Že nekaj časa se redno ukvarjam z športom in sem star 16 let. Ker piše da je doza za odraslega moškega 2000 kcal na dan sem se odločil da si tehtam hrano ki sem jo danes zaužil:
1.Zajtrk
riž-350 g
med-1 žlica
mleko-300 ml
kakav-1 žlička
Skupaj: 730 kcal
2.Malica1
lubenica-750g
Skupaj: 225 kcal
3.Kosilo
piščanec-80g
pomfrit-100g
zelena solata-50g
Skupaj: 600 kcal
4.Malica2
kislo mleko-130g
18 krekerjev
radler-2dl
Skupaj: 620 kcal
5.Malica3
6 krekerjev
2 konzervi tune
Skupaj: 390 kcal
6.Večerja
polenta-300 g
mleko-250ml
Skupaj: 1040 kcal
SKUPAJ: 3600 kcal
to je seveda 2x več kot je priporočeno za mojo starost in maso, toda, ker sem zelo aktiven ni videti da bi se redil… prosim kakšnega strokovnjaka za mnenje…
lp
Živijo!
Nočem biti nesramna ampak res ne razuem zakaj se ljudje tako izživljate tukaj!? Me zanima če bi bila prikazana vaša indentiteta, če bi tudi takrat imeli takšne komentarje.
Fant je vprašal čisto lepo, ker ga pač nekaj zanima in verjetno pričakuje tudi en spoštljiv odgovor.
Moje mnjenj je pa tako; Ne vem zakaj se obremenjuješ, si kakršen si, poješ koliko ti paše in to je to!
Ko boš prišel malo v leta, ti bo glavno to, da si zdrav ne pa to, če poješ preveč ali premalo!
Drugače pa si poskusi zmanjšati obroke ali pa poskusi z manj kaloričnimi in boš vidal razliko!
Srečno!
Tudi mene malo jezi, da se je najdel nekdo, ki se mu zdi smešno nabijanje neumnih postov. S tem povzroči meni nekaj dela, ker tiste najbolj neumne potem pobrišem.
Kar pa se tiče tvoje prehrane pa je ta vsekakor neustrezna. Bolj kot količina je vprašljiva kvaliteta. Kdor si želi mišično maso, telesno funkcionalnost se ne obremenjuje s pomfri krompirjem, krekerji, radlerjem, kakavom itd…
Poskusi raje paziti pri kvaliteti,
Mito, koliko jaz vidim se sploh ne prehranjuje tako slabo kot večina. Seveda pomfri in radler ni priporočljiv, toda ne vem kaj je narobe s krekerji, saj jih kot malico priporoča veliko osebnih trenerjev. Prav tako ne vidim razloga zakaj ne bi smel jesti kakava… seveda, če je to kakav brez dodane saharoze. količina je sicer nenavadno visoka, toda če te to ne obremenjuje oz. če si tako aktiven da ni posledic na telesu in pri počutju ni popolnoma nič narobe 😀
Če primerjaš z večino potem morda res 🙂 Prav tako ne vema katere krekerja ima fant v mislih. Za kakav sem predvideval, glede an to da je na žličko, da je benko, sploh ker je zraven še mleko.
Najbolje bi bilo v nekaj časovnih razmakih izmeriti par morfoloških kazalcev. Tako bi lahko zelo hitro ugotovil kam gre trend. Vseeno pa mislim, da je to bistveno preveč.
Kakav v prahu je popolnoma neškodljiv oz. je celo priporočljiv saj vsebuje določene koristne snovi. Prav tako med (vsebuje 4 sladkorje: fruktoza, glukoza, maltoza in galacitoza), ki ima sicer visok Glikemični Indeks, vendar je v manjših količinah zelo priporočljiv. Krekerji so seveda zelo primerna malica, ampak preveri, če so res iz polnozrnate moke, saj so večina iz bele (tudi sam jem polnozrnate). Če je stopnja aktivnosti tako velika, da pridobivaš pretežno na mišični in ne na maščobni masi je tudi količina kalorij primerna…
..dokler ti teža ne raste, ne ješ preveč. Dokler ti % maščobe ne raste, ješ primerno hrano.
Za svoja leta in višino, imaš primerno težo in nizek % maščobe. Na tvojem mestu se ne bi obremenjeval s primerjavami proti temu, kaj drugi pojedo.
Jaz že celo življenje jem dosti več kot ostali. Pri izbiri hrane kompliciram, dosti manj, kot ostali, pa imam kljub temu, manj kilogramov in manjši % maščobe, kot večina tistih, ki se zelo obremenjejuje s tem kaj in kdaj bodo jedli.
halo!, 09.08.2013 ob 10:25
Živijo!
Nočem biti nesramna ampak res ne razuem zakaj se ljudje tako izživljate tukaj!? Me zanima če bi bila prikazana vaša indentiteta, če bi tudi takrat imeli takšne komentarje.
Fant je vprašal čisto lepo, ker ga pač nekaj zanima in verjetno pričakuje tudi en spoštljiv odgovor.
Moje mnjenj je pa tako; Ne vem zakaj se obremenjuješ, si kakršen si, poješ koliko ti paše in to je to!
Ko boš prišel malo v leta, ti bo glavno to, da si zdrav ne pa to, če poješ preveč ali premalo!
Drugače pa si poskusi zmanjšati obroke ali pa poskusi z manj kaloričnimi in boš vidal razliko!
Srečno!
edini pameten komentar. fant je čisto lepo vprašal. hvala bogu de ni en tistih k bi žrl samo zelenjavo in sadje al pa de bi bil bog ne daj vegan. kar poje, poje, in to je to, sej je vse.