Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje prvi znaki nosečnosti

prvi znaki nosečnosti

Karjolca jeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! 🙂 🙂 🙂 Kako se pa to lepo bere!!! 😀 Super vesela zate, za vaju. Zdaj pa držat pestke še za nas 😉

Ekapuka, zaenkrat kaze lepo, pa vendar se ne upam kazati veselja do pregleda pri ginekologu, da potrdi,da vrecka ni prazna in da ni slucajno izvenmaternicna nosecnost. Jutri klicem. Glede na to,da sem po izracunih v naslednjem tednu ze 9. teden, me zna narociti kar hitro.
Seveda, punce,drzim pesti se za vse vas, srcno si zelim,da se tudi vam uresnici taka zelja,kot se je nama!!! Verjemite,da bo!!
pa se to: po navodilu Bobite sem pila krvomocnico caj…vsak dan eno skodelico (cca 2-3dcl) od koncane krvavitve dalje. Poskusite,caj je prav dober :-)!

Ma Karjolca, vse bo ok! Zakaj bi bilo kaj narobe? Super bo! Se pravi čaj moram kupit?? Se ga odpravljam iskat že kar neki časa, sam bom res probala…če ne bodo ti hormoni v tabletah prej kaj pomagali :-/. SI ga vzela v Sanolaborju al kje drugje? No midva bova zdaj extra pridna v naslednjih 14-ih dneh in verjamem, a bo božiček letos to videl in naju obdaril :-). Glih za Božič imam za M dobit…bojim se, kako pa bom razočarana, če ne bo nič…

No tudi jaz sem tukaj nova in bom mogoce kaksni pomagala ali pa ji dala obcutek da nas je kar nekaj takih ki ne gre in ne gre.
Stara sem 21 let. Jah nekateri pac pravijo premlada za otroke, jaz si jih zelim in mnenja drugih me ne bodo zaustavila. Sama namrec zelim biti mlada mamica. Vendar pa me pri tej moji zelji zaustavljajo problemi, kateri upam da se bodo hitro spreobrnili v te dve tako zelo pricakovani crtici.

Decembra 2015 sem bila na svojem prvem pregledu pri ginekologinji (bris, ultrazvok). Kontracepcijske tabletke sem jemala malo casa vse skupaj pol leta (s presledki).
Na tem pregledu je ginekologinja ugotovila in mi tudi pokazala moje slavne jajcnike-da, policisticne jajcnike. Zato je bila posledica tudi neredna menstruacija. Oh ja ta tecka rdecka, ampak jaz sem jo vesela ko jo dobim saj je to zelo poredko. Pred tem decemberskim pregledom je namrec dva meseca ni bilo. Po pregledu mi je ginekologinja povedala da naj bi jo dobila zelo kmalu glede na sluznico in res ta isti vecer je tetica prisla. Na pregledu sem ginekologinji jasno povedala da zelim otroka kmalu in ce bojo ti moji jajcniki predstavljali problem. Odlocno je zatrdila da ne in se cudila moji zelji po otroku pri 20tih. Pricakovano.

No kot ze omenjeno tetka je zvecer prisla. Hja pa tezavam ni bilo konca, saj tetka ni izginila do sredine februarja 2016. Ja prav ste prebrale 2 meseca nosenja vlozkov, tamponov. Tecka sicer ni bila mocna in ves cas enaka, bolj krvavi izcedki roza rdece rjave barve kakor je naneslo. Seveda sem imela tega dovolj in s klicem ginekologinji sem dobila tablete nekaj na O.. da se mi je tecka po 10ih dneh ustavila. No marca sem jo dobila na tocen dan vendar to ni bilo niti malo podobno menstruaciji. Izcedki, brez obilnejsih krvavitev, uglavnem vsega po malem. To se je ponavljalo se v aprilu, maju, juniju. No 9.7.2016 dobim tecko in sicer taksna kot mora biti, vendar je bilo veselja kmalu konec saj je to spet trajalo do 22.8. Ja spet vsak dan en mesec in pol izcedki raznih barv.
3 septembra pride koncnooo normalna mocna menstruacija, ja dva dni sem bila na wcju na manj kot eno uro, to je bilo noro, ampak se je umirilo. Trajala je sedem dni. No, sem si rekla pa se je stvar le nekako uredila. No potem pa sem tecko pricakovala oktobra pa jo spet ni bilo. Hja kaj spet-nosecnost malo mogoca saj nisva bila toliko aktivna zaradi pekocih spolnih odnosov. No pa sem se po prerekanju z med. sestro tezko narocila na pregled 28.10. saj moje tezave niso tako nujne, ampak mi je uspelo.

Spet na stol, sledili so moji jajcniki, bris ker se je blizal redni pregled pa da se ne narocam se enkrat. Jasno in glasno povem da je zelja po nosecnosti vsak dan vecja in da je potrebno nekaj ukreniti.

No naj povem z mojim sva se igrala nisva prav zares poskusala in glede na moje smesne cikle ne vem ali naj si to razlagam kot poskusanje ali kot kaj drugega. Namrec ginekologinja me je vprasala ce sva ze poskusala. Zatrdila sem ja saj dvomim da bi drugace prejela terapijo.

Ginekologinja pove da bova zaceli z neko terapijo in sicer. Dala mi je dabroston za 10 dni dve tableti na dan da se mi sprozi menstruacija. Potem pa od 14ga do 25ga dne v ciklusu po dve tableti na dan. S temi tabletami naj bi uravnali ciklus na 28 dni. To terapijo imam za tri mesece in ce ne uspe v tem casu poklicem ter se narocim za terapijo se tri mesece v kombinaciji s klomidom.

Po obisku pri ginek. sem zacela piti dabroston. Jedla sem jih tako kot je bilo naroceno 10 dni. Po koncu jemanja sem po treh dneh dobila normalno menstruacijo. Aleluja.

No danes je 26ti dan mojega ciklusa. Naj povem da me ze od sobote 26.11 bolijo prsa nenormalno kot se nikoli, me bolijo vcasih pred m, vendar ne tako. Obcutljive bradavice da ne govorim. Med tednom sem naredila dva testa pa nic. Ocitno ta mesec se ne bo, saj me danes prsi bolijo kot da bojo odpadle in zbudila sem se s krci podobnimi kot pred m.
Res ne vem koliko negativnih testov bo se potrebnih da se bo koncno pokazal pozitiven rezultat :((

Veselim se ze druzenja z vami in cim vec pluskov vam zelim 🙂

No tudi jaz sem tukaj nova in bom mogoce kaksni pomagala ali pa ji dala obcutek da nas je kar nekaj takih ki ne gre in ne gre.
Stara sem 21 let. Jah nekateri pac pravijo premlada za otroke, jaz si jih zelim in mnenja drugih me ne bodo zaustavila. Sama namrec zelim biti mlada mamica. Vendar pa me pri tej moji zelji zaustavljajo problemi, kateri upam da se bodo hitro spreobrnili v te dve tako zelo pricakovani crtici.

Decembra 2015 sem bila na svojem prvem pregledu pri ginekologinji (bris, ultrazvok). Kontracepcijske tabletke sem jemala malo casa vse skupaj pol leta (s presledki).
Na tem pregledu je ginekologinja ugotovila in mi tudi pokazala moje slavne jajcnike-da, policisticne jajcnike. Zato je bila posledica tudi neredna menstruacija. Oh ja ta tecka rdecka, ampak jaz sem jo vesela ko jo dobim saj je to zelo poredko. Pred tem decemberskim pregledom je namrec dva meseca ni bilo. Po pregledu mi je ginekologinja povedala da naj bi jo dobila zelo kmalu glede na sluznico in res ta isti vecer je tetica prisla. Na pregledu sem ginekologinji jasno povedala da zelim otroka kmalu in ce bojo ti moji jajcniki predstavljali problem. Odlocno je zatrdila da ne in se cudila moji zelji po otroku pri 20tih. Pricakovano.

No kot ze omenjeno tetka je zvecer prisla. Hja pa tezavam ni bilo konca, saj tetka ni izginila do sredine februarja 2016. Ja prav ste prebrale 2 meseca nosenja vlozkov, tamponov. Tecka sicer ni bila mocna in ves cas enaka, bolj krvavi izcedki roza rdece rjave barve kakor je naneslo. Seveda sem imela tega dovolj in s klicem ginekologinji sem dobila tablete nekaj na O.. da se mi je tecka po 10ih dneh ustavila. No marca sem jo dobila na tocen dan vendar to ni bilo niti malo podobno menstruaciji. Izcedki, brez obilnejsih krvavitev, uglavnem vsega po malem. To se je ponavljalo se v aprilu, maju, juniju. No 9.7.2016 dobim tecko in sicer taksna kot mora biti, vendar je bilo veselja kmalu konec saj je to spet trajalo do 22.8. Ja spet vsak dan en mesec in pol izcedki raznih barv.
3 septembra pride koncnooo normalna mocna menstruacija, ja dva dni sem bila na wcju na manj kot eno uro, to je bilo noro, ampak se je umirilo. Trajala je sedem dni. No, sem si rekla pa se je stvar le nekako uredila. No potem pa sem tecko pricakovala oktobra pa jo spet ni bilo. Hja kaj spet-nosecnost malo mogoca saj nisva bila toliko aktivna zaradi pekocih spolnih odnosov. No pa sem se po prerekanju z med. sestro tezko narocila na pregled 28.10. saj moje tezave niso tako nujne, ampak mi je uspelo.

Spet na stol, sledili so moji jajcniki, bris ker se je blizal redni pregled pa da se ne narocam se enkrat. Jasno in glasno povem da je zelja po nosecnosti vsak dan vecja in da je potrebno nekaj ukreniti.

No naj povem z mojim sva se igrala nisva prav zares poskusala in glede na moje smesne cikle ne vem ali naj si to razlagam kot poskusanje ali kot kaj drugega. Namrec ginekologinja me je vprasala ce sva ze poskusala. Zatrdila sem ja saj dvomim da bi drugace prejela terapijo.

Ginekologinja pove da bova zaceli z neko terapijo in sicer. Dala mi je dabroston za 10 dni dve tableti na dan da se mi sprozi menstruacija. Potem pa od 14ga do 25ga dne v ciklusu po dve tableti na dan. S temi tabletami naj bi uravnali ciklus na 28 dni. To terapijo imam za tri mesece in ce ne uspe v tem casu poklicem ter se narocim za terapijo se tri mesece v kombinaciji s klomidom.

Po obisku pri ginek. sem zacela piti dabroston. Jedla sem jih tako kot je bilo naroceno 10 dni. Po koncu jemanja sem po treh dneh dobila normalno menstruacijo. Aleluja.

No danes je 26ti dan mojega ciklusa. Naj povem da me ze od sobote 26.11 bolijo prsa nenormalno kot se nikoli, me bolijo vcasih pred m, vendar ne tako. Obcutljive bradavice da ne govorim. Med tednom sem naredila dva testa pa nic. Ocitno ta mesec se ne bo, saj me danes prsi bolijo kot da bojo odpadle in zbudila sem se s krci podobnimi kot pred m.
Res ne vem koliko negativnih testov bo se potrebnih da se bo koncno pokazal pozitiven rezultat :((

Veselim se ze druzenja z vami in cim vec pluskov vam zelim 🙂

Iiiiiiiiii, Karjolca, to mi je pa prav polepšalo dan! Čestitam!! 😀 Vem pa, kako se počutiš, jaz tudi nisem hotela kazati veselja do prvega pregleda, ko bi izvedela, ali je vse OK z nosečnostjo. Pa zdaj ko gledam nazaj ne vem, če je imelo to dejansko kakšen smisel, ker tistega pravega veselja globoko v tebi itak ne more nič ukrotiti, niti strah pred komplikacijami ne. 🙂

Tricipat, dobrodošla! Držim pesti za plusek čim prej, samo ne obupat. Policistični jajčniki zahtevajo posebno obravnavo, tudi moja prijateljica ima to težavo, ampak si še mlada in si zgodaj dobila diagnozo in terapijo, tako da verjamem, da vama bo kmalu uspelo. 🙂

Pri nama pa ne bo nič v tem krogu, jaz še kar krvavim po histeroskopiji. Poleg tega v čisto vseh virih, ki sem jih našla na internetu, piše, da po odstranitvi septuma zanositev ni priporočljiva, dokler se sluznica na tistem mestu ne obnovi, torej najmanj en cikel (po prvi menstruaciji po posegu). Tako da sem bila kar malo v dvomih potem, komu/čemu verjeti, ampak je dilemo itak v končni fazi rešilo tole moje podaljšano okrevanje. Narava že ve. 🙂

Ne me jebat! Vedla sm! Prou vedla sm! Joj Karjolca čist excited sem! zarad tebe hodim vsake 2 dni gor pa čakam da že napišeš da je to to. Jeeeeej! Ultra vesela zate! 🙂

Punce hvalaaaa,da ste tako vesele zame :-)!
Ekapuka, ja caj sem kupila v Sanolaborju, nisem ga pa pila po navodilih, ampak le cez dan 2-3 dcl.
Tricipat,dobrodosla! Ne obupat, bos videla,da bo slo,si se dovolj mlada,da lahko take stvari postimas in normalno zanosis :-).

snowshowers, drzim pesti,da se ti hitro ustavi krvavitev,da lahko nadaljujeta, zdaj sta pomoje polna optimizma in komaj cakata na akcijo :-)!
Pinamalina,kak me je nasmejal tvoj komentar!! Ti si boljse vedla,kot js sama…sama sem zaradi prvega cist prehitrega testa ocitno res mislila,da ne bo nic, cez vikend sem pa test delala zaradi ginekologa,ker bi me itak vprasali, kdaj sm test naredila. Tak da hvaaalaaaa!!
Malo se se nazaj drzim,da naju ne bi kaj presenetlo, upam,da me cim prej narocijo na pregled.
punce,pogumno naprej,drzim pesti!!

ooooooooooooooooo Karjolcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kok sem vesela no!!!!!!!!!!!!!! Sem ti rekla, da bo december prinesel pluske…wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…in že v 9.tednu skor…vse bo vredu, nič slabo mislit! Resnično sem tako zelo vesela za tebe, kot bi se meni pokazal plusek. A drugače se vredu počutiš, ti je kaj slabo zdaj ko veš, da si noseča…no, verjetno ne, ker bi že prej posumila…hahahaha…Skratka, nosečka srečka si in test ti najprej sploh ni pokazal, ker nisi imela še dovolj hormona – zdaj je čisto vseeno, ker zdaj se ti bo pa že počasi začel kazati trebušček…iiiiiii…Mislim, da sta letos s tvojim dobila najlepše darilo za praznike.

No, zdaj pa jaz tudi ne smem zahinavit, ker sva se zmenili, da bova skupaj nosečki…hihihihhi…tako, da se potrudim tudi jaz ta mesec…hahahahahahaha.
Aja, Karjolca pa ful bi bila vesela, če boš vmes sporočila kako si, kako se počutita in tako naprej…ker vem, da boš zdaj počasi zajadrala v drug forum, kjer bodo drugi pogovor…hihihhi…Lahko mi pišeš tudi na privat 🙂

In še enkrat Karjolca, čestitam iz vsega srca in sem noro vesela za vaju…

Ostale punce pa…gremo naprej in za vse nas držim naprej pesti…

Bobita :***!!
Hvala za vso podporo in take super besede, ma res si krasna punca!! Morava ostati v stiku, itak bosta tudi vidva slej ko prej na tem in potem bodo šele letele besede in pogovori ;)!
Ja, sej to me malo muči, da je bil prvi test negativen, zdaj pa res taki dve močni črtici, da si ju nisem predstavljala… še moj je rekel, da je to brez dvoma to :).
Prvi pregled imam že jutri in sem kar malo nervozna, ker jutri se bo vse videlo in vedelo :).
Znakov pa prav nobenih razen bolečih prsi in vsake toliko kakšne krče v spodnjem delu trebuha, nisem imela… slabo mi je včasih bilo na trenutke, ampak sem to pripisala temu, da nisem jedla zjutraj ali pa da sem kavo na prazen želodec… ni bilo tudi ne nekih takih očitnih slabosti, da bi rekla, ja to je to…
Vsekakor bom spremljala tale forum še naprej, da vas spodbujam in navijam za vas!! Jutri itak javim, kako in kaj.

Bobita, ti pa imaš ZS :).

Pozdravljene Punce!
Karjolca cestitke!!! Ful sem vesela zatee!! Nic se ne obremenjuj in probaj uzivat. Brala sem da nekaterim test zelo pozneje pokaze, teden do dva po zamujeni, tako da je to pomojem normalno.
Jaz pa se vedno cakam carovnico, danes je ze 38, dan ciklusa, se pravi 2-3 dni mi ze zamuja. Naredila sem vceraj zjutraj test z babycheck mini in na zacetku nic. in sem ga kar zagnala stran. Potem po nekaj urah slucajno pogledam in se je videla cisto rahla roza crtica, res komaj vidna. Najprej sem mislila, da imam privide potem je se moj pogledal in je isto videl. danes zjutraj sem s first signom naredila pa nic.. negativno. Posebnih znakou pa nimam, mogoce me vcasih glava boli in malo napete prsi in bolec kriz. Se en teden bom pocakala, bom se enkrat naredila test in ce se to ne bo, potem pa direktno h ginekologu. Ker je res ze zoprno tole, utrujajoce.
Usem novim pa dobrodosle soborke! 🙂

Joj punce hvala za take spodbudne besede res je lepo ko se lahko nekomu zaupas.

Drugace pa karjolca tudi z moje strani cestitke sedaj sem sla malo brat za nazaj pa vidim da ti je uspelo. Naj ti mine nosecnost karseda lepo in porocaj malo da nam ki se cakamo narises kaksen nasmeh na obraz :)))

Karjolca sem vedla da si nosecka cestitke

Hei hei.
Evo dons je dan ko jaz cakam mojo tecko in sicer 28ti dan, ce bo tocna po dabrostonu kot prejsni mesec po sprozitvi z njim kjer sem jo dobila po treh dneh, torej je danes tretji dan ko sem ga nehala jemati. Prsi mam se vedno noro obcutljive in bolece, krcev pa vceraj in danes nobenih, za razliko od dni po zadnji menstruaciji ko me je spodaj ves cas nekaj spikalo, vrtincilo.

Me pa zanima ce se je katera izmed vas igrala kdaj z ovulacijskimi testi. Moja zadnja M je bila od 9-14.11, s 15tim novembrom pa sem zacela delati ovulacijske teste vsak dan sproti sem opazovala crtice (kaksen dan tudi dvakrat) vendar nisem sploh vedela kaj naj bi pomenile, ker kot berem za ovulacijske teste pravijo da mora biti crtica enako ali pa celo mocnejsa od kontrolne. Pri meni tega ni bilo se pa vidi obcutna razlika 24.11 ko je bil moj 16ti dan cikla in tudi aplikacija mi je kazala na ta dan ovulacijo, ne vem zakaj 16ti dan, plus to da jaz po dabrostonu nisem vedela kaj naj pricakujem, ali sploh bo ovulacija ali kasnejsa ali prezgodnja. No 24ega tudi izcedka ni bilo taksnega in ne vem ce se je kaj dogajalo razen ce pogledam moje ovulacijske teste. Prilagam vam sliko pa ce bo katera prepoznala podobno situacijo kot se je dogajalo pri njej.

Lep dan brez teck vam zelim :))

Tricipat, jaz sem sicer samo enkrat poskusila s tem, bolj iz radovednosti kot kaj drugega. Mislim, da je bilo v škatlici pet ali šest testov, tako da nisem naredila cele serije tako kot ti. Mi pa tudi ni pokazalo tako močne črtice, kot naj bi jo – morda za odtenek temnejšo kot prejšnji dan, še vedno pa bolj bledo od testne. Ravno tako kot pri tebi.

Snowshowers a pa si imela na ta dan ovulacijo ko je bila najmocnejsa crtica, oz kaksen drugi znak ali tut nisi prepricana?jaz sem razmislajala da bi lahko bila cez noc tista najmocnejsa crtica zjutraj pa potem taksna. Jaz imam kar nekaj testov in bom ponavljala se ta mesec ce pride tecka, ceprav zaenkrat ne kaze nic na to. 😀

V navodilih za moj test je pisalo, da začneš preizkušati par dni pred pričakovano ovulacijo glede na dolžino cikla (oz. 12. dan po M, če imaš neredne), in potem ko se ti prvič tester močneje obarva, bo šele prišlo do ovulacije čez nekaj časa (čez 12 – 48 ur, odvisno od barve črtice). Jaz bi rekla, da se je časovno kar ujelo, kljub temu da črtica ni bila tako močna, kot naj bi bila.

Hei..spet jaz…
M se ni prisla, bila sem tudi v laboratoriju danes in ne pokaze na vodi niti malo krvi (pred M se v urinu vedno pokaze vsaj sled krvavitve nekaj dni pred njo), tako da ne vem kaj se dogaja. Prejsnic sem po dabrostonu dobila po treh dneh, sedaj pa cetrti dan, brez bolecin v trebuhu, le prsi imam se vedno napete. Jezi me ker mi je ginek rekla da bova probali urediti cikel na 28 dni. Pocakam se par dni glede na to da je bil prejsni teden negativen, ce pa je se ne bo, bom naredila test ampak misel na to da bo spet negativen bo razocarala 🙁

Koliko casa ti izostaja? 🙂 moje tudi se vedno ni.. ze 4-5 dan test je biu vceraj negativen. Bom se malo pocakala in soet naredila test kot karjolca.
Karjolca kako je s tabo? A je kaj novega?

Živjo,
pri meni je novega to, da sem bila včeraj na pregledu in da se je videla nosečnost, vendar pa se še ni slišal utrip srčka, tako da imam ponovno čez en teden pregled in sem kar malo napeta glede tega, da bi se le srček slišal. Nestrpno torej pričakujem torek. Zaenkrat je to vse :).

Kako ste ve? Vidim, da čakate na izostanke oz. delate teste… ne vržt puške v koruzo, sej vidite same, da se je meni zgodilo naprej minus potem pa kar konkretni dve črtici :).
Se pa same ne obremenjevat in preverjat vsakega znaka, ker se ti od tega res lahko zmeša… jaz sem bila septembra taka, cela zmešana. Potem sem si pa rekla, da se moram v roke vzet in se ne obremenjevat več tako, pa se je vseeno izšlo do sedaj :).

Držim pesti za vse vas!! 🙂

New Report

Close