Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje prvi znaki nosečnosti

prvi znaki nosečnosti

A ce sem imela spolni odnos novembra je mozno da sem sedaj noseca

Pozdravljene!
Vsem, ki se trudite zanositi lahko rečem samo to, da svojih misli ne preveč usmerjat v to…Sprostite se, uživajte življenje, najdite si kakšen nov hobi. Drugo je, če imaš res zdravstvene težave, ki jih je treba ozdraviti.
Pri naju s partnerjem so vsi trdili, da ne poznajo razloga, zakaj nama ne uspe. Vsi so govorili, da je glavni krivec stres. Temu nisem ravno verjela, saj sem bila doma…brez službe, kakšen stres neki. Res pa je, da več časa kot ga imaš…stalno razmišljaš in preračunavaš ovulacije itd.
S partnerjem sva se trudila zanositi skoraj 2 leti. Najhuje je, ko te zdravniki pošiljajo sem in tja, na koncu sva bila z živci. Pa vsak pregled traja preveč časa, razen če imaš dobre veze. Vesela sem bila, ko so prijateljice zanosile..najbolj jezna pa bila na vprašanja “na kaj pa vidva čakata….”
Naenkrat sem dobila službo in se ji popolnoma predala….Drugi mesec v novi službi sem skoraj pozabila na to, kdaj bi že morala dobiti M. Ugotovila sem, da mi zamuja 2 dni. Seveda sem naredila takoj test in predvidevala, da tudi tokrat ne bo nič. Tedaj pa, šok in veselje hkrati. Prvič sem ugledala 2 črtici! Želja se nama je končno uresničila in to res tedaj, ko najmanj pričakuješ. Rok imam 8.8.12 in komaj čakava, da ugledava najinega sončka:)

Glede prvih znakov v nosečnosti pa takole: najprej izostanek M, boleče prsi, občutljivost na vonjave in bruhanje. Meni je bilo zelo slabo, prve 3 mesece sem zaradi bruhanja shujšala 3 kg…po 16 tednu nosečnosti se je stanje izboljšalo.

Upam, da boste kmalu nosečke tudi tiste, ki imate kakršne koli težave pri zanositvi.LP

Drage moje!

Prosila bi za nasvet; moje težave pa so naslednje: menstruacija mi že 2meseca izostaja…naredila sem že ene par testov..vsi so bili negativni. Nimam nobenih znakov kot so bruhanje, slabost, povečana telesna teža, boleče dojke..nič. Edino beli tok je močnejši. A je možno, da je vzrok v večjem stresu (začela sem z novo službo?)…prosim za nasvet.

Hvala že naprej 🙂

mene pa zanima če so lahko slabosti prisotne že v drugem tednu po spolnem odnosu? priznam da je sedaj u šoli kar stresno saj sem četrti letnik tako da so lahko za slabost krivi tudi živci pa vseeno me malo skrbi…hvala

mene pa zanima če so lahko slabosti prisotne že v drugem tednu po spolnem odnosu? priznam da je sedaj u šoli kar stresno saj sem četrti letnik tako da so lahko za slabost krivi tudi živci pa vseeno me malo skrbi…hvala

Živjo!
Js pa imam en problem. Stara sem 21 let. Jemljem kontracepcijske tabletke že od 2007. Redno. Mesec dni nazaj ,ko sem bila pri fantu, sem jih pozabila doma…in jih tri dni nisem jemala. Zato sem imela krvavkast izcedek. Ampak takoj ko sm prišla domov sem tri naenkrat vzela, in sedaj jih jemljem normalno. Imam pa problem. Zdaj že tri dni imam občutek slabosti…Bolijo me jajčniki in imam krče v predelu slepiča…zelo sem utrujena, v trebuhu me črviči in je nekoliko napet. Tudi prebava mi ne gre. Zelo čudno se počutim. Testa še nisem uspela narediti. Kaj mi svetujete? Je možno da so to znaki začetka nosečnosti? Prosim pomagajte mi…Strah me je, čeprav si želim imeti otroka.
P.S.: Mislite da jemanje tabletk škodi možni nosečnosti oziroma plodu? Kajti jaz še vedno jemljem tabletke.

en teden po spolem odnosu boleča glava, utrujenost, vleče malo na prehlad…ali je možno da ima to kakšno zvezo s spolnim odnosom pred enim tednom pri kateremu je kondom počil? 16 ur po spolnem odnosu 1x tabletka…bo use uredu? al rajš h ginekologu?

Imela sem spolni odnos en teden nazaj, in med vikendom nekajkrat… nikoli nisva uporabila kondoma, ampak ga je prej dal ven… Že 3 dni imam čuden občutek v trebuhu in na vsake toliko časa mi je slabo… Zanima me koliko je možnosti da sem zanosila čeprav mu ni prišlo vame?

Živjo!

S fantom sva imela spolne odnose kakšen teden nazaj in med vikendom, brez kondoma, ampak ga je dal ven pred izlivom. Zanima me koliko je možnosti da sem zanosila??, ker zadnje 3 dni sem imela v trebuhu čuden občutek (kakor pred menstruacijo ampk je nisem dobila) Imam povečan apetit, in na vsake toliko časa mi postane slabo…

Hvala 🙂

no, zdaj mi več ne mede, ampak sem zmedena. M bi morala dobiti 10.5., je ni bilo. 11.5. sem se zbudila in na wcju opazila da sem jo dobila. Potem je pa kar izginla, čez dan je bilo še malo roza v sluzi to je pa vse in zdaj je še zmeraj ni. A je mogoče, da mi psiha vpliva na M? Pa še to, v primeru nosečnosti, kdaj se zrediš za tisti prvi kilogramček, dva? Zaradi nosečnosti ne žretja 😉

Ne zrediš se kar tako hitro. Prej bo M ali pa boš že vedla da si noseča preden se boš kaj redila če bi bla noseča…. čez kaki dan dva naredi test pa boš vidla kaj ti bo pokazal. znalo bi bit vgnezditvena krvavitev ono…

Hvala za odg.

Danes zjutraj sem naredila test. Pokazal je -. M še vedno ni, oziroma se kaže samo na papirju, ko se obrišem. Danes je 5 dan po tem, ko bi jo morala dobiti. A je mogoče, da še test ne pokaže? CB bi naj pokazal zelo hitro, zato sem 100% da nisem, me pa vseeno zanima, če je mogoče, da kljub temu ne pokaže…glede na to da me še zmeraj matrajo prsi, križ in še kaj..

Kolegici CB ni pokazal kar nekaj časa, pa je bila noseča. Kaj pa samoplačniški krvni test? Tako so vsaj 100% prepričana, kaj se dogaja.

Ja saj bom še naredila test oz. šla na krvnega, ampak sem se odločila da počakam do konca tedna, da vidim, kaj se bo izcimlo. Slej ko prej se morajo tudi ti madeži ali ustavit ali pa se ulit M. In v tem tedno bo ali eno ali drugo. Ne more trajat v nedogled.

Me pa zdaj še nekaj zanima, glede na to da nama je bila misel o + zelo simaptična, bi si pa zdaj morda malo bolj ‘strokovno’ zadala nalogo ugotavljanja ovulacije, plodnih dni itd. Izračunat si jo nekako znam, vendar zdaj ne vem al vzet kot 1 dan M 11.5. ko se mi je prvič pojavil izcedek, ali takrat ko dobim (če dobim) pravo krvavitev?

Vidiš, tule se pa mnenja razlikujejo. Nekateri pravijo, da takrat, ko je prava krvavitev. V IVF postopku pa je dovolj že minimalen ikrvav izcedek, da se začne terapija.
Sama dobro vem, kdaj sem imela ovulacijo, ker sem jo preverjala z mikroskopom. Prvi dan menstruacije 20.1., ovulacija pa že 2. 1. Če ne bi preverjala, bi z mojim zamudila in sedaj ne bi bila noseča.

Najbolj pametno se mi zdi določanje ovulacije v obdobju od 10. do 18 dneva ciklusa. Zanimivo pa je, da sem prvič zanosila kasneje v ciklusu, drugič pa tako zgodaj.

Meni je bilo v postopku IVF rečeno da se za prvi dan M šteje tisti dan ko je zjutraj močna krvavitev. Torej ne štejejo obarvani izcedki, niti ne šteje kot prvi dan M če se ti ulije popoldan. Šele naslednji dan.
Sicer pa to pri določanju ovulacije niti ni tako skrajno pomembno,..bolj se ortientiraj na dolžino cikla in od tega odštej 16-12 dni pa dobiš okvirni čas ovulacije.

Sama sem imela začetek kratkega protokola glede na minimalni izcedek. V Ljubljani so mi rekli, da je pomembnejše, da ni prepozno, kot pa zgodaj.

Mene pa zanima kako je s krvnim testom? Kdaj se ga gre lahko delat. Oz kolk dni pred predvideno menstruacijo. Jst mam čez dan ali dva konec ciklusa. Pa ne bi rada čakala še 4 dni za nardit test nosečnost…

Lp pa hvala za odgovor

Pozdravljene;

tudi jaz imam eno vprašanje. Imela sem spolni odnos dva dni pred pričakovano menstruacijo (menstruacijo imam redno, včasih mi zamuja dva, tri dni). Počil nama je kondom. Naslednje jutro sem dobila menstruacijo, ki je prvi dan bila neredna, nato pa 5 dni močna.
Pustila sem vse skrbi, bila sem prepričana, da je menstruacija pogoj, da nisem noseča. Sedaj sem dobila rjave izcedke, ki jih imam že dva dni in trajajo le pol ure. Bolijo me jajčniki, občutek imam, kot da moram vse na 5 min na wc.

Obstaja možnost, da sem noseča? Kdaj naj opravim test?

Lep pozdrav in hvala že vnaprej za odgovor.

Hvala obema za odg. 😉

M dobila danes 🙁 Itak sem vedela da bo oz. če je tudi nebi bilo bi bilo nekaj narobe, ker ni normalno, da 5 dni kao krvavim. Torej danes je 35 dan od zadnje M, ponavadi imam na 30 dan. Kdaj torej lahko zdaj spet računam na ovulacijo? Če odštejem 12-15 dni, torej nekje okoli 30.5 oz 1.6.?

New Report

Close