Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Prestavitev menstruacije

Prestavitev menstruacije

Pozdravljeni,

najprej bi pohvalila vas in vaš forum, ki mi je že večkrat pomagal odgovoriti na razna vprašanja.

Bliža se poletje, morje in s tem tudi menstruacije v času dopusta. Pred dvema letoma sem si menstruacijo za teden dni prestavila s tabletkami Primolut Nor, ki mi jih je svetoval osebni ginekolog. Prestavitev je bila uspešna, le da so me prsi bolele malo bolj kot ponavadi. Menstruacijo sem dobila po dveh dneh po prenehanju jemanja.
Zanima pa me naslednje. Tudi letos bom v času dopusta imela menstruacijo. Rada bi si jo začela prestavljati že zdaj, kakšen teden v začetku junija in kakšen teden v juliju, tako da mi potem v avgustu, ko imam dopust, ne bi bilo treba skrbeti še za to.

Ali je to priporočljivo ali ne? Na splošno me je teh tabletk kar malo strah (pa tudi drugih, ker v življenju še nikoli nisem pojedla kake kontracepcijske tabletke), poleg tega pa sem pred pol leta prvič imela PAP III in nato CIN I, ponovni bris pa naj bi bil v redu. Ne vem če imajo take tabletke kako zvezo z brisi??

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Draga Mojca,

zanimivo je spremljati česa je žensk strah in česa ne. Najbolj vas je strah najbolj varnih stvari v medicini, takorekoč v vrsti pa bi stale za najbolj nevarne operacije in bi si dale tudi prerezati trebuhe, samo, da ne bi bilo npr. “treba roditi”. Malce pretiravam a vendar je zanimivo.
KT so še najbolj varen in zanesljiv način prestavljanja menstruacije. Če želite biti takorekoč 100%, potem pričnite z jemanjem KT v začetku tistega ciklusa pri katerem bi radi prestavili menstruacijo in jih uživajte dokler vam pač ustreza. Vse ostalo je “maček v žaklju” in se ne ve ali bo delovalo ali ne.
Na spremembe na materničnem vratu tabletke nimajo znanega vpliva razen posredno, vkolikor omogočajo “brezskrbnost” v razgibanem spolnem življenju.

New Report

Close