Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje prvi znaki nosečnosti

prvi znaki nosečnosti

Lahko pogledaš tudi v kavno usedlino po odgovor…

Seveda je možno, da si noseča, možno je tudi, da nisi. Ko ti nekaj dni izostane, pa le naredi test.

Pozdravljene.

Mene pa zanima, če je imela katera močne krče v zgodnji nosečnosti? Prejšnjo nedeljo so se mi začeli podobni krči kot pri menstruaciji, menstruacije pa ni bilo, zato sem v sredo naredila test nosečnosti in je bil pozitiven. Jupi! Sedaj pa ti krči kar ne ponehajo, zato me skrbi, da ni kaj narobe. Ponavadi se mi začnejo zvečer, ali pa me zbudijo ponoči, tako da ne morem zaspati. So pa tako hudi, kot pri menstruaciji, čeprav hitro minejo. Vem, da je to lahko posledica raztezanja maternice, samo me vseeno zanima, če ima katera podobno izkušnjo, da me ne bo tako skrbelo.

Rada bi še dodala, da sem zanosila takoj po prenehanju jemanja KT, tako da ne vem točnega dneva zanositve. Pred jemanjem KT sem namreč imela zelo različno dolge cikle (tudi do 60 dni).

Hvala za odgovore!

ene pravijo, da so imele na začetku krče, ko so ponehali, pa se je začela nosečniška slabost…
jaz sem imela nekaj blagih krčev… res blagih

Pozdravljeni. Že leto in pol jemljem lindynette 20. tabletke jemljem redno in nobene ne pozabim. danes sem opazila manjšo krvavitev, ki je bolj ”sluzasta”. prejšno menstruacijo sem imela le 3 dni, potem en dan nič, nasledni dan pa sem imela bolj blago.. Zanima me kakšen je lahko vzrok za to manjšo krvavitev? Ponavadi sem imela le kakšen rjav izcedek, krvavitve pa še ne in sem malo panična. je lahko znak kakšne nosečnosti ali česa?

Hvala za odgovor

Jas sem sedaj v 14. tednu nosečnosti in razen zaostanka menstruacije do sedaj nobenega znaka, oz. mogoče malce boleče prsi…upam da bo nosečnost še naprej potekala bp.

Zdravo!

Samo da povem, da so se mi krči umirili. Naslednji teden imam pregled in upam, da bo vse ok! So se mi pa pojavili novi znaki: boleče bradavičke, napihnjenost in utrujenost. 🙂 Slabo mi pa zaenkrat še ni. 🙂

Pozdravljene,
Mene tud neki zanima, v soboto zvecer so se mi pojavili krci, zvijalo me je da nism mogla ne sedet, ne stat ne lezat. Zvila sm se v pojstlo in si dala termofor na trebuh. Ucerej me je ceu dan neki zvijalo ampak zvecer spet tako mocno kot v soboto. Tudi danes cutim da me nekaj zvija. Naj omenim, da delava na otrocku, zadnjo M sem imela 6.12. in je do zdaj se ni. A mislite, da je mozno da so ti krci povezani z nosecnostjo? Testa pa se nisem delala.
Lep dan usem! 🙂

sm nardila test prejle in je biu negativen 🙁 zvija me pa se vedno in kar obcutk slabosti mam pa kr skoz bi neki jedla…danes je 30.dan od zadnje M, mislite, da je bilo se prezgodaj za test?

Če ne dobiš menstruacije, ponovi test z jutranjim urinom čez dva dni. Drugače pa ni prezgodaj za test, če imaš normalno dolge cikluse.

če imaš redne cikluse, nisi nič kaj prehitro delala testa, seveda ga pa ponovi čez par dni, če menstruacije še ne bo.
sicer pa razsajajo razno razne črevesne viroze, tvoji simptomi so prej od teh, kot od nosečnosti…

Pozdravljeni!
Že en teden rahlo krvavim iz nožnice. zanima me ali je to samo zaradi KT (jemljem jih že leto in pol in je ta krvavitev prva) ali pa bi to lahko bila vgnezditvena krvavitev? KT sm redno jemala ob uri in nobene pozabila vzeti. Ta teden mi je tudi malo slabo..

Hvala za odgovor

Lep pozdrav vsem!

Sem prebrala nekaj postov, tudi par let starih..Naj odgovorim vsem, ki ste spraševale, ali lahko zanosite tudi, če fant pri spolnem odnosu pazi in mu ne pride v vas. Odgovor: Seveda lahko, ravno to se je meni zgodilo en mesec nazaj. Prebrala sem tudi razna vprašanja o tem, kdaj je priporočljivo delati test za ugotavljanje nosečnosti. Test je 99% zanesljiv že po prvem dnevu izostanka menstruacije.
Zdaj pa še moji simptomi v zgodnji nosečnosti (sem v 7.tednu). Na začetku me je zelo črvičilo v trebuhu, rahli krči, ki so trajai par sekund, kot pred menstruacijo. Določene hrane sploh ne morem vidt, včasih sem popila 2 sodelici kave na dan, takoj zjutraj ko sem se zbudila je bila moja prva misel kava, zdaj ko pomislim na to, skoraj bruham. Tako je tudi z določeno hrano (sploh kakšno ocvrto). Boleče dojke ponoči, rahlo napihnjen trebuh.
To je to, skratka, če ne želite zanositi, ne se hecat brez zaščite!!!!
Lep dan

če sumiš, da si noseča, narediš test. ni druge. nobena ti prek foruma ne more dati natančnega odgovora.

Pozdravljene…
Imam en malo cudno vprasanje..

A se je ze katera sama pregledala z prsti cist do konca in zacutila malo bulico?mhko ampk trdo..test je pokazo plus in zdj ne vem kaj je to…sm kr mal prestrasena ….

Žiujo po dooolgem času ..
No.. meni je v začetku tega tedna grozno smrdela kava, meso.. in počutla sm se vsake 5min drgač volje .. 🙂
pol v petek sem naredila CB in je bil + !! :)))))) Še kr ne morem verjet.. ker se zdi čudno da mi nič slabo ne dela, pa tud tečem normalno naprej.. 🙂
Srečno bodoče mamice 🙂

Pozdravljene!

Menstruacija mi zamuje že več kot 14 dni. Naredila sem že dva testa, prvega 3 dni po zamujanju, drugega CB pa 10 dni po zamujanju. Oba sta bila negativna. Teste sem delala zvečer. Nimam nobenih znakov nosečnosti razen ščemenja v jajčnikih kot pred M. Pri ginekologinji sem naročena naslednji teden, zato me zanimajo še vaše izkušnje. Ali gre lahko za nosečnost?

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore 🙂
Lp

Smotka88, teste raje naredi zjutraj, ker naj bi bila večja koncentracija hormonov…Fajn je, če narediš test z ClearBlue-jem, ker je bolj zanesljiv kot First-sign. Bili so primeri, da so vsi testi pokazali negativno, krvni test in ultra zvok pa poziitivno. 🙂

25 hvala za odgovor 😉 bom jutri zjutraj ponovila test 🙂

Jaz sem par dni imela rdece -rjav izcedek, vmes tudi krvav, en teden so se tudi pojavljali krci, tako da sem bila prepricana, da se pripravlja menstruacija. Po enem tednu krcev, sem se zavzela, da krvi kar ni, in da se morda “kuha” kaj drugega. Vceraj sem naredila test in je bil pozitiven :)). Danes sem obiskala ginekologinjo, ki je povedala, da sem v cetrtem tednu :)) Menstruacij nimam rednih, tako da se nisem cisto zanesla na test 🙂 Drugih znakov pa zaenkrat nimam 🙂

Živijo!

Moje ime je Maja in me zanima naslednje..:
Nimam še redne menstruacije, a sem imela spolni odnos brez zaščite.
Zanima me ali je možnost zanositve??
Prosim za pomoč,
Hvala

New Report

Close