Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje prvi znaki nosečnosti

prvi znaki nosečnosti

Lep pozdrav . prosim za pomoč !
Zmedena sm..in to zelo, naredila sem dva clearbluja ki sta bila pozitivna, krvni test pa negativen. ne razumem kaj se dogaja. Je možno da krvni test ni zanesljiv takoj v začetku ? Ena gin mi je rekla da krvni test postane pozitiven šele pozneje, druga obratno. čudno se mi zdi, ker me Clearblue še nikoli ni zatajil.

heelou 🙂

pred 3 tedni sem imela zadnji spolni odnos.. M bi morala dobiti 13.9, a sm 2 dni prej imela bolj rjau izcedek, potem pa 2 dni šibko M,potem pa 2 dni spet bolj rjau izcedek.. že skoraj 2 tedna mi je zjutraj slabo in me boli trebuh..skoraj nič mi ne paše jesti… je kaka možnost? sicer pa jemlem KT…

Zakaj ne narediš nosečniškega testa?

Najprej me sm zanima če je kaka možnost.. zmedla me je sm ta šibka M k ponavadi je normalna..

Lahko je marsikaj. Ugibamo lahko v nedogled. Sama sem krvavela 6 mesecev nosečnosti. Od začetka zelo veliko, je bilo vse krvavo.
Če je tvoja krvavitev zelo netipična za menstruacijo, naredi test. V DM se dobi čisto poceni First Sign…

Pozdravljene.. tudi jaz imam eno vprašanje 🙂 Meseca maja sem prenehala z jemanjem tablet, saj me je po njih ze skoraj vsaki dan bolela glava, tudi želje po spolnosti več nisem imela.. Menstruacijo sem dobila takoj po jemanju tablet, naslednjo pa šele avgusta ( že od nekdaj imam neredno menstruacijo, tako da zarad tega nisem bila v skrbeh.) Vendar ker sem še malce premlada sma se z fantom odločila da je najbolje da tablete začnem jesti nazaj, saj drugače me je preveč strah. KT sem ponovno začela jesti šele en tedn po menstruaciji in imela kar nekaj spolnih odnosov že prve dneve jemanja.. Sedaj pa me zanima, ali obstaja moznost da mi tablete nebi prijele ker jih nisem začela jemati ob koncu menstruacije in obstaja moznost da sem zanosila? Naredila sem test 10 dan jemanja tablet – negativen.. Vendar vseeno čutim neko slabost čez dan.. zaradi neredne menstruacije nevem kdaj narediti test.. Zadnjo tabletko sem vzela včeraj tako da čakam ali bo M ali je ne bo.. Ampak problem je v tem, da ponavadi zaradi skrbi in sekiranja mi zamuja, po mojem je tudi slabost del psihe.. Ampak rada bi se prepričala da je tako.. zna katera pomagati kako? aja in še eno vprašanje, ali sedaj ko spet jem tablete mi lahko zaradi stresa prav tako zamuja menstruacija ali pri KT stres ne more vplivati na zamudo?

Kolikor vem, so tabletke najbolj zanesljive, če jih začneš jemati na začetku ciklusa. Ti pa si jih začela en teden kasneje. Navodilo v škatlici je zato, da ga preberemo in se po njem ravnamo.

Če menstruacije ne bo še čez en teden, naredi test.

Stres lahko vpliva na zamudo. Hormoni v kontracepcijskih tabletkah lahko tudi povzročajo slabosti.

Aha.. saj ponavadi mi je bilo tudi slabo in nism imela apetita..pa sem zmeraj dobila M. Samo ta mesec je bila bol šibka.. pri spolnem odnosu pa ni prišlo vame…

heeeej 🙂

Mene ful boli v spodnjem delu trebuha, imam bolece prsi in me tudi bolijo na dotik.. Zjutraj ko se zbudim mi je slabo, ampak ne vsako jutro ces dan pa sem zaspana pa tudi tecna 🙂 za test menim da se je prehitro saj je minilo komaj 3 tedne od spolnega odnosa! upam da mi je uspelo

Tile znaki so zelo očitni za nosečnost 😉 Menstruacija ti že zamuja?

neee see ta teden bi jo mogla dobitt… nevem kaj naj naredim, za test pa se je prehitroo :/

Zdravo,

pred enim tednom sva imela z možem nezaščiten spolni odnos, ker nimm redne M sem si računala O da odšteješ 18 in 11 da dobiš razpon kdaj bi bila lahko O, in ta razpon pride zdaj v teh 14 dnevih, takrat ko sva imela odnos. Zanima me kakšna je možnost zanositve?

25%, kot je v povprečju za vsako zdravo žensko.

omajgad, js ne razumem al sm noseca al ne. ne ni m sabo, nism kej utujena, ne bruham, sploh nevem kdaj tocnu mam menstruacijo tko da ne morm vedt, naj test nardim? aja stara sm pa 16, zto to ni hec.

Pojdi po jutranjo tabletko.

Jutranja tabletka je učinkovita samo 72ur po spolnem odnosu 🙁

zvezdicajajajaj,
test še ne pokaže tako zgodaj. Če si tabletko 72 zamudila, je edini učinkovit način zgodnjega ugotavljanja krvni test. Je samoplačniški in se lahko isti dan naročiš, če se prav spomnim. Ne vem pa, kako je s polnoletnostjo? Ne bi bilo najbolje, da se obrneš na mamo? In gresta skupaj h G.

In naslednjič – se ne več hecat! premlada si!!!

Ajda501… jaz sem ravno tako imela v sredini septembra transfer (v mb-prvič v postopku) in so me začeli ravno tako 4-5 dan po transferju boleti jajčniki kot pred menstruacijo (in so me boleli vse do testa), prsi sem imela boleče, trebuh napihnjen… sem mojemu že kar sprve rekla, da po vsej verjetnosti ne bo nič, in da se bo verjetno kri ulila še prej kot bom šla dat kri… ampak, zgodilo se je ravno nasprotno in sva na testu prejela najlepšo novičko in sedaj sem v 8 tednu in je zaenkrat vse v redu… upam, da bo tako vse do konca 🙂 zato Ajda501 upam, da ti bodo vsi ti znaki prinesli na koncu tako veselje kot so meni, samo upanje imej v najboljše 🙂 držim pesti zate…

Zdravo še od mene!

V bistvu sem tudi sama med tistimi, ki čaka trenutno na tisti težko pričakovani + na testu in upam, da ga kaj kmalu zagledam. 🙂 🙂 Ob prebiranju tega foruma (predvsem zaradi zamujanja M že 4 dni) sem naletela tudi na kar nekaj najstnic, ki so vse panične in z grozo čakajo prve znake nosečnosti. In v tem “oglašanju” bi jim / vam rada položila na srce – če že seksate in nočete met otok, potem se zaščitite. In pomislite na to, koliko je takih, ki bi recimo radi imeli otroke, pa jih ne morejo imet, ve pa z grozo ugotavljate da ste noseče in potem delate splave kot za stavo. Tko da punce, mal pameti v roke, vsaj pri 16-ih in 17-ih letih bi jo lahko že malo mele. Pa brez zamere, ampak me je resnično zmotilo, da seksate po dolgem in počez, brez zaščite in se dejansko igrate, potem pa jok in stok, ko ste noseče. Raje pamet v glavo in po pameti uživat najstniška leta 🙂

vsem, ki tako čakate na +, kot to čakam sama pa želim, da ga čimprej zagledate 🙂

katkacopatka1984, se popolnoma strinjam s teboj!! Držim pesti za + !!!

Jaz pa še moram počakati 1 mesec, saj sem imela septembra spontani splav 🙁

Tak da komaj čakam na 2.menstruacijo, pol pa v akcijo!

New Report

Close