prvi znaki nosečnosti
Pozdravljene
Imela sem več spolnih odnosou- vedno zaščiteni (s kondomom), ko dam roko na trebuh se mi pa zdi kot da bije srce.. menstruacije imam redno zato me to bega.. znakou nimam edino da je trebuh bolj napet kot ponavadi.. pa me zanima če je možno da sem noseča? Za odgovore se v naprej zahvaljujem
Enapikicapokica;
Srčnega utripa se v zgodnji nosečnosti ne čuti. Če si imela normalno menstruacijo je malo možnosti da si noseča, lahko pa narediš test da boš vedela pri čem si. Menstruacija pa se lahko iz meseca v mesec spreminja, lahko je močna in dolga 7dni, lahko pa šibka in traja samo 4dni..npr! Glede potrebe pa lahko da imaš samo prebavne motnje.
Če bi bila noseča bi imela drugačne znake in menstruacije sploh nebi dubila ampak bi imela samo rjavkast izcedek ali pa še tega ne.
Zdravo,
Mesec dni nazaj sem odstranila maternicni vlozek ker se po pol leta stanje ni ‘umirilo’. Gin.pravi da se moja maternica upira kakrsnikoli kontracepciji. Stara sem 25 let. Kaksen teden po odstranitvi sem imela nezascitene spolne odnose. Naceloma sva pazila, kot vedno. To je bilo cca 4 tedne nazaj. Vmes sem dobila menstruacijo teden dni prekmalu, trajala je pa samo dan in pol. Da ne omenim bolecin v prsih, nihanja razpolozenja, oblivanju.. Danes zjutraj mi je bilo blazno slabo po jogurtu – bruhala sem 3x, kar se mi se ni zgodilo na tak nacin. Se jutranje slabosti lahko pojavijo ze tako zgodaj? Tudi po kosilu sem hrano komaj zadrzala v sebi. Stalno cutim neko ‘dogajanje’ tam spodaj, malo me crvici in imam cudne krce ki so prisotni dnevno ze cca 2 tedna. Prebavo imam malo drugacno, uriniram zeeelo pogosto.. Dva testa ClearBlue sem ze opravila, pa sta bila oba negativna. (1. po 12 dneh, drugega po enodnevni M, priblizno 3 tedne po odnosu)
Je imela katera podobne simptome pa se je izkazalo da je noseca?
Je sploh mozno zanositi v prvem tednu po odstranitvi Jaydess? Sicer pa sem imela v tistih dneh ravno ovulacijo (bilo je cca 2 tedna po prvem dnevu M).
Prosim za mnenja.
Najlepsa hvala 🙂
Živjo. jaz bi rabila en nasvet. zadnjo M sem imela od 5.8 do 11.8. in kakor je bambino izračunal sem imela plodne dneve od 16,8 do 22.8. zanima me samo če so lahko tako zgodnji znaki namreč že pred tednom in pol so me začele boleti prsi nato še glava po 3x na dan in špikanje v spodnjem delu trebuha. glavoboli se še do danes niso umirili na prsih so se pred parimi dnevi začele pojavljati modre žilice in okoli bradavičk bele bulice. prosim za odgovor ker pri pri prvem nisem imela nobenih znakov. lepo prosim za odgovor in hvala. =)
vesnaa jaz sem tudi mela menzo 5.8. Z mojim sva imela odnose 21.8. Po treh dneh me je za 2-3 dni tako zacelo boleti v spodnjem deli trebuha, res je da sva morda pretiravala z spolnimi saj sva imela zelo divje, ampak me zanima ta bolecina ce je morda znak nosecnosti, sedaj imam sluz rahlo rumeno in prsa me se vedno ne bolijo. Bolecina v trebuhu pa je zdaj nehala.. Kaj bi lahko to bilo, morda pa sem to cutila od odnosov da so me jajcniki boleli.. M pricakujem nekje 2-3.9. Me prav zanima kaj bo.. Kdaj zacnejo prsa boleti? Kaksni so znaki ze prvi teden po odnosih oz. kdaj so tisti tapravi znaki ce mi kera pove ko ima izkusnje..?
vesnaa jaz sem tudi mela menzo 5.8. Z mojim sva imela odnose 21.8. Po treh dneh me je za 2-3 dni tako zacelo boleti v spodnjem deli trebuha, res je da sva morda pretiravala z spolnimi saj sva imela zelo divje, ampak me zanima ta bolecina ce je morda znak nosecnosti, sedaj imam sluz rahlo rumeno in prsa me se vedno ne bolijo. Bolecina v trebuhu pa je zdaj nehala.. Kaj bi lahko to bilo, morda pa sem to cutila od odnosov da so me jajcniki boleli.. M pricakujem nekje 2-3.9. Me prav zanima kaj bo.. Kdaj zacnejo prsa boleti? Kaksni so znaki ze prvi teden po odnosih oz. kdaj so tisti tapravi znaki ce mi kera pove ko ima izkusnje..?
Prvi teden po spolnem odnosu ne moreš imeti nobenih znakov, razen tistih v glavi. Je nemogoče.
Prsi so me začele boleti šele kakšne dva do tri tedne po izostanku menstruacije. Takrat so se začele tudi nosečniške slabosti.
Ženske, potrebno se bo malce izobraziti, kako poteka menstrualni ciklus, kaj se pravzaprav dogaja med oploditvijo, kako se začne nosečnost. Priporočam tale filmček.
http://www.babycentre.co.uk/v1049102/inside-pregnancy-fertilisation-video
Pozdravljeni z fantom se trudiva že skor leto dni na dojenčku .. sedaj pa mi M zamuja 4 dni občutek spikanje v jajčnikih in da se vsak čas ulila, prsi pa zelo boleče drugih znakov ne razen apetit vse bi pojedla kar dobim.. :)a je to kak podoben znak da bi lahko kaj blo? hvala za odgovor saj je to moja 1 nosečnost lp