Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje prvi znaki nosečnosti

prvi znaki nosečnosti

pozdravljeni. prvi spolni odnos (s kondomom) sem imela en dan po menstruaciji (če prav razumem so takrat možnosti zanositve minimalne), drugega (tudi s kondomon) pa pred 5 dnevi. pred dvema dnevoma sen začutila rahlo zbadanje v spodnjem delu trebuha, povečan izcedek, opazila sem malo krvi na wcju. je možno da se znaki nosečnosti pojavijo tako hitro? vendar imam težave z vnetji in me zanima ali je možno da gre za kakšno okužbo? je pa res da sem glede tega precej živčna in je možno da je vzrok v mojih živčkih…
hvala

Dokler ti menstruacija ne zamuja, se je škoda živcirati glede potencialne nosečnosti. Tole zbadanje in krvavitev je lahko povezano tudi z ovulacijo. Kateri dan ciklusa pa imaš?

danes je 23 dan

Razen če imaš zelo kratke cikluse – na 20-25dni – je še prezgodaj, saj ti M še ne zamuja. Po drugi strani, če pa imaš tako kratke cikluse imaš tudi ovulacijo kmalu po M, tako da je nezaščiten sex takoj po M precej tvegan. Glede vnetja pa ti lahko odgovori samo ginekolog.

Zdravo, mene zanima koliko moznosti je da zanosis od predizliva?

Hvala

Zdravo,

mene pa zanima, ali je možno, da pride nosečniška slabost in vrtoglavica pred izostankom menstruacije?

Z možem se trudiva že eno leto in ta mesec sva bila zelo pridna in že cel prejšnji teden sem imela manjše vrtoglavice zaradi katerih sem lahko vse delala, vendar sem čutila da se mi malo vrti.

Danes pa sem sredi službe obstala in je bilo vse zeleno in sem skoraj skupaj zlela.

Bila sem 100% da je nosečnost, ampak test je bil -.

M nimam redne, tako da na njo se ne morem ravno zanašati, naj bi pa počasi prišla drug teden ali tam nekje…

Je katera imela slabost pred pozitivnim testom?

Meni se je nekje 2x zelo zvrtelo, da ce se ne bi vsedla, bi padla po tleh. To je bilo se pred izostankom menstruacije, tako da takrat nisem vedla, da sem noseca. Zdaj ko pomislim za nazaj je bilo najverjetneje kriva zanositev, ker drugace takih tezav nimam. Sama slabost se je pa zacela pri nekje 6. tednu in je trajala do 12. tedna. Sem imela se sreco.

Hej. Mam vprasanje. Prenehala sem jesti kontracepcijske table prejsnji mesec jrdla sem jih okrog 5 let. Sedaj sma z fantom sicer pazila ampak me ze 2 dni bolijo bradavice in imam napet trebuh in me vcasih bli prek. In me zanima ali je to od tega da sem tablete nehala jesi ali je moznost da sem noseca. Ker sem brala da so lahko bolece prsi in bradavice znak nosecnosti zepreden dobis menstruacijo. Menstruacijo pa bi morala dobiti za 7 dni

Pozdravljene !

Sem stara 39 let, in sva se s partnerjem sedaj odločila za bebiko… sicer je bil prvi mesec poskus….in ne vem….No ja, začel se je s tem pa me je špikal v levem jajčniku, nato me je spodnji del ledvenega dela bolelo. Čist se mi je mešal po jogurtu…. 😀 Ko sva bila prepričana da je to to….pa sva 1 teden pred predvideno M med sexom zagledala rjav madež s spermo na rjuhi. Naslednji dan normalna krvavitev ???? Bolečine v spodnjem delu trebuha / merhurja….zelo neznačilno za mojo M, ne vem kaj sploh se je zgodilo….spontan splav ? Dajte mi razložit kaj se je zgodilo …hvala

Spontan splav 1 teden pred pričakovano menstruacijo najbrž že ni bil. Mogoče kakšne hormonske motnje….

Živjo!

Mene samo zanima ali je možno da so boleče oz napete dojke znak nosečnosti, ter po kolikšnem času naj bi se to opazilo?

Ti simptomi so se mi pojavili priblićno 10 dni pred menstruacijo in mi je zelo nenavadno, da bi imela simptome menstruacije toliko prej.

Lep pozdrav

Tudi sama imam podobne težave. Prejšnji teden sem imela ovulacijo, se je že zgodilo, da so me med ovulacijo bolele dojke in bradavice, kak dan, mogoče dva, zdaj pa se ta bolečina kar ne konča. Težko nosim moderce, dojke imam otečene in boleče ne le na dotik ampak tudi drugače. Prav tako imam že od prejšnjega tedna težave z želodcem, boli me in kar naprej mi je slabo. Mogoče katera s podobnimi izkušnjami? oz. kdo ve kaj bi naj to pomenilo?

Pozdravljene mamice. Jaz sem imela zadnjo menstruacijo 17.1.2015, danes šele sem naredila test in je pokazalo rahlo drugo črtico. Nato sem ga ponovila in je bilo isto. Po mojih izračunih naj bi bila v osmem tednu nosečnosti. Nevem pa sigurno ker se drugega pluska ne vidi zelo dobro. Ali imam premalo hormona (popoldne sem delala test) ali sem se pri izračunu zmotila? Imam vse znake nosečnosti. Ali naj ponovim test jutri ali drug teden? Ta teden sem namreč naredila test

Smiselno bi bilo nabaviti digitalni clearblue, ki pokaže tedne nosečnosti

Test se ponavlja na dva, tri dni.

Pa z jutranjim urinom, seveda.

Ni nujno. Kolegica je imela prvi mesec po zanositvi normalno menstruacijo.[/quote]

In ti praviš da si noseča? Potem bi lahko vedela kaj menstruacija sploh je…..in če si noseč, menstruacije NE MOREŠ IMET. Pika.[/quote]

Seveda lahko! Moja mami jo je imela celo 3x pa sem se rodila zdrava!

Tvoja mama je imela krvavitve med nosečnostjo, ne pa menstruacijo. Je treba znati ločiti.

Seveda si, in to zelo pogosto!

Hej!
Sem 16letna punca in pren 3tedni sem imela spolni odnos z fantom.odnos je bil zasciten s kondomom in njemu sploh “ni prslo” ampak mi menstruacija zamuja ze za 1teden in se bojim da sem zanosila. Otroka pa seveda letom primerno se noceem. Imela sem krce kot pred M ampak je ni bilo. Imam bolece bradavicke na prsih, sem bolj lačna in imam napet trebuh pa tudi povečala se mi je telesna teza za 2kg pa nevem… bojim se danes bom naredila test…mislite da so to znaki nosecnosti????? POMAGAJTE PROOSIIIMM

Pozdravljene.
Meni menstruacija zaostaja 5 dni, naredila sem test in je bil negativen. Vendar prsa me zelo bolijo oz so zatecene.
A mogoce ve oz je imela podobno stanje? Pocasi grem na morje, tako da ginekologinja me ne more sprejet. Prosim za nasvet. Hvala

New Report

Close