prvi znaki nosečnosti
Tricipat, ja skoraj pol leta ze delam teste, ovulacijo imam skoraj vedno okrog 16. dne. Crtica je izrazito vidna in vedno temnejsa od kontrolne zato sem skoraj 100%, da ovulacija je. Se je pa zgodilo tudi, da je bila sele 21. dan… Ne vem, v cem je problem. Lahko imam neprehodne jajcevode ali kaj takega in bi jih bilo potrebno prepihat. Upam… Enkrat sem ze zanosila, mozev spermiogram je bp, moji hormoni baje tudi. Bomo videli, kaj se bomo zmenili v torek pri G. Definitivno vsa ta postopek predolgo traja. Vec kot eno leto sistematicnega dela na otroku bi ze moralo obroditi sadove, po moje…
Pri tebi je po moje problem odsotnost O, ker samo malo temnejsa crtica ni dovolj, mora biti temnejsa od kontrolne. S klomifenom se to lepo porihta. Kdaj ga zacnes jemati?
Ojla ekapuka! Zal mi je, ker si dobila hudica. A si probavala ze kdaj s caji?
Ja kar zahtevaj, da ti podrobno pregledajo jajcnike in vse, kar vztrajna moras biti.
Pri meni nekaj dela ta caj in kapsule, imam kar krce spodaj, kot da bi se mi maternica krcila. Ce ne bo prisla grem spet tezit, ceprav imam kmalu termin v bolnici takoj po testu glukoze.
Ekapuka s klomifenom zacnem v naslednjem mesecu ce ne bo nic tale mesec. Katere ovulacijske trakove pa uporabljas (znamka, cena) ker jaz imam neko cenejso varianto in ne vem koliko je kaj pravilno. Danes sem imela sicer zjutraj ta vlecljiv izcedek ampak testni trak ni nic pokazal bi se pa ujemalo saj je 15ti dan ciklusa danes. Ne vem vec kaj bom. Cakam do 28ega oz ko bo m in klicem ginek da vidim ali me bo narocila ali pa samo na kartico predpisala klomifen. Ker je rekla tri mesece dabroston pa potem takoj tri mesece dabroston+klomifen.
Sam kako je zanimivo, da vsak G po svoje predpisuje zdravila. Meni je dala takoj oboje skupaj, dabroston in klomifen za tri mesece. Uporabljala sem že različne teste: najprej Ovul-test, pa se mi zdi predrag, potem pa največkrat MediSmart. Zdaj nazadnje pa sem naročila http://www.zbitacena.si/izdelek/paket-5-ih-ovulacijskih-testov-za-zanesljivo-dolocanje-plodnih-in-neplodnih-dni-2-1/. Pri vseh mi isto pokaže, ko je ovulacija, je testna črtica temnejša od kontrolne. Preden sem prvič zanosila, sem si kupila Od Clear Blue digitalni ovulacijski test in sem kar hitro zanosila (po 4ih mesecih), ampak zdaj se jih ne dobi več.
Ja to je tut meni cudno kako nam tako razlicno vse predpisujejo. Aves kaj me zanima upam da ni prevec diskretno, ker poskusata ze toliko mesecev, ali so vama ponudil ze da gresta na umetno ali sta vidva zavrnila ali kako je situacija? Ker npr. jaz sem 21 stara in imam se cas ceprav si ga mocno zelim ze zdaj. In ce po treh mesecih klomifena se ne bo mi je ze rekla da bomo ukrepali naprej. In mene zanima ali so to kaksni pregledi hormoni, partner ali te ze kmalu potem dajo na umetno. Ker pri 21 se se ne bi spustila v to in bi poskusala se s caji in drugimi stvari. Ampak kako to ginekologinji razlozit da bi po tem jemanju tablet in pregledih potem malo upocasnil clovek zadevo in se prepustil kar bo pa bo.
Zanimivo. Midva poskušava nekje od Avgusta, ko sem opustila kontracepcijo ampak se poskušam čimmanj obremenjevat s tem ampak ko berem toliko stvari tu gor me malo skrbi. Stara sem 26. Sem bila pri ginekologinji septembra in je bilo vse ok. Mislite, da bi si morala spremljati ovulacijo, ker se nebi rada preveč obremenjevala in padla notri v vse to. Sem rekla ko bo pač bo ampak sem že malo neučakana …
pocaki se malo z testi in bos vidla kaj bo. ce pa ne bo se vedno nic pa lahko delas teste jaz bi naredila tako… ola pri meni bomo pa vidli kmalu ce so kaksni premiki od kar pijem caj krvomocnico jo pije pa tudi moj tako da jo pijema oba in bomo vidli kaj bo zdaj 1. 2 bi mogla dobit m in upam da je ne bo da zagledam ze enkrat ta + ker sem ye obupala upam da je pomagal ta caj. zaenkrat pa sploh kot da ga ne bi pila ravno tako. nobene spremembe da bi cutla ni. tako da bomo vidli kaj bo
Pikica, kolegica je isto probavala 5 mesecev sploh pa je vedla tocno kdaj ima ovulacije ker ima m na uro natancno. Sama pravi ko se je obremenjevala s tem, ni nikakor slo in potem je samo 1x v mesecu spala s fantom in je ratalo (mislila je, da itak ne bo nic iz tega). Pravi da je ze cisto obupala in se je sprijaznila ze, da nekaj ni vredu. In sedaj cakamo. To je vec ali manj psiha. Razen ce so jajcniki prevec zabasani, jaz bi vse sla kontrolirat, danes je normalno da ima vsaka nekaj. Nacin zivljenja je tak, na zalost
Jaz mam vse ok. Lepe jajcnike, kot pravi moja ginekologinja. Pijem krvomocnico zdaj … nisem se obremenjevala, no malo sem ze mislila na to ampak nisem pretiravala. Zdaj pa nevem vec … bom se prepustila. Nesmiselno se mi zdi tok padit notri v to da si merim O in potem tudi odnosi niso to kar bi mogli biti ampak je dejansko vse po urniku.. do tega mi pa ni 🙂
Punce stvar je taka, da pri meni je tudi vse OK, jajčniki lepi, nič cist, hormoni ok, M dokaj redne na 28-32 dni. Spermiogram moža tudi bp. Tudi zanosila sem že enkrat in imam zdaj zdravega triletnika. Ampak ni vedno vse ok, če ti osebni G to reče po rutinskem pregledu. Tu so tudi globlje stvari, kompleksnejše…neprehodnost jajcevodov, kar se lahko ugotovi na posebnem pregledu…kakšne brazgotine…hormonska neravnovesja itd. Tiste, ki ste še po 30 stare imate itak precej več možnosti za zanositev. Na vašem mestu se tudi jaz ne bi obremenjevala, vsaj eno leto ne, kar pa je tudi mejnik po katerem te začnejo obravnavat kot par s težavami z zanositvijo. Midva se trudiva od lanskega decembra, vmes je bil mož nekaj službeno odsoten in sta šla mimo dva meseca, torej vse skupaj dejansko enih 11 mesecev, od tega zadnjih 6 z ovulacijskimi testi tako, da vem, kdaj imam O. Jutri imam G in dobim napotnico za neplodnostno. Tam pa pol itak spet traja in traja…vsak pregled…morebitni posegi (prepihovanje jajcevodov, morebitno odstranjevanje pregrade, spermiogram, hormonski testi itd.) tako, da je do umetne oploditve še zelo dolga in upam oz. verjamem, da ne bo potrebe po tem.
Ja ne smes ne dosti mislit na to samo je tezka da ne bi mislil na to jaz delam vse da ne bi mislila pa ne rata. Ja upam da bomo vse zagledale+ ravno swm kupavala za mojo sestro in njega otroka mi je tako tezko ker si mislim da jaz ne morem se vedno za nosim oz da se nisem jaz ta sem pa vesela full da je vsaj moja sestra v pricakoval ju je pa tezka da ne mislis na to