prvi znaki nosečnosti
po prvih dneh pa se res še nič ne more poznati….malo preberi vprašanja tvojih predhodnic…
Veliko nas tukaj stiska pesti, da se pokaže plusek…posledica pa je, da nam pogosto ponagajajo živčki…
Tudi meni; nekaj dni pred M mi je bilo slabo, bolele so me prsi, pogosto sem hodila na wc, imela povišan apetit, bolečine v trebuhu….
Danes pa…. nič mi ni slabo, prsi me ne bolijo, menstruacijo mi zamuja 3 dni…srce mi pravi naj naredim test, glava da ne…ker se bojim še enega razočaranja… (bom naredila, če mi bo zaostajala več kot 6 dni)
hotla sem povedati, da kljub ‘nosečniškim’ znakom, ne pomeni da lahko pričakujemo… lahko le upamo in počakamo na izostanek M, da nam test pove ali se lahko veselimo ali ne..
držim pesti za vse tiste, ki se + želite 🙂
Zivjo punce..
Meni M..zamuja ponavadi imam skos redno pomislila sm da sm noseca in sm naredila 2 testa a sta bila negativna oba cakala sm se par dni se kr jo nimam nobenih slabosti nimam nic nism opazila da bi mi kaj smrdelo ali bol pasalo .. Ali je mogoce da sm noseca pa je se prezgodaj za pozitivni test in znake nosecnosti ??
Pozdravljene!
Najprej naj povem, da že nekaj časa prebiram forume in danes sem se opogumila in napisala…z možem cca. 4 mesece poskušava zanositi (prvič) in do zdaj žal neuspešno, sicer nisva obremenjena s tem, pravzaprav sva se prepustila spletu okoliščin in si rekla ko bo pač bo…danes pa sem ugotovila, da je danes dan, ko bi morala dobiti menstruacijo (imam redno na 28 dni, in zadnja je bila 13.7.2016) in je seveda še ni…Načeloma nisem opazila nič posebnega vse do danes, ko sem malo pomislila kako sem se do danes kaj počutila…no, zadnji teden me daje strašna utrujenost, en dan sem spala celo popoldne, kar je za moj način življenja resnično čudno; imam čudne glavobole zadnje dni, kar morda pripisujem tudi nihanju temperatur in morda malo zaradi napetosti pred prihajajočim dopustom…ampak še vseeno sem opazila razliko 🙂 Poleg vsega pa moram priznati, da mi zadnje čase cigarete ravno ne pašejo, v bistvu mi kar malo smrdijo…Saj morda ni nič na tem, ampak sem vseeno radovedna in me zanima ali ima smisel, da test naredim že nekaj dni po izostanku menstruacije ali naj počakam še kak teden? Saj veste kakšni smo, ko želimo dojenčka…Hvala punce za vaš nasvet…
Bobita, morala sem se prav prijaviti in odgovoriti, ker imava podoben ciklus, jaz imam pričakovano M 5 dni za teboj (torej 14.8.). Prav tako sva se z možem odločila, da bi poskusila, torej ko bo, bo. Sem pa pred kratkim nehala jemati KT, zato še nič ne upam, si pa oba že kar želiva.
Toliko, da si dajeva malo podpore, kako in kaj, sama imam malo boleče prsi, vendar ne razmišljam o tem, da bi bil lahko znak, ampak je po mojem mnenju bolj pms. Jaz bom delala test kakšne 3-4 dni po izostanku, če prej ne bo prišla M, sicer pa mi bo telo že samo pokazalo, da ta mesec ni nič.
Sporoči, kako se boš odločila in kako se bo izšlo tebi.
LP,
Karjolca
Karjolca živijo,
me veseli, da si se oglasila…moram ti povedati, da sama nisem opazila zadnje dni nič občutljivih ali bolečih prsih, morda kak teden nazaj malo zvečer, ampak nič posebnega…odločila sem se, da bom test naredila šele v petek, če in upam, da do takrat ne bo menstruacije 🙂 Ti pa seveda javim kako bo do takrat…in seveda bom tudi zelo vesela, če boš javila kako kaže pri tebi…upam, da vama uspe – baje ne smemo preveč misliti na to, pride ko pride…hahahah…jaz si ne morem pomagat, ko je čas menstruacije, samo čakam in upam…hahahahahahah…Pozdravček in držim pesti tudi za vaju.
Bobita, jaz sem ista, ko sem pricakovala M,sem razmisljala samo o tem,ko sem sla na wc. Ne mores kaj,ce je zelja tako mocna, pa tudi ne vidim nic narobe v tem, hehe.
Drzim pesti,da do petka nic ne pride, da delas potem test. Jaz pa naslednji petek, ce se do takrat nic ne pokaze. Po preletu odg na forumih se mi zdi,da je ratalo ravno takrat,ko ni bilo nobenega znaka tako,da je pri tebi to dober znak.
Predvsem pa enkrat bo,do takrat pa uzivat en z drugim cim bolj pogosto.
Sporoci,ce bo kaj novega! 🙂
Živijo Karjolca,
evo me spet sem tukaj…no, nisem zdržala do jutri in sem šla danes v lekarno in kupila test za preverjanje nosečnosti…vzela sem tiste trakce enako kot je bil prej Baby chek in ga naredila takoj ko sem prišla domov…seveda je pokazal le eno črtico…sem pa ga naredila dopoldan in ne s prvim urinom in je šele en dan po pričakovani menstruaciji…Malo sem prebirala forume in vse svetujejo Clear Blue, tako da bom počakala še nekaj dni (če ne dobim M) in ga naredim še enkrat. Joj, kako smo ženske neučakane…ahahahahah
Drugače pa je mož včeraj sam rekel, če nisem mogoče jaz noseča, ker sva zvečer jedla pistacije, ki so slane, jaz pa sem mu rekla, da se mi zdijo nenormalno sladke, pa tudi opazila sem, da energijske čokoladke, ki jih jem po treningu nimajo več istega okusa, kar mi je čudno, ker jih jem že sigurno eno leto in imajo vedno isti okus…no, zdaj ne…ampak to je lahko tudi psiha, ker si tako močno želim, da bi bila noseča. Drugače pa še vedno ni znakov M, tako da bomo videli…Se javim, če ne prej, takoj ko se vrnem z dopusta čez en teden. Pozdravček in upam, da pri tebi pokaže pozitivno.
Živjo Bobita,
hehe, sva si kar podobne, mene tudi prijema, da bi šla delat test, ampak se pa potem sprašujem, če ni to samo malo bolj zaznani pms in niso to znaki nosečnosti… tako, da bom res počakala do pon, ko imam predvideno menstruacijo in če je ne dobim, delam test kako sredo ali četrtek (če zdržim hehe ).
Držim pesti, da ne dočakaš M, ampak plusek :)!!! Tole z okusom mi je sumljivo pri tebi, sploh te tablice :). Ampak včasih res zna ponagajati psiha, tako da upaj na najboljše, ne pa pustit, da bi te – razočaral!
Uživajta na dopustu, bosta imela več časa eden za drugega, upam, da bosta na dopustu zvedela lepo novico, pa seveda javi, ko bo kaj novega!!
Pozdravček
nosecka_someday, kako je pri tebi? kakšno je stanje, si že delala test :)?
Meni M zamuja danes že tretji dan, ampak jo imam na sumu, da prihaja… tako da nisem
nič kaj židane volje, ampak kaj češ, bomo šli pa v naslednjem ciklusu jovo na novo :).
Bobita, kako je s tabo? Si že delala potem še kak test in kako je kazal? Upam, da se vrneš
domov iz dopusta z lepimi novičkami :)!
LP vsem,
Živijo Karjolca!
Najprej naj ti povem, da sva se vrnila nazaj z dopusta in seveda glavna stvar – nisem nosečka! V ponedeljek zjutraj evo ga…M…in to s 5 dnevno zamudo. Malo sem bila slabe volje, ampak tnx god sem bila na dopustu in nisva bila tako žalostna, ker sva se imela res lepo, moj me je pa potolažil, da nama gredo stvari vedno po planu, tako da bova zanosila verjetno šele po dopustu…Preden sva začela delati na dojenčku, sva si rekla, da začneva delati na dojenčku na dopustu…no, in zdaj je res temu tako…hihihihih…Seveda bi bila presrečna, če bi bila nosečka že zdaj, ampak vse ima svoj namen…Kako pa je pri tebi zdaj? Malo sem prebirala tvoje poste in vidim, da ti zamuja že 5 dni, zdaj verjetno že več…držim pesti!!!!!!!!!! Javi kako kaže in kako si?
Živijo Karjolca!
Najprej naj ti povem, da sva se vrnila nazaj z dopusta in seveda glavna stvar – nisem nosečka! V ponedeljek zjutraj evo ga…M…in to s 5 dnevno zamudo. Malo sem bila slabe volje, ampak tnx god sem bila na dopustu in nisva bila tako žalostna, ker sva se imela res lepo, moj me je pa potolažil, da nama gredo stvari vedno po planu, tako da bova zanosila verjetno šele po dopustu…Preden sva začela delati na dojenčku, sva si rekla, da začneva delati na dojenčku na dopustu…no, in zdaj je res temu tako…hihihihih…Seveda bi bila presrečna, če bi bila nosečka že zdaj, ampak vse ima svoj namen…Kako pa je pri tebi zdaj? Malo sem prebirala tvoje poste in vidim, da ti zamuja že 5 dni, zdaj verjetno že več…držim pesti!!!!!!!!!! Javi kako kaže in kako si?
Živjo Bobita in nosecka_someday,
žal, tudi pri meni je M prišla s kar 7 – dnevno zamudo. Ne vem, če mi je kdaj že zamujala za tako dolgo. Na koncu sem samo še želela, da pride M, ker sta bila oba testa negativna in sem rekla, da če še M nimam, potem niti ne vem, kdaj so plodni dnevi in sem bila že čisto zmedena. Tako da je prišla in zato gremo v naslednji krog v septembru :).
Bobita, sva si tudi midva z možem rekla, da bova jeseni pričela delati na otročku, pa sva potem že prej bila brez zaščite, tako da bo, ko nam je namenjeno :), seveda pa bi bilo super zagledati plusek tudi kaj prej.
Jaz zdaj nimam niti pojma, koliko je dolg moj ciklus tako, da bova kar cel mesec pridna in bom konec meseca, če do takrat M ne bo, delala šele test.
Kako se vidve držita? Meni je super, če se takole podpiramo in si pomagamo, definitivno čutim, da se bomo vse tri razveselile naših super novičk! Do takrat pa veselo na delo :)))))
Pozdravček obema,
Karljolca
Živijo Karjolca in nosecka_someday,
joj no, škoda no…ampak zdaj gremo vse veselo naprej, pa bomo videli drugi mesec…hihihih…
Glede ciklusa sem tudi jaz čist zmedena, sploh nevem kdaj naj pričakujem zdaj plodne dneve, tako da sva se z možem odločila da bova kar cel mesec delala na tem, tako da bo pri nama doma kar veselo…hihihihih…Najprej sem računala in se držala nekih standardov, zdaj pa bova videla…
Skratka zdaj pričakujem M. 13.9. in bomo videli kako bo kazalo…sem pa zadnjič govorila z eno znanko in mi je predlagala naj pijem čaj krvomočnice (dobiš ga zeliščarski trgovini) in pa da naj povečam vnos maščob v telo, zaradi hormonalnega delovanja, kar je logično…tako da zgubiti nimam prav nič in sem začela piti ta čaj, pa tudi zjutraj sem začela jesti poleg kavice kokosovo maščobo (eno kockico) – slednje mi je predlagala tudi ginekologinja, ker naj bi delovalo na hormone.
No, pridni bodite in se slišimo, ko bo kaj novega,…pozdravček obema
Pozdravljena Bobita in ostale. Držim pesti, da se čim prej razveselite črtice!
Glede kokosove maščobe bi ti svetovala, da ne ješ te v kockah, ker je namenjena kuhanju in zato precej predelana (rafinirana) in ji je marsikaj koristnega odvzeto. Veliko boljša izbira bo hladno stiskano kokosovo olje v kozarcu, ki vsebuje veliko več hranilin snovi in blagodejno vpliva na telo. V trgovinah ga hranijo na policah (ne v hladilniku) – ali pri oljih ali pa na oddelku eksotične prehrane.
Živjo vsem,
Bobita, jaz ta mesec pričakujem M šele okoli 23.9, pred tem sploh ne bom nič pričakovala, ker imam itak čist zmešane pojme, kdaj naj bi zdaj imela M in kako dolgi so moji ciklusi :).
Ko bo kaj novega, javim, do takrat pa bova veselo delala otroke :D.
pinamalina, dobrodošla med nami, se bomo skupaj podpirale, jamrale in se veselile, ko bodo vesele novičke. Ko bo kaj novega tudi pri tebi, nam kaj poročaj :)!
Vsem skupaj veselo “garaško delo” (hehehe),
Karjolca
Punce dejte mi neki povedat. Nič mi ni jasno. Namreč menstruacijo sem dobila nekoliko prezgodaj. Na 25 dan (navadno na 26 do 28 dni). Vsi predmenstrualni znaki: bila zelo utrujena, boleče prsi, krči. No prvi dan se je ulilo, kar je že rahlo nenavadno saj imam ponavadi prvi dan švoh M potem pa drugi in tretji dan obilno in četrti in peti vedno manj dokler ne mine. Torej tokrat se je ulilo prvi dan, potem drugi dan je bilo še nekaj videt, sedaj tretji dan je pa ni več. Sploh je ni-izginila brez sledu. To se mi pa še ni zgodilo. A mislite da bi mogla test delat al je to čisto brez veze? Namreč predmenstrualni znaki so izginili (no edino malo bolj zaspana sem ampak razlog za to lahko tiči kjerkoli) Joške me več ne bolijo, vse ok samo M je nekam pobegnila. Čudo…
Pinamalina,
a je možno, da je šlo pri tebi ali za krajšo menstruacijo ali pa za mogoče kakšno vgnezditveno krvavitev? Kakšna pa je bla krvavitev, bolj roza rdeče barve ali prav močna? Lahko pa, da ti jo je zagodla malo psiha, ker si pričakovala nekaj drugega :)… meni se je po dolgem času zgodilo, da mi je M zaostajala in to kar za 7 dni, prej pa bila točna kot ura… in tisti teden nisem vedela, a sem nora ali pa so nori vsi negativni testi nosečnosti :)))!
Kako ti kaže zdaj? Kak test si že delala po tem? Ker možno je tudi zanositi tik pred M… kdo bi zastopil naša telesa, ki so podpihovana s psiho :).
Karjolca čudo od čuda kaj se mi dogaja 😀 Seveda sem že naredila test-pravzaprav dva. Oba sta okoli desete minute nekaj narisala, kar pa je bolj obris nečesa kar naj bi bilo tam. Moj dragi pravi, da sem munjena-da tisto je samo “nastavek” za črtico (kar pomeni da tudi on nekaj vidi). Ampak mislim, da tole ni nič od nič. Pomojem je bila to kar menstruacija-pač dvodnevna (prvič v zadnjih desetih, petnajstih letih). Mislim, da je nemogoče, da bi zanosila tik pred M ker je moje telo sicer zelo točno in tudi zelo rado sporoči kaj se kdaj dogaja-tako vedno vem recimo kdaj ovuliram (me kar precej špikne v enem jajčniku) in vem, da je tega pa sedaj že kar dobra dva tedna, če ne več nazaj. Menstruacija se je pa prvi dan ulila (nenavadno ampak čisto po menstruacijsko) naslednji dan bolj kot ne samo še nek izcedek, tretji dan pa nič. In zdej je ni. Čakam in čakam in noče nazaj. Čudno res 🙂 Aja pa imela sem vse predmenstruacijske sindrome-krči, utrujenost, boleče prsi, ki so po prvem dnevu takoimenovane čudne menstruacije kot ponavadi izginili, pravzaprav v trenutku, kot bi jih odpihnilo. Skratka psiha bo verjetno…če bo šlo tako naprej bom prej postala psihič kot pa zanosila 😀