Težko je pa se da. Veliko je v psihi, so različne metode kako prebroditi to skozi in zaživeti novo in bolj zdravo življenje. Sama organiziram motivacijske treninge in prehrambene jedilnike, ki ti pomagajo zaživeti boljše in bolj zdravo življenje. Locirana sem v Ljubljani, če bi vas zanimalo mi pišite na alenka.b@email.net. Računam precej simbolično ceno, in sicer 15€ za 40minutno srečanje.
Z močno voljo in mesečnim urnikom, vam lahko pomagam prebroditi omenjeno težavo in vas popeljati do bolj zdravega življenja.
Lp, Alenka B.
Jest ne morm verjet Mito kej se ti zdi tolk smešn na tej nestrpni izjavi Alenke… kot je že Desnaroka povedal so nekateri delali samomore zaradi takšnih in pol me zanima kolk bi mel čisto vest… pa še moderatir si in namesto da bi Harisu svetoval si potegnil z Alenko. takšnih moderatorjev res ne rabimo, mene več ne vidite na tem forumu ej
Jaz mislim, da Mito ni mislil nič takega in s to ozjavo ne dokazuje da je na strani avtorice tega posta. Je pa res, da kot moderator foruma, bi lahko mogoče malo drugače reagiral, ker je res malo dvoumno zvenelo in sploh je to spuščanje na isti nivo. Take bi bilo treba vsaj opozorit na primeren način ali brisat komentarje, ker so res lahko do določene mere celo nevarni. OK samomor je malo ekstremna stvar, so pa najstniki res občutljivi in na ta način se res ne naredi nič dobrega in je treba imet malo zdrave pameti in vedet kako reagirat.
In sploh ne morem verjet, da nekateri dajejo gor take oglase in že v naprej povedo ceno – glede na to, da se večina stvari reši brezplačno z malo truda in spodbude, še vsakemu, ki je zbral voljo in začel živet zdravo, je uspelo. Realno gledano, je zelo malo ljudi, ki si sploh lahko privoščijo svetovanje trenerja, sploh nek najstnik… Kdor si ga pa lahko, se bo pa seveda pozanimal, da izbere dobrega, ne pa negativno naravnanega (mislim na to gospo). Pa še nick ni prijavljen, se pravi da je možno da gre za dve različni osebi.
Smešno se mi zdi ker kot moderator vidim iz katerega IP so vse te objave napisane. Pod različnimi imeni so napisane iz istega IP, to po vsej verjetnosti pomeni, da jih je pisal isti človek. Ta človek, pa ima veliko časa in burno domišljijo. Njegova želja pa je očitno provocirati bralce tega foruma. Veliko neumnih, žaljivih in provokativnih objav pobrišem, nekatere morda celo prepozno. Med drugim je moja naloga tudi ta, da obdržim higieno na forumu.
Prvih par postov pa je vseeno smešnih.
Zanimivo je spremljat kako spreten je naš provokator postal. Najprej za zamenjavo nicka potrebuje 8 minut nato 4 potem pa se zverzira na 3 minute.
Kar se pa tiče svetovanja za najstnike pa poglejte tole stran http://www.tosemjaz.net
Najstnikom svetujem in predavam zastonj mislim, da že od leta 97.
haris, maš dva problema. en je fizične narave. jz ti svetujem glede na to de te matra prekomerna teža, de jo probaš zgubit, ne de bi vse kar rad ješ dal stran, tko, de recimo spustiš kakšen obrok, recimo večerjo. začetek je težek, ampak poskusi. vem iz prve roke de deluje, ker sem mela frendico k je shujšala na ta način ko je bla kot otrok močna. in boš lahk še vedno jedu normalno, ne de bi se vlačil po raznih dietah, k jih eni tko veselo opevajo. oni recimo zlo radi dajejo prednost zelenjavi in sadju, jz pa poznam ljudi k so vegetarijanci in ko jejo samo to majo zdravstvene težave tko de zadeva ne deluje. preverjeno. druga stvar, omenil si težave s samozavestjo. to je psihične narave. jz se tudi ukvarjam s svojo psiho pa ne zart moje teže de ne bo pomote, ker sem šlank. ti se morš naučit sprejemat svoje telo, to pa je v povezavi s samopodobo. zadevo lahk reššiš tko de se recimo vključiš na tapkanje, ( jz se tud vključujem tja) pa ti bo dalo motivacijo de se boš lahk sprejel takšen kakršen si. lahko mi verjameš de deluje ker boš bl sproščen. jz mam tud probleme s sprejemanjem svojga telesa, zato ti lahk iz lastnih izkušenj povem de lahko če maš možnost si zrihtaš solne kopeli in uživaš. to je sicer za babe, kar pa ne pomeni de moški ne smete poskusit s tem. pa si boš bl zaupal. samo poskusit je treba in bo delovalo. preverjeno. je pa še ena varianta načina sprejemanja svojga telesa, kar lahko počnejo tud moški, de greš na kakšne tajske masaže.