prvi znaki nosečnosti
mene neki zanima .. prvi spolni .o. sm mela pred kratkim pri 16h (avgusta 8) in takrat me je fant razdevicu mene pa zanima a je mozno da ki sm zdej napihnjena pa me od novoletnih pocitnicah trebuh boli da sem noseca a me prej me ni boleu ze 3 mesce pa pou me ni boleu.. redno sem dobivala m? prosim odgovorite
Od zadnjega spolnega odnosa pri katerem je prišlo do izliva je minilo 11dni.seksava od takrat naprej tako da pazi da mu ne pride vame,vendar ali je možno da bi že imela znake zanositve?imam nenadne slabosti,me je parkarat špiknilo v desnem jajčniku,zavrtelo se mi je 2dni nazaj pa sem vstala samo iz postelje,včeraj so me bolele prsi,če sem se dotaknila.danes je malo bolje.krvavega izcedka nisem imela.
Kdaj lahko narediš prvi test?Do M je še več kot 10dni.
Pozdravljene…:)
Imela sem kar malce premora…:) Sedaj sem se dokončno odločila. Z drugim januarjem sem prenehala jesti kontracepcijo. Nakar je petega nastopila menstruacija in osmega je že ni bilo več. S fantom sva imela devetega prvi nezaščiten odnos. Ker sva si zaželela družinice. Mene je tisto noč popadla takšna slabost, in bolečine v predelu jajčnikov, ki so trajale vse do dvanajstega januarja. Sedaj sem vredu. Teden dni po nezaščitenem odnosu, imam občutek, da se nekaj z mano dogaja. Ni znakov, le napihnjenost in izpahovanje…:/ Mislite da bi lahko takoj dan po končani menstruaciji prišlo do zanositve? Ali so bili to znaki le za začetek ovulacije ki se mi začne zdaj sedemnajstega januarja?
Hvala vam za odgovore, in upajmo na dojenčka. Če ne ta mesec pa drugi…:)
Resnično se veselim, le bojim se starševskega odziva in finančnih težav.(ker sem namreč brezposelna tako kot tudi moj fant).
Lepo se imejte…:)
Malo pozno sta imela spolni odnos.
Treba je začeti pred predvideno ovulacijo in še kakšen dan po njej za vsak slučaj.Spermiji namreč lahko preživijo kar nekaj dni, jajčece pa zgolj 12 ur. Spermiji morajo namreč priti v jajcevod, kjer se srečajo z jajčecem. Potem pa, če pride do oploditve, jajčece potuje po jajcevodu do maternice, kjer se vgnezdi.
Tudi dr. Pušenjak priporoča, da se začne s spolnimi odnosi tam nekje od 8. dneva ciklusa dalje.