prvi znaki nosečnosti
Hei.joj punci upam da vama je ratalo to ze nekaj je ce zamuja pa imate tocne :))
No jaz pa naj povem da sem novopecena klomifenka. Danes je peti dan ciklusa in sem zacela jemati. Imam terapijo prvi mesec po ena tableta na dan od 5-9 dne ciklusa in od 14-25 dneva dabroston. Drugi in tretji mesec ce ne uspe imam po dve tableti na dan in spet dabroston. Tako da jaz upam da v roku treh mesecev uspe, ce ne pa za nekaj casa opustim in se probam posvetit necemu drugemu in da mi ne bo to prva zelja na spisku.
Me pa zanima a je tukaj kaksna ki je ze jedla klomifen? 🙂
Tricipat, ja jaz sem ze veckrat pisala o tem 😉 sem tretji mesec na klomifenu in dabrostonu. Jutri zacnem se zadnji krog z dabrostonom 2 tbl/dan. Zacnem pa po ovulaciji, ce ne vem, kdaj tocno sem jo imela, mi je dr. Pusenjak svetoval, da zacnem z jemanjem raje kasneje kot prezgodaj, ker ce ga zacnes jemat pred O se lahko stvari zakomplicirajo (nepopolna O, ciste itd.). Jutri je 19. dan. Sem pa po klomifenu dobila cisto, mi je G rekla, da je to po klomifenu zelo pogosto. Me pa naslednji mesec caka laparoskopija, pa da vidimo pri cem smo.
Jaz sem imela zmeraj tocno m apak zanjih 3 -4 mesecev se mi pa zmeraj nekaj spreminja ne vem zakaj tako. No danes je drugi dan ki je se vedno nisem dobila, lahko jo se dobim dan je se dolg ne ma upam da je ne bo in da mi je ratalo ta +. vsaj upam no.
Testa pa ne bom delala ker pole sem zmeri razocarana bomo vidli kdaj pride ta tecka. pikica8 kako je s tabo zdaj. Upam da nam res rata vsem.
Ekapuka oprosti toliko nas je in nisem nic.gledala za nazaj a smo ze kaj debatirale na to temo.
Oo ti si ze tretji mesec. Mene je najbolj strah tega tretjega meseca. Ker ce ne bo potem pade vse v vodo. A te je ginek.sama napotila na laparo ali si ti rekla?
Kdaj pa si dobila kaj.ovulacijo po klomifenu? A si jo kaj cutila? Si imela po klomifenu kaksne stranske ucinke? Hvala 🙂
Tricipat, jah ta klomifen ni nič fajn ne…po njem sem bila skoz neki raztresena, ampak res, sploh se nisem zavedala stvari, ki sem jih počela. Vsi okoli mene so to opazili. Pa razdražljiva tudi, kar neke izbruhe jeze sem imela. Sicer temu pripisujem tudi to, da sem zaradi te celotne situacije napsihirana, razočarana in mi gre vse na živce. Ma ti povem po resnici, da nisem polagala nekih prevelikih upov na ta klomifen in dabroston. Moji hormoni so ok in mi je dala te tablete bolj kot ne, da mal zavleče vse ostale postopke, ki sledijo. Jaz svoje ovulacije imam, M na 29-32 dni. Ovulacijske teste sem skoz delala in vednose je izkazalo, da je O bila. Jaz sumim kakšne neprehodne jajcevode. Na laparo me je sama napotila. Trudiva se več kot eno leto (cca.13 mesecev) in glede na vse izvide, je to naslednji korak. Prav vesela sem in komaj čakam, da me pregledajo in poštimajo, kar je potrebno. Koliko časa pa se vidva trudita? Smem vprašat, koliko si stara? Jaz sem 32, mož pa 34. Enega otroka že imava, zanosila sem v 4-5 ciklu, tam nekje. Ko sem se naročala na laparo, me je zdravnik vprašal, če sva v drugo pozabla, kako se to dela? Hahaha. Zakaj pa je tebi G predpisala klomifen in dabroston?
Aha, ker mene že dva dni odkar jemljem, znosno ampak čutim da mi v jajčnikih nekaj dela. Tako da pomoje vsi ti hormoni zdej neki dol počnejo tko da bomo vidli. Jaz pa iskreno upam da bo ta klomifen kaj naredil, saj sem delala ovulacijske teste in nobena črtica ni bila tako zelo močna. tako da zdaj jih bom spet delala da vidim če bo kaj drugače saj mi ginek ni rekla da naj hodim na pregede za spremljanje teh foliklov.
Tudi midva se trudiva skoraj eno leto, prej pa tudi nisva nikoli ”pazila” tako da tudi takrat ni bilo nič.
Jaz sem sicer še zelo mlada, pomoje najmlajša tukaj gor 22 bom letos. Mogoče se vam zdim še premlada da skrbim, otroka si oba želiva zdaj ali pa čez dve leti nima veze, le ker toliko časa ne uspe bi rada že sedaj vedela kaj je narobe in kaj se dogaja da ne bo kasneje ko bo pa že res čas prepozno in se bom takrat morala posvečati tem zadevam.
Meni je predpisala najprej dabroston oktobra ker imam PCO, posledično neredne M cikle, to za tri mesece, ker ni uspelo v treh mesecih (očitno odsotnost ovulacije) sem dobila sedaj klomifen. Dobila sem ga pa samo na kartico, nisem bila na pregledu, tako da neke pametne obrazložitve nimam. Če ne rata v roku tri mesece pa naprej. Ampak verjetno ne dalj kot laparo in preiskave da izvem kakšno je stanje, ker bi samo to rada. Potem pa malo predaha od vsega ker je preveč stresno. Zato razumem vse vas malo starejše od mene kako je to ko nekaj želiš, upaš pa ne rata 🙁