prvi znaki nosečnosti
me pa sam zanima ker sva s fantom imela nezaščiten sploni odnos ampak majn kot minuto pa še ta cas je drzav in sele nato iz pustiv ko ga je dal vn. slabo mi je samo takat ko pomislim na to in zvečer me je zvijalo v celem predelu trebuha in nizje. dojke pa so me bolele le zju3 in mogoče malo sedaj. pa na wc me mudi dostikrat.testa pa še nism opravila kar je bilo to šele včeraj.
a lahko prosmprosmprosm odgovorite če sumte da je nosečnost.?
Pozdravljeni!
Stara sem 17 let in mislim, da sem noseča. S fantom sva imela nezaščiten spolni odnos pred 2 tednoma. Pred kakimi tremi dnevi so me močno začele boleti prsa, in v spodnjem delu trebuha (okrog predela maternice) me včasih kaj uščipne. Občutek je kot da bi mi maternico trgalo. Trebuh imam malo bolj tudi napet. Včasih me skoz dan prime slabost in vrtoglavica, vendar vrtoglavica ne traja dolgo. Ali je možno da sem noseča in kaj naj naredim? Kako naj povem staršem?
Lp, A.
Najprej počakaj na izostanek menstruacije, nato pa naredi test nosečnosti. Kupiš ga lahko v DM ali kakšni drugi drogeriji. Tudi v megamarketih Spar ga prodajajo. Priporočam Clearblue.
Če bo test pozitiven, boš morala povedati staršem, da ti bodo pomagali pri nadaljnih odločitvah, ki bodo roko na srce, težke in boš rabila njihovo podporo.
Sicer pa je za takšne znake kot jih opisuješ še malo zgodaj. Ponavadi se pojavijo kasneje po potrjeni nosečnosti. Možno je, da ti dela psiha 100 na uro in da boš kmalu dobila menstruacijo.
Pa zaščiti se pri seksu ! Saj ni takšen problem fantu natakniti kondom ali pa se naročiti pri ginekologinji in si priskrbeti tabletke.
Ni res. Tej znaki se pojavijo nekje ob takem času. In ni ti potrebno dajat 7 eur za ime ampak kupi Baby Chek (lekarna, včasih tudi DM) ali First sign. Sploh pa Clear Blue zanzna šele 25mIU hCG, First sign in Baby chek pa že 10 mIU hCG. Tako, da je možno, da noseča pa ti CB tega ne bo pokazal, ker ne zazna tako majhne koncentracije hormona v urinu.
Ko kupuješ, kupi tisto škatlico kjer sta dva noter.
Pozdravljene!
Prosim za pomoč. Imam težavo. Kontracepcijske tabletke jem že od leta 2007. Redno. Takoj ko se zbudim, jih uzamem. Zadnji mesec ( Avgust) sem bila majčkeno raztresena in sem parkrat pozabila vzeti zaščito. Zato sem naslednji dan takoj pogoldnila dve tabletki. S fantom ne seksava pogosto. Sedaj je minilo že kar pet mesecev, odkar sva. No, problem je pa v tem. Desetega avgusta sva imela spolni odnos…(KONČNO)…in seveda zaščiten s tabletkami. Tiste dni (OD 7.8.-12.8.AVGUSTA) sem imela ovulacijo. In ker sva seksala desetega, se bojim da se je kaj prijelo, kljub zaščiti. Kajti do menstruacije mi manjkajo še štirje dnevi, meni je pa danes izredno slabo cel dan. Ne paše mi skoraj nič pojesti.Imam že par dni občutljive prsi in napet trebuh. Kaj bi bila možna nosečnost. Prosim pomagajte mi. Kdaj naj naredim test? Počakam na menstruacijo???
Pomagajte!
Hvala vam…:)
živjo!
pred enim tednom sva imela s fantom zaščiten spolni odnos, toda zadnje tri dni me daje huda slabost in zaspanost, jem in pijem bolj malo, ker mi enostavno ne paše, en moment me kuha, v naslednjem trenutku zebe…je možno da sem noseča? od zadnje menstruacije je minilo 28 dni, ponavadi ni redna, tako da se na dneve ne morem ravno zanašati…
Pozdravljene punce, ženske, mamice….. 🙂
Imam eno vprašanje. Teče tretji mesec odkar sva začela delat na dojenčku. Včeraj naj bi dobila M, pa je ni bilo, potem pa sva imela zvečer spolni odnos in po končanem SO, ko sem se z brisačko obrisala, je bila malo rdeča, ne veliko, ampak sem bila useen žalostna, da sem jo spet dobila :(…. danes zjutraj pa vstanem, grem na wc in spet nič, niti malo ni bilo na vložku rdečega……kaj mislite da bi to lahko bilo? mogoče še pride ampak z zamudo ker skos na dojenčka tuhtam…..al kaj je to? mislite da se mi splača it po test kr pa ga naredit????
Hvala in lp
Jaz osebno bi počakala še nekaj dni in potem naredila test.
Velikokrat se mi je zgodilo, da mi je menstruacija zamijala kakšen dan, nato sem naredila test, ki je bil -, čez par ur pa se je vlilo. Zato sem nazadnje delala test šele 10 dni po zaostanku.
Druga črtica se je pokazala hkrati s kontolno. Ni bilo prav nobene dileme ali sem ali nisem…
meni se je to sicer prvič zgodilo, namreč m mi ni še nikol zamujala, ampak ja to je mogoče tut od tega ko si že tok želim bit nosečka, in pomoje je zdej zrad trega kej vpliva na vse…..upam da ne no 😉 upam da je res ne bo in da se pokažeta dve črtici 🙂 ampak kako naj zdržim da ne naredim testa? bom probala jutri al pa v sredo zjutraj s prvim urinom….