Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Prestavitev menstruacije

Prestavitev menstruacije

Spoštovani,

stara sem 18 let. Nisem še bila na ginekološkem pregledu (nimam izbrane ginekologinje) in nisem še imela spolnih odnosov. Izjemoma bi si želela naslednjo menstruacijo prestaviti (razlog planiran vikend dopust, kjer se bom kopala v bazenu). Mama mi je omenila, da obstajajo tablete za prestavitev menstruacije Primolut Nor. Zanima me ali jih lahko tokrat izjemoma vzamem, kljub temu, da še nisem bila na ginekološkem pregledu in da še nisem imela spolnih odnosov? Menstruacijo bi prestavila le za par dni. Tablete je mama pred časom jemala in jih ima še doma. Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

Primolut Nor lahko uporabljate. Z jemanjem pričnete 2-3 dni pred predvideno menstruacijo. Dve tableti dnevno, največ 10 dni. V času jemanja je, podobno kot pri hormonski kontracepciji, povečano tveganje za nastanek globoke venske tromboze (krvni strdek), zato ga ne smete uporabljati, če ste v preteklosti preboleli tromobzo ali imate motnje strjevanja krvi.

Lep pozdrav

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** narocanje@bolnisnica-po.si *** Tel: 05/7000 720.

New Report

Close