Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje prvi znaki nosečnosti

prvi znaki nosečnosti

Jaz sem ista…kar enga za drugim bi delala in itak vem ,da nima smisla, samo še kar rinem in rinem…Odločila sem se da bom počakala do nedelje, pa bom videla…in če ne bo menstruacije ga bom delala v ponedeljek zjutraj s prvim urinom in CB, ker mi je ta že zadnjič pokazal prav. Prav dovolj imama tega s temi testi in znaki…še vedno se počutim kot kup nesreče , še vedno imam povišano temperaturo za skoraj stopinjo, prsi me bolijo, spodnji del trebuha in zelo sem muhasta…po mojem bo kar menstruacija prišla, ker znaki so lahko za oboje…in če dobro pomislim – ne more se kar dvakrat zaporedoma zgodit, da bom v prvo zanosila…bomo videli do ponedeljka, drugače pa vam javim že prej, če slučajno pride rdeča nadloga.

Uf, kakšno debato sem zamudila. 🙂

Bobita, držim pesti! Po mojem je pametna odločitev, da počakaš do nedelje/ponedeljka. V bistvu se iz zgodnjega testa zelo težko izcimi kaj dobrega, ker črtica skoraj zagotovo še ne bo močna. Če bo bleda, se boš spraševala, če res “velja”, če je sploh ne bo, boš razočarana… Druga varianta je digitalni test, kjer vsaj ni prehodnega območja, ampak jasen + ali -, nič vmes. Ampak tudi tam se ti lahko zgodi, da ga pač narediš prezgodaj in ti še pokaže -, čeprav si noseča. Tako da… Res je najboljše potrpeti do izostanka M, pa čeprav je težko. Ampak samo še par dni, saj bo šlo! 🙂

ja full si zamudila…jaz tudi prej pridem gor in sem se prav zgubila med posti…hihihihi…

No, jaz tudi mislim, da bo bolje tako ja, ker drugače bom samo panična spet in ne bom vedla kaj je in kaj ni…itak pa bom točno videla, če do nedelje ne bo menstruacije, mislim da bo kar jasno, da verjetno je fajn da naredim test, ker če po 32 dneh se ne prikaže…mislim, da pol bo pa tud morebitnega hormona dovolj…vsaj jaz tako mislim…

Babnce kako ste? Jaz sem v pričakovanju m. Joške me ne bolijo več, vse ostalo je tako kot vedno, jutri pa je napovedana m. Je pri vas kaj novega? Je že katera ponavljala test?

Točna kot urca… Tudi malo upanja mi ne da. Grrrrrrrr. Pri takih lepih ciklih zakaj hudiča se ne prime? Naslednji mesec bomo seksali vsak dan 2krat če bo treba porkamadona…
Aja je pa sila zanimivo da me spet bolijo joške…

Hej pinamalina,
madonca, naši cikli so pa res čist usklajeni… moje M pa še kar ni na spregled… res je zoprno, ko ne veš več, kaj bi naredil, da se prime… ampak pomoje, dokler ni vsaj kakih 7 ali 8 mesecev mimo, se mi zdi, da ni za paničarit…. mene bolj skrbijo moji glupi cikli, ki so totalno nepredvidljivi…
Tudi mene namreč joške bolijo ko zmešane, prav pečejo me, pa tudi krči so se začeli kar intenzivno tako, da pričakujem M v naslednjih dneh… in spet bo moj ciklus dolg okoli 40 dni :(.
V vsakem primeru se bom z ginekologinjo pogovorila v naslednjem tednu, ko pride M, da malo preverim, če je to vseeno normalno.
Bobita, držim pesti zate. Je kaj novega pri tebi?

Živjo, tudi moje M danes še ni bilo na spregled, zato sem, glede na to, da sem imela vedno povsem točne cikle, naredila test nosečnosti, ki pa je pokazal minus.

Dobro jutro punce! Evo me, danes malce bolj zgodaj…no, tudi jaz se vam pridružujem v naslednjem krogu lova za pluski!!! V soboto zjutraj sem dobila menstruacijo, tako da mi niti testa ni bilo potrebno delati)…temperatura je padla na normalo v roku parih ur, bolečine v spodnjem delu trebuha nekaj neverjetnega-nevem če sem jih imela kdaj prej že med menstruacijo…skratka, jaz nevem ampak to se mi pred menstruacijo ni še nikoli dogajalo…ampak očitno je to normalno-če ne drugega je vsaj točna…hahahaha…Skratka, spet bova cel mesec pridna vsak drugi dan, a bomo videli…tako da nimamo kaj, gremo vse naprej in bomo videle naslednji mesec kaj nam prinese veseli december…

Aja Karjolca, tile tvoji ciklusi so res dolgi, mogoče je res da bi bilo najbolje, da z ginekologinjo rečeta kaj na to temo…sej verjetno ni nič narobe, samo vseeno, da si pomirjena vsaj…
Drugače pa punce, enkrat bomo tudi me te pluske zagledale…mene je moj potolažu k je rekel, da enkrat že bova noseča, da to ne sme bit preveč pričakovano, da pride ziher to takrat ko si najmanj misliš in najmanj planiraš…važno je, da se imava midva rada in sva srečna eden z drugim, zato sem se odločila, da od danes naprej ne bom nikoli več naredila testa pred izostankom menstruacije, ne bom več bolano spremljala svojega telesa in znakov ovulacije, menstruacije, morebitne nosečnosti in tudi ne bom se prikrajšala več za razvade, ki morda niso tako zdrave – pač rada popijem full kave, vsake toliko prižgem kak cigaret, včasih rada pretiravam s fitnesom, aja in obožujem energy drinke….vse to sem dala na stran, ker sem rekla da to ni zdravo…pa kaj pol, ker če lahko zanosijo vsi zadrogiranci in rodijo zdrave otroke, mislim da z mojimi razvadami ni prav nič narobe in ne bom spreminjala zdaj načina življenja, ker potem se spremeni tudi nekaj v meni kar zadržuje vse! No, to je to…sem se kar razpisala…skratka punce, hočem rečt, da tudi me bomo enkrat mamice. Pozdravček vsem do naslednjega kroga…se še kaj javim…kissssssssssssss

Zivjo Bobita in seveda tudi ostale,
zal mi je,da si dobila M, jaz sem bilares prepricana,da umas popolne znake nosecnosti. Pa bomo v decembru cakale skupaj plusek. Jaz sem bila vceraj kar malo zalostna,ker kar vse okoli mene postajajo nosece in se jim takoj posreci, samo midva cakava… tudi moja svakinja je postala noseca, je povedala,da je ze 3 mesece, tako da sem ful vesela zanjo,kee je super punca, ampak se jima je “ponesrecilo”.. . Sem se morala prav k sebi spravit,da sem ohranjala zdravo pamet ob njenem pripovedovanju.

Jaz se vedno nimam M, jo cakam, imam pa ze cel teden krce v spodnjem delu in joske me ful bolijo… v tem tednu klicem ginekologinjo,da receva kaj je to pri meni…

bobita,se strinjam s tabo glede sprememb v zivljenakem stilu… js sm tudi nehala piti alkohol, pa sm zdej rekla,da ce mi bo pasalo, bom spila kaj… ker je ful butasto,da nimam pojma,kaj je z mano, pa si potem se take skrbi delam. Tak da go with the flow :-)!
midva sva si mal planirala za naprej,da greva na kako potovanje,da mal preusmerim misli :-).
punce,gremo v nove boje, ******

Ojla punce!!
Zal mi je, ker vem koliko si zelite pluske.
Poznam dosti njih, ki so se trudili dalj casa in potem, ko so ze obupali se je zgodilo.
Jaz pa imam se priblizno 2 tedna do naslednje menstruacije, ne dajem si upanja, kar bo pa bo. Samo odnehati se ne sme.
Zadnjic sem sama imela taksne znake, da sem sama sebe prepricala da sem pa je prisla gospa tecna. Najhuje je cakati, posebno ce so dolgi ciklusi in se probam drugace animirati da mi hitreje mine cas.
Jaz imam tudi grde razvade kot so cigareti in kava ampak mislim vseeno, da tukaj najvec psiha igra vlogo. Moj pravi da sem macja mama, ker smo nekaj tednov nazaj nasli majhno mucko, ki je bila grozno podhranjena in imela vnete oci. Zdaj se s tem ukvarjam in cakam da cimprej mine cas.

Ojla punce!

Karjolca tole s teboj že men skrbi in zanima kaj je, da imaš tako dolge cikluse…čeprav po drugi strani, če se ti ok počutiš morda ni nič narobe-lahko da psiha dela svoje…ampak vseeno je bolje, da malo potipaš pri ginekologinji o tem…
Drugače pa ja…mislim, da vse ki načrtujemo otroka potem kar začnemo živeti tako zgledno in vse nam je prepovedano…mislim, da s tem ne delamo našim jajčnikom nikakršne usluge in zaradi tega ne bomo nič prej zanosile…
Drugače sem jaz nehala kadit, ko sva se odločila, da bova delala na dojenčku, tudi kapljice alkohola ne spijem, pa vse nezdrave reči sem ukinila…in vse kar mi je ostalo je potem služba, tv, kak sprehod in ena kava na dan…no, po mojem sem samo sebe napsihirala…danes sem šla na kavo, pokadila cigaret in zdaj pijem energy drink…tako da Jenna…mislim, da kajenje ni tako grozna razvada, da ne bomo zanosile in tudi kak sproščen večer s kolegi ob kaki alkoholni pijački ni problem. Vsem nam bo uspelo zanosit, samo ne smemo non stop razmišljati o tem, pa o znakih, pa brati kaj vse bi lahko šlo narobe,…saj smo vse iste, in okužile smo še svoje partnerje…hahahahahahahaha…

v glavnem čakamo še kakšen plusek ta mesec????? Midve s Karjolco sva se ta mesec že načakali pluskov in greva v nove boje…No Karjolca ti planiraš potovanje, tako da boš odmislila misijo dojenček malo, midva z možem tudi decembra odhajava v Zagreb med prazniki in upam, da se sprostiva od dela, od teh pluskov in vsega…Drugače pa če bomo vkorakale v novo letobrez pluskov, bomo letos nazdravljale vse na naše pluske v drugem letu…za nekaj je treba imet izgovor da se pije penino…hahahahaahhaahahaah…

Pozdravljene.
Tudi jaz z mojim se trudim ze skoraj 2 leti in nic. M imam pa 25.11.16. me pa zelo bolijo prsi.
moja ginekologinja je mojga moza poslala v Ljubljano na kontrolo tako da bo poklical na zacetku decembra kot so se zmenili za kontrolo in bomo vidli takrat kaj bo, ce se ne bo nic seveda.

Pozdravljena martinah!

Dobrodošla med nami, ki tudi čakamu tiste pluske na testih…Je pa že kar dolga a ne 2 leti, si mislim, da je že precej utrujajoče vsak mesec v pričakovanju pluska…ampak jaz pravim, važno je da se začne premikati, pa četudi so to preiskave obeh…vsaj človek ve pri čem je! Jaz verjamem, da bo vse vredu – nekateri se trudijo zanosit tudi po več let, pa jim potem, ko že skoraj obupajo enostavno uspe, ko niti ne vedo kdaj!
Smo pa tukaj punce, ki se prav tako spopadamo z različnimi težavami in upamo, da se pluski čim prej pokažejo…skupaj tuhtamo o vsem in smo vesele novih članic – vedno kaj novega zvemo in za vsako posebej držimo pesti… torej 25.11. pričakuješ menstruacijo…to je kar kmalu, tako da držimo pesti, morda pa možu le ne bo potrebno v Ljubljano na preiskave…

Pozdrav

Pozdravljena Bobita
je kar dolga ja, in upam zelo da bi bilo kaj ta mesec, ker mojga je zelo sram da gre z zelo tezko muko ker je ze 2x prestavil. tako da upam da tokrat bo sel, ker je se sam rekel da tokrat pa res, ga je sram zelo. sem pa brala tukaj ja na forumu in tudi jaz drzim pesti za vse punce. je pa res da ene se trudimo zelo dolgo tudi ena prijateljica se je trudila zelo dolgo, hodlia na zdravljenje in po 4 letih ji je uspelo brez pomoci. tako da upam da nam rata vsem se v decembru nekatere.

katere gejo v novi krog

Martinah če prav razumem te zanima katera od nas gre v nov krog. Jaz in Bobita zagotovo saj sva dobili m v soboto. Karjolco še čakamo (jaz pa še kar potihem upam na prikriti plusek 😉 )

Vas pa ful razumem glede življenjskega sloga. Jaz sem kaditi nehala sicer že pred leti (razlog ni bil niti približno bejbi), sem pa opazila da sem precej podzavestno prenehala s pitjem alkota. Sicer si rada privoščim kak pirček ali dva ampak zadnje čase je tako, da ko čakam m kar nikoli ne naročim pivičke-skoz imam v glavi ok mogoče sem noseča in ne smem-mislim kr nekaj. V soboto sem bila pa tako razočarana da sem si prav privoščla. Valda sem bila potem po dveh že čisto butnjena…ampak je pasalo 🙂 Tudi jaz sem pogruntala da delam iz vsega čisto preveliko famo-pogosto ne prav zavestno. Moram nehat.
Aja pa nikoli ne štekam parov, ki so že dolgo skupaj, imajo zrihtan lajf pa se jim “ponesreči”. Dej koga drugega nateguj ne mene…mislim če se znajo do 30tega zaščitit pol se jim pa kar ponesreči…a dej dej. Ravno je noseča ena kolegica ki se ji je to “zgodilo”…

pinamalina, nasmejala sem se do solz, jaaaa, točno tak, ne mi govorit, da se je ponesrečilo in da se vama je zgodilo, ker pri tolikih letih to ne more biti to… js sm se komaj držala, morala sem itak pokazat še “veselje”, sej sem vesela za njiju oba, ampak pri meni se je naredila ena taka bomba v trebuhu in cmok v grlu in kar nisem mogla ničesar ne izustit, ravno toliko je manjkalo, pa bi bruhnila v totalen jok…
Me je sicer mož potem zvečer potolažil, da se bo tudi nama uresničilo vse, kar si želiva, ampak da morava pač malo dlje čakati kot nekateri…

Hvala za optimizem, pinamalina, za moj plusek :)… ma dans sm mislila, da bom dobila M, vse je kazalo na to, še tečna sem bila včeraj, kar ponavadi nisem (haha), ampak danes M ni od nikoder… sem sama sebi že bedna, kaj je zdej z menoj… a je res problem v psihi al kaj :)?
Ko dobim končno to pričakovano M, pokličem ginekologinjo, da ji povem, kakšno dolžino imam že pri dveh ciklih, da se bo lažje pogovarjat. Pa da vidimo :).

Bobita, prav imaš, tudi sama se ne bom več tako zelo “pazila”, ker sem skos imela v mislih, kaj če je pa kaj ratalo ta mesec, pa nisem niti kak deci spila, zdaj se pa prav ne sekiram več in sem prejšnji teden spila dva super pinacolada koktejlčka :))).

Veseli me, da nas je zmeraj več, da se podpiramo, si pojamramo, preberemo vzpodbudne besede in držim pesti, da nam bo vsem po vrsti rataloooo!!

tudi jaz sem se komaz zadrzala, katerih vse poznam vse so zanosile in povedale lepo novico. samo jaz ne morem, kar pa mi se govorijo kdaj bom imela kaj, in ne znas odgovorit da ti je prav tezko a ne. Upam da bomo vse v naslednjem krogu v pricakovanju.
Sem tudi jaz nekaj casa pazila koga in kaj jem, pijem…. ma ni zaleglo nic tako, da zdaj se ne pazim vec ker samo zgubavam zivce tako.
pinamalina sem vidla ja kadar sem prebrala bolj natancno ja drzim za vse pesti v naslednjem krogu. upam da bo

Pozdravljene soborke 🙂

eko, tudi jaz se vam pridružujem v tej skupni bitki, pa čeprav tako individualni, da bolj ne more biti. Ampak je definitivno lažje, ko veš, da nisi sam v tem. No, midva imava 3 letnega fantka, v prvo zanosila v 4. ciklusu, zdaj se pa trudiva že točno eno leto, pa nič :-/. Delava vse prav: spolni odnosi na 2 dni, delam ovulacijske teste (vsak mesec mi pokaže, da ovulacija je). Mož opravil spermiogram, ki je bp. Jaz opravila hormonske teste, ki so tudi bp. Zdaj mi je G predpisala še klomifen (Clomid) tablete za spodbujanje ovulacije. Začnem jemat 2. dan M, katero pričakujem zdaj enkrat. M imam namreč na 28 do 32 dni. Danes je 31. dan. Itak imam vse znake prihajajoče M, zato mislim, da se bo kmalu vlila. Bolečine v križu, krči v trebuhu, težke noge…standard. Vsak mesec prav vem, da bo prišla!!! V prvi nosečnosti je bilo pred izostankom M full malo znakov, vsako toliko me je špiknilo spodaj in sem si rekla, aha evo, prihaja…pa je kar ni bilo :-). Držim pestke za vse vas!

Zivjo!
ekapuka- to je bolj v psihi vse skupaj pomojem, pojdi nekam na dopust in probaj odmisliti 🙂
Karjolca- ja kaj pa ce krvi test naredis? 🙂

New Report

Close