prvi znaki nosečnosti
punce, a je imela kaksna podobno izkusnjo. S fantam nacrtujeva dojencka. Zadnjo M sem imela 9.1., danes je 27.dan ciklusa. Prejsnji ciklus mi je trajal 42 dni (zaradi prenehanja jemanja KT). Zadnje 14dni sva bila zelo aktivna v postellji. Sedaj pa imam ze 3 Ali 4 dni zelo povecan beli tok. Obcasno mi je tud slabo. Kaj menite, bi bilo mozno, da je kej povezano z nosecnostjo? Sploh nevem kdaj naj pricakujem M :/ oh ja 🙂
Glede teh krvavitev pred menstruacijo… Meni so se začele pojavljat, ko sem prenehala s kontracepcijskimi tabletkami. Krvavitev se je začela 7 dni pred menstruacijo. Meni so naredili histeroskopijo (za vsak slučaj-ultrazvočni pregled maternice). Končna diagnoza je bila pomanjkanje progesterona v drugi polovici ciklusa. 6 mesecev sem jemala tablete dabroston, da se mi uredijo menstruacije in so se mi. Nato sva začela poskušat z zanositvijo… Vendar je v drugi polovi ciklusa spet bilo premalo progesterona. Pojavljale so se vodne ciste, ki ovirajo ovulacijo, z menstruacijo pa se ščistijo. Pa sem spet dobila dabroston… No, ko je bilo spet vse v redu, sem dobila klomifen (za spodbujanje ovulacije)… pa mi ne ustreza, ker mi tanjša sluznico.
In sem začela sama iskati rešitve. Najprej sem si dala izmerit hormon estrogen in progesteron na 3. dan v ciklusu, potem hormone ščitnice, na 20. dan pa spet progesteron. Iz izvidov je bilo več kot očitno, da gre za pomanjakanje progesterona. Progesteron pa je pogoj za zanositev.
Začela sem jemat omega 3, pojem veliko sadja in zelenjave, zelo pomembni pa so tudi mandlji, ki vsebujejo vse vitamine B. Po dveh mesecih sem še enkrat naredila kontrolo hormonov 3. in 20. dan. Progesteron je bil v mejah normale.
Svetujem ti, da začneš jemat omega 3 in jesti mandlje.
Na kakšen način veselo novico delite s partnerjem?
===========================================================
Spletni portal za hujšanje – Planet Diet[/url]