Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje prvi znaki nosečnosti

prvi znaki nosečnosti

LittleMiss1 žal mi je 🙁
tak kot praviš, potem je že moglo tako biti… :/ Samo vstrajat je treba pa bo, ko bo 🙂

Jaz sem tudi po 5tih tednih dobila M, tako da sedaj smo v ponovnem krogu. S tem da sem začela uživaat Maco in olje pšeničnih kalčkov, ki so odličen vir za rodila in vsebujejo ogromno vitamina E. Maca pa baje dela čudeže 🙂 če verjameš potem že. bomo vidli.

Pa držim pesti, da vama hitro uspe in da bo vse okej

Leja88

🙁

jz sem slišala za krvomočnico,pa za bučna semena pa za taka ili ovaka semena…

sj ne vem kj naj probam..,,

upam da nama rata čimprej ker sem kr “ljubosumna” k vidim mamico z vozičkom 🙂
pa si mislim jz bi tudi 🙂

Jaz sem tudi faus vsem mamicam in noseckam, ampak jim privoscim, valda. Tudi jaz in ti bova enkrat neizmerno veseli in srecni 🙂

punce da se jaz pridruzim temi

po več kot letu dni nama je uspelo zagledati ta plusek 🙂

tako sem vesela…

bo najin prvi otrok,

veselje je tako v hiši da je nepopisno 🙂

Zdravo sem Alja Ferk stara sem 12 let in sem spala z fanto iste starosti.
Zdi se mi da sem zanosila no mislim tako in zato me je zelo zelo strah
ali mi lahko poveste kaki so prvi znaki nosečnosti.
Hvala za odgovore. =)

živjo… m mi zamuja že 2 mes. naredila sem že 5 testov in vsi so bili negativni toda zdaj po 2 mesecih mene bolijo prsi in vse arome ki jih vonjam mi smrdijo.zadnje čase veliko spim in sem vedno dobre volje
kolikor sem jaz seznanjena brez m sploh ne moreš zanositi…

Alja Ferk, pa si že dobila svojo prvo menstruacijo? Ali s fantom nista uporabila nobene zaščite? Mu je prišlo do izliva?

Pozdrvljeni!
Stara sem 16 let. Imam čudovitega fanta (18 let) zelo dobro se poznama zadnje 4 mesece. Skupaj sva že dobre 3 mesece in predkratkim sva imela prvi spolni odnos, jaz sem do takrat bila še devica in rahlo sem krvavela, ampak vem, da je to normalno. Čez teden dni pa še enega, po njem sem še vedno krvavela in to več dni intenzivnejše. Vedno sva se zaščitila s kondomom nikoli nama ni počil ali se snel dol. Menstruacijo imam predvideno čez kakšnih 10 dni. A meni se od drugega spolnega odnosa vse zdi drugače. Rahlo sem čutila bolečine v trebuhu in danes po dobrih 14 dneh sem bruhala ampak popoldan, imam tudi občutljive dojke in boleče bradavičke, veliko tudi spim. Pri ginekologu še nisem bila nikoli. S fantom sma se o vsem pogovorila odgovorno. Vem, da se mi lahko vse tudi dogaja v moji glavi. Upam, da mi menstruacija nebo zaostajala zaradi živčkov.
Ali naj počakam na menstruacijo ali prej okrenem kaj glede tega?
Se vse to odvija samo v moji glavi?
Kateri test bi mi priporočali, ali je sploh kakšen test, ki ti pokaže pravilno hitro po spolnem odnosu?
Ima kdo sam podobne iskušnje, da je delal preplah zaradi ničesar?

Hvala za odgovore!! 🙂

Noben test ti ne bo pokazal pravilno 10 dni pred menstruacijo. Najprej počakaj, če ti bo sploh izostala, nato pa delaj test.

Pa naroči se h ginekologu, da si priskrbiš zanesljivo zaščito.

Hvala za hiter odgovor! 🙂

pozdravljeni

mene pa samo nekaj zanima jaz in moj partner načrtujeva met otroke prejšnji mesec sem imela perilo zdaj pa perilo pričakujem na začetku avgusta sem pa nekaj opazila na sebi kar tega nisem imela nikoli opažam da imam povečene kolobarje okoli prsi ampak so še bledi to sem opazila dva dni nazaj ker tega pred opažanjem nisem imela zdaj me pa zanima kaj to pomeni ali sem noseča???

prosim za odgovor in lp

lahko mi tudi odgovorite na moj email mikuz.urska@gmail.com

hvala

Najbolj zanesljivo domače ugotavljanje nosečnosti je test od prvega dne izostanka menstruacije dalje. Vse ostalo je lahko zelo nezanesljivo. Tvoji kolobarji se ti lahko zdijo večji upravičeno, ali pa se ti zgolj zdijo večji zaradi želje po otroku. Eno ali drugo. Počakaj še par dni in se prepričaj s testom nosečnosti.

Pa kakšno ločilo bi bilo dobrodošlo, takole te je težko brati.

Pozdravljene vse! Imam eno vprašanje. S fantom sva se odločila za naraščaj. Sedaj pa me zanima….začela sva 2 dni pred menstruacijo. Potem sem jo dobila. Ampak bila je drugačna kot ponavadi. Trajala je samo 3 dni oz. 3 dan že slabo. Bila je čisto vodena. Jutri bo 14 dni od tega….in imam napeta prsam trd trebuh,boleče brdavičke. Tko da nevem, ali je ali ni. Kolegica mi je rekla da to psiha dela. Sam nevem, ker sm čisto sproščena in nič živčna. Ali je vse to možno? Hvala za odg. In lep pozdrav.

dva dni pred menstruacijo je praktično nemogoče zanosit.
lahko delaš test, če bi takrat res zanosila, bi ti po 14 dnevih že moral pokazat rezultat..
bo pa po vsej verjetnosti negativen

lahko delaš test, če bi takrat res zanosila, bi ti po 14 dnevih že moral pokazat rezultat..
bo pa po vsej verjetnosti negativen[/quote]

aja, imaš pa znake, ki lahko napovedujejo tudi ovulacijo…

amm kolker sem že o tem prebrala je baje čist možno….včeraj sem klicala in je rekla zdravnica da po 14 dneh še res ne pokaže. Nisem pa imela še nikol takšne znake za ovulacijo. Sploh pa to traja že od nedelje vse. Tko da nevem. Bomo videli 🙂 hvala vseeno!

čudno mi je že to, ker sem imela menstruacijo samo 3 dni in še to je bila vodena fuuuL pa čist malo. 3 dan je skoraj da ni blo več. Ponavadi jo imam po 6 dni. Vložek bi mela lahko eden cel dan, ampak zaradi higiene ni šans, pa če tudi sem čisto mal krvavega stran vrgla.

amm kolker sem že o tem prebrala je baje čist možno….včeraj sem klicala in je rekla zdravnica da po 14 dneh še res ne pokaže. Nisem pa imela še nikol takšne znake za ovulacijo. Sploh pa to traja že od nedelje vse. Tko da nevem. Bomo videli 🙂 hvala vseeno![/quote]

dr pušenjak pravi drugače…
http://med.over.net/forum5/read.php?19,7298075,7298865,quote=1#REPLY

nakjasneje 14 dni po odnosu bi krvni test moral pokazat nosečnost.
sicer pa nisem rekla, da je zanositev dva dni pred menstruacijo nemogoča, temveč praktično nemogoča.

sej pravim bomo videli kaj bo. Vsak zdravnik ima svoje teorije…. Se opravičujem 🙂 ….zdj bom počakala pa bom vidla kaj bo. Res brez veze da nekam prehitevam. Upajmo na najboljše. 🙂

zdravniki nimajo različnih teorij, samo tvoja zdravnica ravno tako ne verjame, da bi ti zanosila 2 dni pred menstruacijo in je prepričana, da je bila tvoja krvavitev menstruacija in nič drugega 🙂
14 dni po menstruaciji pa je res prehitro za delanje testov.

če bi bila tvoja teorija, da si zanosila pravilna in tisto ne bi bila menstruacija, bi bila namreč zdaj uradno že 6 tednov po zadnji menstruaciji in seveda noseča, kar bi test v vsakem primeru moral pokazat.

glede na vse napisano bi se ti zarodek moral vgnezditi ravno, ko si nehala krvavet (5-6 dni po oploditvi)
glede na to, da si vsaj tri dni krvavela, dvomim, da je bil tvoj endometrij take kvalitete, da bi se lahko vgnezdil.

New Report

Close