Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje prvi znaki nosečnosti

prvi znaki nosečnosti

Hvalaaa pina_malina.. joj sem pa ze med novemberkami hehe..sicer 4.11 ampak bo verjetno se zamaknjen ker mi je clearblue kazal le 1-2 tedna glede na zadnjo M je pa 4-5. Verjetno pozna ovulacija. Kaksne imas kaj simptome?

Drugac me pa malo manj spika v jajcnikih danes, vendar se vedno s strahom hodim na wc vendar upam da sem lahko brez skrbi. Grem pa danes samoplacnisko beta hcg da vidim koliksna je vrednost in ce je sploh dovolj velika, da bom malo pomirjena.

Se mi je zdelo da znaš biti ze novemberka 🙂 jaz sem kar ok, razen tega da me bolijo joške, ful zgodaj zvečer omagam (čeprav sem sicer kot sovica) in blazen apetit imam, drugega nič. O kakšnih slabostih ne duha ne sluha. Imam pa prvi pregled šele naslednji teden in sem že malo na trnih.

Joj ne govori o joskah haha..odpadle mi bodo..a spodaj te pa nic ne spika?
Tudi jaz zvecer padem ob 9ih ze spim hehe..ponavadi pa do polnoci kot za salo. Glede slabosti tudi pri meni se nic. Ko se najem je pa trebuh tako napihnjen kot da sem ze v tretjem mesecu.Sem pa zvedela rezultate beta hcg 375,4 in ne vem ali je to ok al ne..si ti sla kaj samoplacnisko kontrolirat? Jaz sem narocena 24.3 na prvi pregled upam da se bo kaj videlo.

Oo cestitke tricipat!! Verjetno si med 4 in 5 tednom. Ja vidis, ko si mislila da ne bo pa je ratalo:) me veseli.
Joske bojo pa se bolj bolele, bos mislila da bodo odpadle, zraven pa se kriz in te vlece na vse strani hehe.
Ja punce je tezko ne mislit na vsako stvar, ki se zgodi, sploh pri prvi nosecnosti.
Se ostale se morajo pridruziti, da bojo letos vsi 🙂

Kak vama je fajn 🙂 seveda pri prvi nosecnosti vsaka pomisli na tisoc stvari .. ampak na koncu je vse ok 🙂 jaz svojo M pricakujem cez 4 dni … pojma nimam zakaj 8. Saj sem jo mela zelo dolgo vedno na zadnjega v mescu ali 1. Brez izjeme pa se je odlocla prestavit za en teden. Groza 🙂

Jaz pa bi mogla dobit danes m in je se vedno ni ma ne bom vec mislila sa je kaj ker sem pole samo razocarana ker na koncu ne bo nic bomo vidli kdaj bom pa zdaj dobila m odkar delamo na tem da bo+ zmeri zamuja nimam kaj. Mislit pozitivno naprej in delat na tem in bomo vidli koliko casa bo pa zdaj zamuja la ta m

Jenna90 hvala :)) kako ti napredujes?
Jaz zaenkrat krci spodaj tako da vsakic ko grem na wc me je strah da kaj zagledam, bolece prsi, utrujenost rahle slabosti cez dan drugace pa bo. Samo drzim pesti da se obdrzi. Nisem cisto brezskrbna kakor bi morala biti ampak upam da bo kmalu bolje.
Drugace pa punce mislim da sva z Jenna90 dober dokaz da res manj se obremenjujemo bolje je. Jaz sem si rekla evo se tri mesece probam s klomifenom potem pa opustim vse. In ravno prejsni mesec ko sva bila vse skupaj dvakrat aktivna se je zgodilo. Da niti ne vem sploh na kateri dan. Predvidevam da ze 9ti dan cikla ko sva imela odnose pa potem dva dni kasneje je bila lahko da ovulacija ceprav se slisi skoraj nemogoce da je bila na 11ti dan ampak ja zgodilo se je neverjetno, upam da zdrzimo do konca, midva se res zelo veseliva ceprav po pravici povedano ne dojameva se vedno. Ko se bo zacelo kaj videti bo sele postalo resnicno, ceprav se trebuscek zelo hitro napenja in je cisto drugacen obcutek in tudi ko se najem kar skoci ven. 🙂
Evo toliko da se malo javim da ne boste rekle da sem vas pozabila 🙂

Tricipat prepusti se 🙂 Martinah jaz sem se pa ze danes zbudila z bolecinami oziroma, ko sem sla lulat me je vse spodaj bolelo kot da jo bom vsak cas dobila in celi dan ze tak pa je ni… niti se ni cas naslednje 3 dni. Sej ves kaj ti bom rekla … vedno je moznost 😉 pocakaj in bos videla 🙂

Ja kar gre, te prav razumem za strah in vse, sem sama panicarila in vsak teden hodila v bolnico, me ze vsi poznajo tam haha. Brezveze strah, ker tako ali tako nimas nic vpliva. Razen ce te ful boli ali ce krvaris potem se sekiraj. Prej je vse brezpotrebno, ti govorim iz lastnih izkusenj. Jutri imamo nuhalno se ze ful veselim in upam, da je vse ok.
Ja ovulacija lahko malo pozneje pride, manj se obremenjujes s tem prej pride. Midva sva tudi mislim dvakrat v drugi polovici decembra in ravno takrat se je prijelo, tako da ne obupat!

Ene trikrat na dan me zvije oz zagrabi bolj mocno ampak upam da je to od raztezanja. Vecino dneva je pa mirno. Tako da ja dokler ne bo kaj hujsega se ne smem sekirati. Razmisljam da bi sla jutri se enkrat samoplacnisko za beta hcg ampak ne vem ali se ne bom potem se bolj sekirala in hotela ves cas spremljati vrednost. Jenna90 si ti kaj spremljala vrednost beta hcg?
Jaz isto komaj cakam 24.3 ko imam prvi pregled pa predvidevam potem da bo nuhalna med 21 in 28.4 . Komaj cakam ali se bo 24ega videlo dovolj in ce bo srcek normalno delal.

Tricipat nisem hcg spremljala, bos skozi nosecnost se pa se krvi dala (imam mocan strah pred iglami).
Sem pa hodila na ultrazvok vedno, kot psihopat, sploh ce zacnes brati po forumih in nasplosno na internetu, si se bolj panicen.
Ja to zvijanje je bilo tudi pri meni dol, se danes me zvije na polno kdaj pa kdaj- kot si rekla, maternica se razteza.
Se predno sem vedela, da sem noseca me je spodaj zvilo ko sem zakasljala ali kihnila, tako da je vse to mislim normalno, je pa od vsake do vsake razlicno.
Edino pazi na surovo meso da ne jes, oz ce imas macke doma, da ciscenje wcja prepustis dragemu, te bo ginekologinja sama opozorila na to.

vem vem Pikica8 kaj bos rekla ja. zdaj sem pa rekla da se ne bom niti obremenjevala s tem ker pole sem razocarana in ne bom delala testa bom vidla do konc meseca kaj bo se ne bom obremenjevala. Ja pikica8 lahko pa da bos dobila prej m. Saj bos vidla kaj bo a ne upam da ne dobis m. da smo tudi me s +. magari a ne.

Ja martinah … ceprav sem tud sama ze zacela tok dvomit, da sploh ne razmisljam o tem da bi blo karkoli res :/

Hei. Evo Jenna90 jaz pa nimam strahu pred iglami pa sem sla danes dat se enkrat kri. Vrednost je od cetrtka zelo narastla. In je sedaj ze 1719,1 IU/L. Tako da vrednost narasca upam le da ni prevec hitro. 🙂

sem na istem pikica8

Punce ne se prevec dajat s tem, ker je samo slabse in res ne gre..
tricipat je ze normalno, da hitro raste, mislim da se kasneje upocasni.
kje so pa druge punce? 🙂 bobita in ostale?

No groza… vsak mesec prvega dobis m potem se mi prejsnji mesec prestavi na 8.2. Brez razloga in z veliko bolecin, zdaj pa ko je spet 8. Pa ne duha ne sluha o njej. Karkoli o nosecnosti ne razmisljam, ker ni to to pomoje. Ampak nagaja mi ocitno … pa napete prsi mam in ne cel dan ampak recimo na trenutke kot sem imela prej vedno pred m. 2 dni nazaj sem cutla malo kot da jo bom dobila zdaj pa spet nic. Neverjetno :/

Pikica8 vem kako ti je pri meni je isto in se zdaj je nisem dobila to m.
Samo pa eni govorijo da je isto kot pri m da je lahko nosecnost, zdaj je vprasanje lahko je lahko da ni.
pocakaj nekaj dni in pole naredi test ce je se vedno ne bo. Jaz pa je ne bom delala ker sem zmeri razocarana pole. tako da sem rekla da bom prav vztrajala pri tem in bila mocna (tudi ce mi je tezko se morem sama pri sebi prepricat da ne bom delala testa) ker ce ne se zmeri obremenjujem zato in morem drzat trdno glede tega. Znakov trenutno pa nimam nobenih ne glede m ne glede nosecnosti prav nobenih znakov. tako da bomo vidli kaj bo. Pikica8 te povsem razumem je tekza situacija samo kot sem ti rekla zdrzi nekaj dni in potem naredi test bos vidla kaj bo, in ne mislit na to, misli si samo kadar pridem m pride primer bodi mocna in pocaki neki dni in nato naredi test, vem zmeri je tezko glede teka vem kako ti je. Samo glavo pokonci mislit pozitivno in ne se obremenjevat kadar bo, bo bos vidla da bo tako. In kot si rekla drzi da se ne bos obremenjevala bos vidla vse bo v redu in ko bos najmanj pricakovala bos docakala + bos vidla glavo pokonci.

in kot sem rekla bolj kot bos mislila na to zmeri se ti bo spreminjala m tako je tudi pri meni ce se da se zamoti da ne mislis na to bos vidla bo kadar bos najmanj pricakovala.

Martinah … me je presenetla 🙂 nic bolecin prej in znakov ampak kar naenkrat se je ulila in me zdej tok boli da grozaaaa ! Ma ja res je … sploh ne razmisljam o tem ampak smotano je da sploh neves kdaj bo prisla in nemorem skos pazit sam na to. Martinah ti pa le pocakaj pa bos videla … sej ves da vedno dezim pesti zate 🙂

New Report

Close