kratek čas. Če pogledaš statistiko – le v 30% se jajčece oplodi, od teh ki se, se jih le 30% ugnezdi, od teh jih 15% propade do 6.t, po pregledu in ob pozitivnem utripu se verjetnost za splav precej zniža, a majhna vseeno ostaja. To ti ne pišem, ker te hočem prestrašit, ampak zato, da se realno zaveš, da je naravno, fiziološko, da pogosto ne uspe takoj. O tem se malo govori in danes smo navajeni, da mora bit vse na instant. Tudi tebe čaka otroček, bo pa naslednji cikel.
Ne morem spati in sem zatavala sem. 🙂 ladybee, res upam, da boš tole kar ti bom napisala vzela s pozitivne strani, ker resnično ne želim kaj slabega, napisala bom samo svoje mnenje in izkusnje.. Namreč tvoje razmišljanje je negativno usmerjeno in jaz verjamem, da dokler ga ne boš spremenila, se tudi tvoje življenje ne bo spremenilo. Vedno znova se pokaže, kakšno moč imajo naše misli nad našim življenjem. Sprememba pa terja trud. Res ne želim posploševanje in s prstom kazati nate, kot izvor težav, hočem ti vse skupaj postaviti samo v drugo dimenzijo razmišljanja. Jaz verjamem, da ni prav, da se življenje vrti samo okoli zanositve in nato okoli otroka. Mama mora biti izpopolnjena na več področjih, da je lahko resnično zadovoljna in srečna. Srečna in zadovoljna mama pa vzgaja srečnega in zadovoljnega otroka. Zato prisili se in se osredotoči na druge cilje, hobije, pozitivno družbo. Tuji otroci ti naj bodo izvor veselja in ne groze. To zahteva miselni preskok. Če deliš ljubezen, dobiš ljubezen. Celo življenje pravzaprav delamo na sebi. V tem času pa lahko delamo tudi na otroku. 😉
Pa še nekaj, zelo pripomoglo bi (že če malo raziskuješ, ugotoviš, da ovulacije niso vedno točne), če se s partnerjem poslužujeta ta spolnih odnosov večkrat ne samo en dan v mesecu. Plus tega, poskušata to opravljati iz ljubezni in veselja, ne obveže (zopet moč podzavesti in misli). Želim ti vse dobro! Da boš čim prej dosegla svoje cilje.. 🙂 Enako pa seveda vsem ostalim, ki pričakujete plus. 🙂
Pozdravljene punce,
najprej čestitke za vse pluske, optimistično in pozitivno naprej. Kot je napisala Martina, življenje si krojimo z našimi mislimi.
Pikica zate velik objem, sem vesela, da te M ne povozi in da pozitivno gledaš naprej, tako kot Martina, sta res obe tako zelooo pozitivni, jaz verjamem v to, da bosta tudi vidvi kmalu dočakali plusek in male sončke v naročju.
LadyBee56978 poznam tvoje občutke, ni nič narobe, če si žalostna in jezna, ko dobiš M ampak ti si jezna na celo svoje življenje in ljudi okrog sebe. Jaz ti svetujem, da mogoče obiščeš kakšnega psihoterapevta, ker pogovor z njim ti bo resnično pomagal, imam sama izkušnje s tem in resnično pomaga, tudi naučiš se tega za celo življenje. Pogumno in optimistično naprej. Me tukaj smo s tabo.
lep pozdravček vsem