Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje prvi znaki nosečnosti

prvi znaki nosečnosti

živijo !
mene pa zanima če se kakšen simptom lahko pokaže že v tednu in pol. večkrat mi je slabo in trebuh me boli. M bi mogla imeti čez en teden. je mogoče to kakšna trebušna bolezen ali nosečnost?

LacentyFortles,

Mislim, da so krči kar običajni (a veš da se pri sebi ne spomnim kako je bilo) ampak dokler nimaš močnih krčev in krvnih izcedkov nikar ne paničari. Drugače pa se ne sprašuj kaj je oz. kaj bo in pozitivno počakaj še 3 tedne, da ti ginekolog pove kako stvari stojijo…. On bo najbolje vedel.
Jaz sem imela prvi pregled pri mislim da 9 ali 10 tednu, tako da kar počasi in brez panike.
Vse bo ok, boš videla. Držim pesti 🙂

tanchika, vse je možno ampak vseeno bodi potrpežljiva in počakaj na menstruacijo – v preveliki želji po zanositvi se velikokrat pojavijo znaki nosečnosti, pa čeprav nismo noseče. Vse ob svojem času 🙂

LP B.

Pozdravljeni!

pred dvema tednoma sva s fantom imela zaščiten spolni odnos a nama je kondom počiu. zdej mi menstra zamuja že 6 dni. prejšni mesec mi je menstra zamujala malo več kot 2 tedna, še en mesc nazj pa 1 tedn vendar nism bila noseča.. a je možno da sem sedaj? pa zanima me še pri katerih letih je večja možnost zanositve? pri 16ih ali nad 20? prosim za prijazen odgovor. Huala

živjo!
mene pa zanima če je še katera imela tak problem da test zelo dougo ni pokazal pozitivno.
nazadnje ko sem bila noseča sem imela ZM 15.9 test pa mi je pokazal pozitivno šele začetek novembra(in to je biu ta 7 ali 8 test) .in sedaj mam isti problem da sem imela ZM novembra in še vedno test ni pokazal nič,me pa tudi dojke kar precej bolijo pa križ,pa to je še da opazm da sem bol zmatrana kot prej.
za odgovor se vam zahvaljujem!

pozdravljeni!

Najverjetneje se vam bo moje vprašanje zdelo neumno, tako kot bi se zdelo meni, če nebi bila v takšni situaciji kot trenutno sem. zanima me, ali obstaja kakršnakoli možnost, da semenčeca preplavajo iz zunanjosti nožnice (površina vagine) do materničnega vratu in da posledično pride do oploditve? se pravi da če pride do izliva na površini vagine, ali je kakršnakoli možnost oploditve?:/

hvala za odgovor

sej neveš kaj je huje…da se trudiš zanosti pa ne moreš ..al da sexas s kondomom in potem maš čist use znake k da si noseča :S .. se pravi dokler ne mine 14 dni po spolnem odnosu test niti ne pokaže?

pozdravljeni!

meni zamuja M že dva tedna, usake tolko me bolijo jajčnik pa imam občutek kot da bom dobila. vendar čakam in nič od tega. test sem naredila in je -.
tako da ne vem ali je to use zaradi psihičnega napora v zadnjem mesecu ali je test napačno pokazau.

prosila bi za kakšno mnenje…hvala.

po dveh tednih zamujanja menstruacije, bi ti test moral pokazat nosečnost oz. nenosečnost.

Vedno ko ti poči kondom obstaja možnost da je prišlo do oploditve oz. bolje rečeno, vedno ko sperma na kakršenkoli način pride v nožnico obstaja možnost zanositve. Kar se pa možnosti zanositve glede na starost tiče, pa je čisto vseeno ali imaš 16 let ali nad 20, ko spolno dozoriš (torej od 1.menstruacije dalje ali še pred njo) si ploden. In če ti menstruacija zamuja že 6 dni, lahko narediš test nosečnosti ali greš do ginekologa, ki ti bo znal najbolje svetovati. Pa srečno!

Ponavadi testi za nosečnost temeljijo na dokazovanju hormona HCG v seču, ki naj bi 14 dni po izostanku menstruacije že dosegel tako koncentracijo, da test pokaže +, če je sevada prišlo do oploditve. Vedno pa seveda lahko obstajajo izjeme in je raven tega hormona kljub nosečnosti prenizka ali pa gre za izvenmaternično nosečnost. Najbolj točno te dvomov lahko reši ginekolog, ki opravi UZ. Srečno!

hvala za vaše odgovore vendar mi še sedaj ni jasno kako in kaj.
ali je možno, da zaradi stresa zamuja? več ali manj sem imela redno , prebrala sem si glede izvenmaternične zanositve pa nimam nobenega simptoma.

živjo…

draga lublančanka19 ,
…test pri meni nosečnosti ni pokazal takoj, test preverja vsebnost nekega hormona v urinu, ki pa na začetku nosečnosti še ni dovolj visok da bi ga test zaznal, baje ga zazna nekje okoli 19 dneva od zanositve.
Možnost da si ali nisi noseča je 50/50, ker si uporabljala zasščito vrjetno več možnosti da nisi, ter da je vzrok v zamujanju stres, nepravilna prehrana, ipd… meni je poprej zamujala tudi do 2 in pol tedna,…
…je pa res da moja nosečnost ni “tipična”, nimam nekih slabosti, na wc mogoče grem 1x več, edino hrana pa je tista stvar ki se ji ne morem upret (resnično nonstop sem lačna),…
svetujem ti obisk ginekologa, namreč najslabše je ugibati in si povzročati dodaten stres, ki je včasih popolnoma nepotreben…

Vse dobro

Pozdravljene!

Imam eno vprašanje, in sicer vsi ti znaki, ki ste jih opisovali imam ene izmed njih. Imam na vsake tolk časa oziroma kakšen dan na pik boleče dojke, v spodnjem delu trebuha mam nekoliko napet, oziroma me napenja ali pa kot da se pripravlja na menstruacijo.
Sicer še vedno imam kontracepcijske tablete in ko imam konec menstruacije spet začnem z njimi. Je možno da tudi, ko jih jemljem zanosim?? Hvala za posredovane odgovore.

Lp,
Kiki

hy
mam sam eno vprašanje …
kaj pomeni vsakodnevni rjavi izcedek?? so to znaki da se je jajčece oplodilo ??
hvalaaa za odgovor .. lp.

Tudi mene nekaj zanima.Pred dobrim tednom sem imela M, ki je sicer bila malo bolj šibka kot ponavadi.Od takrat naprej me na dotik bolijo prsa (ponavadi me samo pred M).Pred dobrimi 4-5 dnevi me je začelo rahlo boleti v predelu levega jajčnika.najprej sem mislila da je kakšna mišica, vendar pa me občasno sedaj ščemi tudi v predelu maternice (podobno kot v času ko dobivam M).bolj kot berem po različnih forumih bolj me skrbi, da sem noseča.kupila sem tudi test nosečnosti vendar piše, da ga naj uporabim 4 dni pred napovedano M ali po izostananku.do takrat je še dober teden mene pa že sedaj zanima kaj se dogaja z mano…kaj mi svetujete oz. mislite da je narobe z mano?

Lp Bunkica

Pozdravljene.

Najprej čestitam vsem bodočim mamicam, imam pa eno vprašanje za Vas, ki boste potale ali pa ste že mamice.
Ali je imela katera od Vas vse tipične simptome nosečnosti potem pa dobila menstruacijo. Sama jemljem kontracepcijo že kakšne 10 let z občasnimi prekinitvami(vsaki 2leti za mesec ali dva prekinem), tako sem tudi prejšnji mesec. Bi bilo možno, da bi takoj, isti mesec zanostila po prenehanju jemanja.
Saj je bilo že velikokrat rečeno, da je veliko žensk in deklet normalno še imelo menstruacijo čeprav so bile noseče.
Vem, da bo treba opraviti test, vseeno me pa zanima, če bi bilo to možno.

Jaz bi pa nekaj vprašal…če mi kdo zna povedat.
Ali je mogoče da z prstom ki ga obrišeš in umiješ z vodo,ker si prej imel umazano z spermo…da punca zanosi?
prosim pomagajte..in brez neumnih pripomb prosim,ker jaz se zelo bojim in punca še bolj!prosim odgovorite!

Ne seksaj, če ne veš kako se zanosi. Na tak način ni možno, da je zanosila.

Živjo!
Imam eno vprašanje. Že več kot teden dni imam močne krče po trebuhu, ves čas sem lačna in ko kaj pojem mi takoj slabo rata, v križu imam čudne bolečine in imam zelo močan bel tok. Je pa tudi res, da sem prejšni mesec prenehala z jemanjem tablet za zaščito. Je to zaradi prenehanja jemanja tablet ali je bolše da opravim test nosečnosti??
Hvala za odgovor in lep dan še naprej.

Haj, js bi vas rada neki vprasala, in bi bila zelo vesela vasega odgovora. pred 2 mesecema sem bila na splavu, po tem sva se s fantom ljubila z kondomi dokler naj bi jas zacela jemati tabletke, mislila sva da sem ponovno zanosila saj mi je menstruasija zamujala 10 dni. Naredila sva polno testerjev saj sem bila prepricana da sem noseca ker me je zbadalo v maternici ko pred splavom vendar mi tester nobeden ni pokazal da sem noseca. Zdaj si s partnerjem zeliva otroka in sem skoraj prepricana da sem noseca ker imam tudi jutranje slabosti vrti se mi bolece gleznje imam in pete ter hrbet. Ali je mozno da mi tester ne pokaze nosecnosti pa ceprav sem noseca priblizno 1 mesec in da je bila krvavitev samo ugnezditev ker je bila le rahla krvavitev in krajsa kot ponavadi pa se zamujala je 10 dni?
Hvala za odgovore ze vnaprej!

New Report

Close