prvi znaki nosečnosti
Pozdravljene! Imam eno vprašanje…..nazadnje sem imela menstruacijo 27.7 do 30.7.2013 ….s fantom delava na dojenčku. Sedaj sem pa v soboto dobila tudi krvavitev ki je ni bilo veliko, lahko bi imela dnevni vložek. Trajala je samo v soboto. Včeraj je ni bilo nič. Dans sem šla na wc zjutraj in sem opazila rozast izcedek. Res nevem kam vse to pelje… :S Ali je ima katera podobno? Kaj bi to bilo? hvala za pomoč
to je deklarirana učinkovitost, preizkušena v kliničnih pogojih.
dejanska učinkovitost je skoraj 10% slabša… računana v realnih pogojih. in tudi če jemlješ tabletke po navodilih, obstaja verjetnost, da zanosiš. to je tista 1% verjetnost. ker pa ženske tabletke tu in tam vseeno pozabljamo, pa je možnost zanositve cca 7-8%
Ne gre samo za pozabljanje tablete…ker imajo tako minimalno vsebnost hormonov, se mora to dejansko prav resorbirati. Če je kaj narobe s prebavo ali boh ne daj z metabolizmom, je zaščita že slabša. (Kar se tega tiče, je Nuvaring ful boljši. Enostavno je tam, deluje in ne moreš ga pozabiti.) Pri meni mislim da je bila kriva driska. Poleg tega pa koliko časa jemlješe tabletke. 1% verjetnost gre v enem mescu…meseci in meseci oz. leta rednega seksa pa to verjetnost naložijo, kajne.
Pozdravljene!
Imam vprasanje glede prvih znakov nosecnosti. S fantom sva imela spolni odnos 3. in 4.10. kar je dva dni pred ovulacijo. 9.10. sem na spodnjem perilu zasledila majhen rjavo rdec madez, ali bi to lahko bila vgnezditvena krvavitev? V tem casu so me zacele boleti tudi dojke in se mi zdi, da so postale bolj okrogle oz. Nekoliko povecane. Pa tudi trebuh je postal nekoliko napihnjen.
Za test nosecnosti je se prehitro, saj naslednjo menstruacijo pricakujem 20.10..
Zadnjo pa sem imela 21.9.2013.
hvala 🙂
Zivjo. Mene pa zanima. Z fantom se nisma sla do spolnega odnosa ampak malo majn.(z prsto mi je sel v noznico jaz pa se prej njemj ampak mu dokoncno ni prislo) In me je strah da lahko zanosim. Menstruacijo imam od letos naprej in zlo neredno. Prejsni mesec sem jo imela od 15-20
Zdaj je pa se nisem dobila. Kj naj naaresim seveda upam da nissm noseca. Ker me mami ubije!
ja seveda, jemanje antibiotikov, driske, bruhanje, določena zdravila… zmanjšujejo učinkovitost kontracepcije, kar je v navodilih jasno napisano. 1%zanesljivost pa ne velja za en mesec, ampak je to zanesljivost na leto dni jemanja, se mi zdi..[/quote]
Odstotki pomenijo ODNOS med delom in celoto, ne absolutno število, torej se ne nalagajo kar na mesece.
Odstotki pri zanesljivosti kontracepcije pa po definiciji pomenijo število ženski izmed stotih, ki so eno leto prakticirale določeno vrsto kontracepcije in zanosile. Torej, na primer, če je 99 % zanesljivost, potem v enem letu izmed 100 žensk, ki jemljejo KT in imajo redne spolne odnose, ena ženska zanosi.