Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Priprava potrebščin za v porodnišnico

Priprava potrebščin za v porodnišnico

Zanima me kaj vse ste si pripravile v torbo (kakšno?) za v porodnišnico?

Za sebe (v navadno športno torbo):
* spalna srajca z dooooolgim odpiranjem
* spodnje perilo
* pribor za umivanje in osebno nego
* vložki Vir 80
* Jutranja halja
* nogavice
* copate
* seveda dokumenti

Za odhod dojenčka domov (ti lahko prinesejo šele tisti dan, ko bosta odhajala domov):
* tetra plenice ali pampers (pampers dobiš v porodnišnici)
* povijalna plenica za široko povijanje (najbolje da kupiš “švedske” povijalne plenice)
* 2 srajčki (1 tetra, 1 mako)
* 1 kapica (tetra ali mako)
* 1 hlačke
* garnituro
* volneno odejico
* torbo za nošenje dojenčka!

Pa veliko sreče in veselja!

Nataša

Nataša,

ali smeš imeti v porodnišnici, svojo spalno srajco, plašč in copate…. Kaj pa za dojenčka, ali lahko prineseš svoje? Pa še to, ali ti lahko domači prinesejo tudi kaj hrane?

LP

Jaz spalne srajce in halje nisem imela svoje, raje sem uporabljala njihovo, saj ni bilo problemov s pranjem, pa še vsak dan sem si jo lahko preoblekla,čeprav res niso kakšen dizajnerski čudež. Priporočam ti, da s seboj vzameš še vatirance od Tosame, ker so zelo mehki in vpojni, pa navaden obroč za plavanje, da boš lažje sedela, če te bodo šivali. Pa na vazelin in mobitel ne pozabi.

Nataša,

jaz sem si s seboj vzela; toaletne potrebščine, vložke, spodnje hlačke za enkratno uporabo, nogavice.
Zdaj vem, da bi MORALA vzeti tudi kakšno brisačo in pajacek za dojenčka, ker v porodnišnici tega strašansko primankuje, vsaj en mesec nazaj je bilo tako.

Pozdrav,

Polona

Zase imaš lahko svoje!
Vsaj pri nas niso delali težav.
Za dojenčka pa ne vem – mi nismo imeli nobenih težav za zamenjavo oblačilc. Če so bile hlače pač pokakane, smo dobili sveže.
Tudi hrano ti lahko prinesejo od doma, le primerna mora biti za doječe matere. Naj ti ne nosijo kakšne čokolade, pomaranč, banan …
Priporočam ti, da ti domači prinesejo veliiiiiko ustekleničene vode. Saj je vedno na voljo čaj, vendar je čudnega okusa, pa še sladek je.

Če imaš kakšen majhen prenosen radio, si ga tudi nesi s seboj. Nam je kar krajšal dneve.

Nataša

Pa še:
– napotnico
– copate z nepremočljivim podplatom (mokra tla v kopalnici)
– spasmex (mene je noro zvijalo, niso mi ga hoteli dati takoj, čeprav je primeren tudi za med dojenjem, dobila sem ga šele 2. dan)
– potrdilo iz materinske šole za oba starša
fotoaparat
– ne nosi knjig, denarja, nakita
– bepanthen za bradavice
– zdr. izkaznico

Pa srečno!

Brez zamere, vendar mi za nekatere ni jasno kje ste rodile. V Celju dobite hlačke za enkratno uporabo, vložke, brisače, dovolj je tudi oblačil za dojenčke, 3 menije imate na voljo….. Pametno pa je s seboj vzeti bepanten za bradavice, odveč niso tudi nastavki za dojenje, modrček za dojenje, blazinice za dojenje, “povšter” za dojenje ( kupiš ga v Kiki )-v veliko pomoč ti bo, bivacin v spreju za šive, kozmetiko za osebno higieno, cokle in po možnosti lasten kopalni plašč, saj se boš v njem boljše počutila.
Veliko sreče.

Nič ne komplicirajo, meni je mož nosil plenice za ta malo, ker so bile njihove prevelike in pretrde in jih ni bilo najlažje naštimati. Aja, najbolj sem bila vesela, ko so mi prinesli tortice in bajadere. Njam, njam…

Poleg vsega naštetega imej s seboj jabolko in napolitanke, ker boš morda prišla iz porodne že po obroku in boš dolgo čakala na hrano in boš zeloooo laaačnaaa.

Vazelin, copate, uro, nogavice, mobitel+polnilec ali kartico za navadni telefon, toaletne potrebščine (zobna krtačka+pasta, milo, brisačka, glavnik, kremo za roke, za obraz) svinčnik, blokec, kakšno čokoladko za jest, zvečilni gumi, prav pride tudi kaj za brat (kakšna revija s kratkimi članki in veliko slikami, tako, da hitreje mine čas in se oči vseeno ne matrajo preveč). Torba – taka, da gre vse to noter, ne prevelika.

Napotnica,os. in zd. izkaznica, materinska knj., originalen izvid krvne skupine, fotokopija poročnega lista; natikači za pod tuš,fotoaparat, tople nogavice, bepanthen krema za bradavice(roza tuba), suhe sljive za lažjo prebavo, …

V porodnišnici moraš enostavno zahtevati kar ti pripada, če boš pri tem dovolj odločna in prijazna, ne potrebuješ nič drugega kot svoje papirje in veliko dobre volje. Ti želim veliko sreče, tebi in tvojemu naraščaju. Lep pozdrav!

Namesto copat vzemi raje lesene cokle bolj uporabni kot copate in nepremočljivi pa še mal cokljaš nabijaš v tla ko hodiš in si glasna po porodnišnici po hodnikih dumf domf dumf domf cokle so zakon.

New Report

Close