Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje prvi znaki nosečnosti

prvi znaki nosečnosti

Srečno 🙂 Naj se ti želja uresniči čimprej .. pa poročaj

Ojla!
Danes naj bi dobila menstruacijo. Ampak še ni nobenih znakov o njej. Upam, da je ne bo in da bom vsa vesela čez par dni stekla po test in videla plusek. Pustimo se presenetiti…:) Hvala tinaa77 za spodbido in podporo…:)

Zdravo!

Mene pa zanima, ali je možno, da imaš neko vrsto “menstruacije”, čeprav si noseča? Ker jaz sem predvčerajšnjim dobila malo krvavitev in bila sva zelo žalostna, saj sva delala na otroku. Sedaj pa prave krvavitve kar ni in ni, že tretji dan kr nek obarvan izcedek, niti na vložku se ne pozna, samo na wc papirju, ko se obrišem. Ali je že primerno delat test ali naj še počakam par dni, če se menstruacija prikaže? Sem pa že kr nervozna!!!! 🙂

Petrika….Tole je čisto možno da imaš vgnezditev. Ker pri vgnezditvi semenčeca v jajčece se zgodi, da lahko malenkostno krvaviš. Ampak ni podobno krvi, rjavkasto-rdeč sluzast izcedek. Lahko je prišlo do vgnezditve. Upam da je tako in da boš kmalu povedala veselo novičko.
Jaz tudi čakam na menstruacijo, ki naj bi prišla danes…ampak je še ni.Upam, da je tudi ne bo in bo plusek…:)
Vso srečo…:)

evo, danes delala test in je pokazal dve zelo močni črtici 🙂 veselje in pol v hiši 😀

Pengica čeestttiiiitkkkeeeeeeeeeee ! 🙂 🙂 🙂 🙂

hvala :)))))

Komaj čakam da se ti bom lahko pridružila s + , samo sem se odločila, da bom malo počakala, že zaradi psihe 🙁

Tebi pa želim čim lepšo nosečnost 🙂

Tashi hvala za odgovor! Vendar se mi zdi, da je za vgnezditev prepozno, saj je bil že čas za menstruacijo, ki pa je zamujala en dan in ptem se je ponoči prikazal izcedek. Vgnezditev bi morala biti verjetno kakih 5-7dni po oploditvi ne?

Pa čestitke novi nosečki!!

Zakaj pa ne narediš testa ??

Lahko si imela tudi zakasnelo ovulacijo ?! 🙂

Ma za test ne vem, če je že čas, še posebej, ker sem imela krvavitev in sem bila sigurna, da je to začetek M. tako da danes sem že začela o testu ramišljati, vendar je do lekarne še dolga …

Jaz pri moji nosečnosti, sem imela zakasnelo ovulacijo tako da si sploh nisem mislila, da sem noseča, kajti v času ko bi mogla imeti ovulacijo odnosou nisem imela, sem jih pa imela kasneje. v času ko sem imela za dobit menstruacijo, sem bila slučajno na pregledu in al verjameš al ne, se sploh ni videlo da sem že noseča. ko pa prave m ni bilo sem naredila vseeno test in dobila + . tako da nikoli ni prepozno ! 🙂 počakaj do pon in naredi test. Če si imela tako manjšo krvavitev ali rjav izcedek je možno da je to, to . 🙂 vso srečo !

No takole…neki sm po netu izbrskala zate Petrika . Rjav izcedek par dni po koncu menstruacije je ponavadi čisto normalen pojav; v sredini ciklusa pa bi lahko nakazovali ovulacijsko krvavitev (tudi če se pojavi par dni pred dvigom temperature). Večji znak za alarm so rjavi izcedki pred menstruacijo, ker kažejo na šibkost rumenega telesca (pomanjkanje progesterona). Razen tega, da so tile izcedki zoprni, verjetno niso nevarni – če pa si v dvomih, se seveda posvetuj z ginekologinjo.

Upam da ti kej pomaga…

Živjo.

Imam mogoče malo bolj smešno vprašanje, pa vseeno. Ali je možno ugotovit nosečnost že nekaj dni po spolnem odnosu? ( in ja fant je končal vame ) Ker sem zelo neučakana in nevem kaj naj..ali naj počakam ali pa naredim test nosečnosti? Dobila sem ful naval na hrano kar ga prej nikoli nisem imela, zato me še toliko bolj zanima.

Hvala za odgovor,
Tanja

Tashi, hvala za odgovor in za trud!! Zgleda, da imam pomanjkanje progesterona, ker sem danes dobila ta pravo M, test pa je bil negativen. Ma saj sva šele prvič poskusila, tako da še ni panike 😉 Bom pa imela jutri čas za brskanje po netu in si bom našla kaj o nedelovanju rumenega telesca in o progesteronu. Pa upam, da pomagajo kake domače zadeve, ker ne bi za vsako malenkost k ginekologu laufala (oz. upam, da to je malenkost).

Hvala ti še enkrat!

Oj Petrika…Ni problema…rada pomagam. Bo pa drugi mesec akcija pa delanje na dojenčku. Mogoče bi se pa pogovorila malo z ginekologom o vsem tem. Kaj pa jemanje kakšnih vitaminov? Mogoče bi pomagalo. Jaz naprimer bi včeraj mogla dobit menstruacijo…pa je še ni…Samo imam občutek, da bo danes…Bomo vidli…Drži se Petrika…:)

Oj!

Danes še vedno ni bilo menstruacije. Ne še…ampak dneva še ni konc. Am…a je katera začutila kakšne bolečine podpazdušnih bezgavk med nosečnostjo? Mene je danes na levi strani roke začela boleti podpazdušna bezgavka. Sicer če čudno premaknem roko ali se dotikam bezgavk. Je to mogoče kakšen znak?
No, upam da ne bo menstruacije…:)

Ali je katera jedla maco v primeru, da je imela predmenstruacijsko krvavitev in ji je pomagala?? Si berem na netu te poplave forumov in nikjer ne najdem, da jim je uredila predmenst. krvavitev, samo da jim je uravnala cikluse. Hvala za odg!

Tashi, upam, je sploh ne bo 😉

Ne, meni maca ni nič pomagala pri predmenstrualnih krvavitvah, pa sem jo jemala ene 8 mesecev. Sem pa imela več energije.

Od dodatkov, mi je najbolj oblažilo te krvavitve jemanje svetlinovega olja (vitamin E9), Ca-Mg-Zn in vitamina B6. Te dodatke sem sicer dobila iz Anglije.Potem pa sem imela stresno obdobje in se je spet vse postavilo na glavo.

Moja sestra je uredila ta problem s strogo dieto. Izločila je vse preproste OH in živela praktično od beljkovin in zelenjave ter raznih kašastih stvari z nizkim glikemičnim indeksom kot je ješprenj. Meni nekako ne znese takšna dieta in je nisem prakticirala.

Tretji dan poteka brez menstruacije…:) Upam da je do srede ne bo, potem bom pa test opravila in upam da bo plusek…:)

New Report

Close