Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje prvi znaki nosečnosti

prvi znaki nosečnosti

Pozdravljene! Imam eno vprašanje…..nazadnje sem imela menstruacijo 27.7 do 30.7.2013 ….s fantom delava na dojenčku. Sedaj sem pa v soboto dobila tudi krvavitev ki je ni bilo veliko, lahko bi imela dnevni vložek. Trajala je samo v soboto. Včeraj je ni bilo nič. Dans sem šla na wc zjutraj in sem opazila rozast izcedek. Res nevem kam vse to pelje… :S Ali je ima katera podobno? Kaj bi to bilo? hvala za pomoč

Ovulacijska krvavitev, ko hormoni malo zanihajo…

Ampak tega še res nisem nikol imela. Dobro vse je 1x prvič…. :S vse se mi tako čudno dogaja.

Hej 🙂
Mene pa zanima ce sem lahko klub temu noseca ce sta bila 2 testa negativna.. Menstruacija mi namrec zamuja 4 dni. Imam krce tu pa tam mi je slabo povecan beli tok, ampak testa pa sta bila negativna ! Sem lahko klub temu noseca?
Ze vnaprej se zahvaljujem za odgovor

Zdravo.
Z fantom sva skupaj ze 1 leto in imava nezascitene spolne odnose.. Drugace imam redno menstruacijo zdaj mi pa zamuja ze 5 dni.Imam nenavadne krce, tu pa tam mi je slabo, skos bi samo spala .. Naredila sem tudi 2 testa nosecnosti in sta bila negativna ali je vseeno moznost da sem noseca?

Počakaj še nekaj dni in ponovi test z jutranjim urinom. Potem pa obvezno h ginekologinji, tudi če dobiš menstruacijo, da ti predpiše kontracepcijo. Brez veze, da te bo vsak mesec takole strah.

Fora je v tem da mam redno menstruacijo in zdaj sem nardila ze 3 test in je bil negativen.. menstruacije pa se kr nimam.. Imam kolegico ko je odkrila svojo nosecnost sele pri ginekologu in je tudi pred naredila 5 testov in so bili negativni.

Punce, punce, kako ga biksate!
Lahko greš tudi v laboratorij na krvni test, ki je najzanesljivejši, samo da plačaš nekaj čez 10 evrov. Potem pa obvezno h ginekologinji po zaščito. Ne se več igrat takole!

pozdravljeni. s partnerjem sva imela nezaščiten spolni odnos med menstruacijo. zanima me če lahko tudi izločitev predsemenske tekočine povzroči nosečnost? sicer jemlem KT.

Če si na tabletkah, potem ne zanosiš. Če pa nisi, lahko zanosiš tudi s predsemensko tekočino.

aha torej mi ni treba imeti nobenega strahu? kajti nikoli ne uporabljava kondoma ker naju oba zelo moti, se zanašava na tabletke… kakšna pa je vseeno možnost da zanosim če mu pride vame čeprav jemlem tabletke?

Ni zelo velike možnosti,1%. Če jih jemlješ po navodilih, ne boš zanosila. Verjetnost, da vseeno zanosiš je v primeru, če kakšno tabletko izpustiš ali imaš več kot 12 ur zamude.

to je deklarirana učinkovitost, preizkušena v kliničnih pogojih.

dejanska učinkovitost je skoraj 10% slabša… računana v realnih pogojih. in tudi če jemlješ tabletke po navodilih, obstaja verjetnost, da zanosiš. to je tista 1% verjetnost. ker pa ženske tabletke tu in tam vseeno pozabljamo, pa je možnost zanositve cca 7-8%

Ne gre samo za pozabljanje tablete…ker imajo tako minimalno vsebnost hormonov, se mora to dejansko prav resorbirati. Če je kaj narobe s prebavo ali boh ne daj z metabolizmom, je zaščita že slabša. (Kar se tega tiče, je Nuvaring ful boljši. Enostavno je tam, deluje in ne moreš ga pozabiti.) Pri meni mislim da je bila kriva driska. Poleg tega pa koliko časa jemlješe tabletke. 1% verjetnost gre v enem mescu…meseci in meseci oz. leta rednega seksa pa to verjetnost naložijo, kajne.

ja seveda, jemanje antibiotikov, driske, bruhanje, določena zdravila… zmanjšujejo učinkovitost kontracepcije, kar je v navodilih jasno napisano. 1%zanesljivost pa ne velja za en mesec, ampak je to zanesljivost na leto dni jemanja, se mi zdi..

Pozdravljene!

Imam vprasanje glede prvih znakov nosecnosti. S fantom sva imela spolni odnos 3. in 4.10. kar je dva dni pred ovulacijo. 9.10. sem na spodnjem perilu zasledila majhen rjavo rdec madez, ali bi to lahko bila vgnezditvena krvavitev? V tem casu so me zacele boleti tudi dojke in se mi zdi, da so postale bolj okrogle oz. Nekoliko povecane. Pa tudi trebuh je postal nekoliko napihnjen.

Za test nosecnosti je se prehitro, saj naslednjo menstruacijo pricakujem 20.10..
Zadnjo pa sem imela 21.9.2013.

hvala 🙂

Ko boš naredila test, boš vedela. Brez veze ugibati že zdaj.

Zivjo. Mene pa zanima. Z fantom se nisma sla do spolnega odnosa ampak malo majn.(z prsto mi je sel v noznico jaz pa se prej njemj ampak mu dokoncno ni prislo) In me je strah da lahko zanosim. Menstruacijo imam od letos naprej in zlo neredno. Prejsni mesec sem jo imela od 15-20
Zdaj je pa se nisem dobila. Kj naj naaresim seveda upam da nissm noseca. Ker me mami ubije!

ja seveda, jemanje antibiotikov, driske, bruhanje, določena zdravila… zmanjšujejo učinkovitost kontracepcije, kar je v navodilih jasno napisano. 1%zanesljivost pa ne velja za en mesec, ampak je to zanesljivost na leto dni jemanja, se mi zdi..[/quote]
Odstotki pomenijo ODNOS med delom in celoto, ne absolutno število, torej se ne nalagajo kar na mesece.

Odstotki pri zanesljivosti kontracepcije pa po definiciji pomenijo število ženski izmed stotih, ki so eno leto prakticirale določeno vrsto kontracepcije in zanosile. Torej, na primer, če je 99 % zanesljivost, potem v enem letu izmed 100 žensk, ki jemljejo KT in imajo redne spolne odnose, ena ženska zanosi.

Pozdravljene….veeeeem veliko napisanega mene pa zanima sledeče…spolni odnos je bil na dan ovulacije…naslenji dan in še dan kasneje sem imela rjav izcedek…sedaj 1 teden kasneje mi je občasno rahlo slabo in občasno tud bolečine v križu…je možna že nosečnost al je to samo psiha…
hvala

New Report

Close