prvi znaki nosečnosti
No spet jaz. Zadnjo menstruacijo sem imela 1.8. Tudi ta mesec sem imela nezascitene spolne odnose 13.,17.,21. in 24.dan ciklusa. Ker sem imela prejsnji mesec res boleco menstruacijo in od 17.8 rjavkasto krvav izcedek sem.sla do ginrkologinje, ki mi je natedila test nosecnosti(ce bi bilo kaj prejsnji mesec) ki je bil negativen in mi fala klimicin antibiotike, ces da je vnetje. Vceraj 25.dan ciklusa sem popoldne zacela krvaveti kar me je presenetilo, ker bi menstruacijo morala dobiti sele v cetrtek ali petek. Ne zelim prevec upati, da se je kaj prijelo vendar mi je vse skupaj zelo cudno. Trebuh imam bolj trd,boli me in v krizu in v trebuhu,obcasno mi je malo slabo pa nevem a je vse to posledica vnetja ali sem dobila menstruacijo par dni prej. Je imela katera podobne izkusnje? Vgnezditvena krvavitev naj bi bila bolj blaga..od vceraj do danes zjutraj jo je bilo za cel tampon. Test se mi zdi neumno se delati.
Pozdravljeni
Zelo bi bla vesela ce bi mi katera lahko pomagala.
Zadnjo m sem imela 20.8 od takrat imam nezascitene spolne odnose ker se trudiva.
Od 3.9 imam grozne krce v sp.delu trebuha crvicenje napet trebuh bolecina ko pritisnes na trebuh,vrti se mi kar naprej in slabo mi rata, spremeniu se mi je tudi vonj ob doloceni hrani.test sem naredila vceraj. In je bilo negativno ,a je mogoce ker nimam cisto redne m da mi se nepokaze, ali pa enostavno ni nic
Ze v naprej se vam zahvalujem za odgovor in pomoc
nisi napisala kako dolge cikluse imaš, če ti M že zamuja ali ne. Meni sicer tvoj opis zgleda bolj kot kakšna trebušna gripa ali celo gin. vnetje (če je res tako hudo kot opisuješ). Si si zmerila vročino? Če je test negativen sta vedno dve možnosti: 1)nisi noseča, 2) je še prezgodaj in v urinu ni dovolj nosečniškega hormona. Ampak če ni dovolj nosečniškega hormona, potem tudi znakov nosečnosti še ne more biti, saj jih povzorča ta isti hormon in tudi sicer pridejo kasneje kot pokaže test.
Draga dekleta in žene, nekatera vprašanja tukaj so za jasnovidce 😉 Na forumih je postalo že skoraj nemogoče najti kakšen uporaben nasvet ali izkušnjo, ker mrgoli vprašanj s premalo podatki in predvsem brez minimalnega vedenja o ženskem telesu.
Dobronameren nasvet, ko se odločite za otroka: vzemite si nekaj ur in preberite osnove o ženskem ciklusu, ovulaciji in oploditvi. Tudi dr. Pušenjak tukaj ima uporabne nasvete. Lahko greste na kak tuj portal… če znate angleško, se meni dopade fertilityfriend.com, kjer si lahko znake tudi beležite in najdete veliko uporabnih vsebin (osnoven je brezplačen, en mesec lahko koristite tudi napredne vsebine in imajo tudi mobilno aplikacijo).
Če si otroka ne želite, obstajajo tabletke za naslednji dan… get one!!!! To bo veliko lažje kot razmišljanje ali celo splav. Pred SO pa se podučite vsaj o pogojih zanostitve (vsaka druga mladostniška revija ali izbraževalno gradivo) in uporabljajte zaščito (kondomi niso tako dragi ;).
Drugače pa nekaj točk, brez katerih bo težko:
1. Malo žensk ustreza statistiki 14+14=28.
2. Da boste poznale svoj cikel in dejanske dneve pred in po ovulaciji, se bo treba opazovat.
3. Nosečnosti brez izliva (torej dvakrat ven in not malo za hec) skoraj ne more biti.
4. Test nosečnosti je lahko pozitiven (odvisno od občutljivosti) max 4 dni pred pričakovano menstuacijo (v primeru, da imate redne) in nikakor PRED samo ovulacijo in oploditvijo.
5. Po oploditvi (pogoj je ovulacija) je nekaj dni do vgnezditve in šele takrat se začne izločati hormon, ki ga nosečniški testi zaznajo. Nekaj dni traja, da je hormona dovolj, zato prej kot 10 dni po ovulaciji skoraj nima smisla zapravljati denarja in živcev za test.
6. Ta isti hormon je odgovoren za nosečniške znake. Če jih “imate” takoj po ovulaciji, so najbrž psihiološki, ali kot je že nekdo omenil, lahko posledica kake okužbe ali bolezni.
Potem je pa še cela znanost o plodnih dnevih, ovulacijskih testih in življenski dobi semenčič in jajčeca.
Dejstvo je, da nekaterim “uspe” mimogrede, nekateri se matrajo dolgo časa… lahko so razlike tudi pri isti osebi za različne nosečnosti. Menda je vsak mesec, če je zdravstveno vse ok in dober tajming med 20 in 25% možnosti, da se “prime”. Zato lepo počasi in potrpežljivo 🙂
Še moj primer, da ne govorim kar tja v tri dni. Prvič nama je brez dodatnih info uspelo prvi mesec po resni odločitvi. Drugič tudi že drugi mesec, ampak sem točno vedela, kdaj se kaj dogaja in prvi mesec kiksnila tudi zaradi prevelike rezerve pri “ciljanju” punčke (moji ciklusi so zelo samosvoji). V tretje še poskušava… zdaj tretji krog… torej ni vedno enako in vprašanje, koliko časa bo še trajalo. Kar sem se naučila je, da je škoda denarja za prezgodnje teste in da je na mati naravo treba kak dan ali mesec počakati.
Srečno vsem, ki si želijo štručko 🙂
Pozdravljeni!
Zanima me vaše mnenje glede mojega trenutnega “stanja”. 🙂
S partnerjem sva zadnji spolni odnos imela konec avgusta, nakar sem v začetku septembra po menstruaciji prenehala s kt. Včeraj zvečer sem opazila da imam na dotik precej občutljive prsne bradavice, ki so tudi spremenile obliko (takšne niso bile nikoli, ne pred začetkom jemanja kt, in ne med odmori ko na dve leti nisem jemala kt kakšne dva meseca). Danes sem opazila tudi da so se mi male sramne ustnice nekako povečale in tudi napetost čutim v spodnjem delu trebuha in rahlo špikanje. Je možno da sem noseča in da tisto ni bila menstruacija ampak vgnezditvena krvavitev? Po tistem več nisva imela spolnih odnosov. Možno bi bilo tudi da ovuliram, čeprav bi vsak čas morala dobiti menstruacijo (v sredo). Nameravam opraviti tudi test, a me vseeno zanima vaše mnenje.
Lep pozdrav!
kaj se je pa meni zgodilo enkrat,imela sem res vse znake,bolelo me je od križa,prsi otečene in boleče,špikanje od ovulacije naprej,napihnjenost,…zamujala mi je par dni in bila sem prepričana da je to to,ker meni res nikoli ne zamuja,ampak potem je prišla….in vem, tudi znaki pms so podobni ampak takrat je blo čisto drugače,bom rekla veliko bolj intenzivno kot ponavadi pms,zato sem se sprasevala,če pa mogoče sem imela potem ”splav” pa sploh ne vem,ker je bilo še tako zgodaj.je mogoče?katera ve?
Zdravo! Mene pestijo malo drugacne skrbi. Stara sm 21 let s partnerjem sva skupaj ze 5 let. Sicer jemljem kt yaz ki pa ni 100% 2x sva ze mislila da sem noseca ker mi je menstruacija izostala pa je bilo negativno. Tokrat imam vse simptome bolecine v spodnjem delu trebuha jutranjo slabost glavobole povecano temperaturo rahlo seveda, 12 dan po odnosu ki je zasciten le z strani mojih tablet sem dobil rjav izcedek danes je 15 dan zopet rjav izcedek med vikendom ni bilo izcedka. Prebrala sem da tablete ne nudijo zascite pri vmesnih krvavitvah. Naceloma tako jem zadnjo skatlico potem neham z njimi da si bova lahko ustvarila druzino. Zanima me vase mnenje bolecine v maternici se mi pojavijo veckrat dnevno podobne tistim med menstruacijo najmocnejse pa so po sprehodu. Testa se ne upam narest se bojim da bo zopet neg. Vesela bom vsakega odg. Lp
Pozdravljene
Zadnjo m. Sem imela 19.10 trajala je nekje 5 dni imam neredne m. Od 33dni do58 dni kt.nejemljem ze 6mesecov,in delamo na otroku.zato upam da mi lahko katera kaj bolj pomaga ,nevem gdaj dobim nasljedno m in tudi nevem gdaj bo O. Tako da nevem gdaj narediti sploh test imam pa zadje 4 dni grozne bolecine v jajcnikih skoz sem utrujena skoz bi nekaj jedla.danes ko sem zagledala kumarice v trgovini se nisem mogla opreti ceprav mi niso najbolj okusne.in doma okus bozanski.upam da mi bo katera znala kaj svetovati in ne samo obsojati kot nekateri.
Zahvaljujem se vam za odgovore
Rada bi odgovore, pa nisi postavila nobenega vprašanja? To, da so ti zapasale kumarice ne pomeni prav nič. Če imaš cikluse na 33-58 dni potem je še veliko prezgodaj za test ali kakršnekoli znake. M je vedno 12-16dni po ovulaciji, torej so ovulacije pri tebi nekje od 20. do 45 dneva ciklusa. S tem da je pri ciklusih, ki so daljši od 35dni manjša možnost ovulacije. Glede na te izračune so bolečine v jajčnikih bolj verjetno znak ovulacije, tako da veselo na delo!