Pregled pri 14 letih
Pozdravljeni stara sm 14 let in sem ze imela spolne odnose. Naslednji teden me je mama narocila k ginekologu ker spodaj zelo smrdim in kakor koli se umijem zelo smrdec vonj ostaja in se voha tudi cez obleke zato se zelo slabo počutim in nisem bila ze 1 teden v soli. zanima me kako me bo zdravnik pregledal, ali naj mu povem da nisem nedolzna ce me vprasa in ali bo on to povedal mami ali napisal v izvid prosim za pomoc in zanima me zakaj tako zelo smrdim spodaj. Spolni odnos sem imela pred parimi meseci samo 1x v tem casu. Prvic in potem ne vec ker je bolelo zelo.
Hoodie, 09.06.2026 ob 21:18
Pozdravljeni stara sm 14 let in sem ze imela spolne odnose. Naslednji teden me je mama narocila k ginekologu ker spodaj zelo smrdim in kakor koli se umijem zelo smrdec vonj ostaja in se voha tudi cez obleke zato se zelo slabo počutim in nisem bila ze 1 teden v soli. zanima me kako me bo zdravnik pregledal, ali naj mu povem da nisem nedolzna ce me vprasa in ali bo on to povedal mami ali napisal v izvid prosim za pomoc in zanima me zakaj tako zelo smrdim spodaj. Spolni odnos sem imela pred parimi meseci samo 1x v tem casu. Prvic in potem ne vec ker je bolelo zelo.
Smrdeč izcedek je najpogosteje posledica bakterijske okužbe ob spolnem odnosu. Mislim da je najbolj prav, da zdravniku iskreno poveš, da si imela spolni odnos. Zdravnik bo to informacijo obdržal zase, verjetno pa te bo vprašal, koliko je bil star tvoj partner.
Zdravnik bo pregledal zunanje spolovilo in morda z drobno palčko vzel bris spolovila za bakterije, nato ti bo predpisal zdravljenje.
srečno, N
Spoštovani,
stara sem 23 let in se mi pravtako zelo pogosto pojavlja Gardnerella, ampak nikakor nisem mogla najti vzroka, ker se ne umivam z nobenimi agresivnimi mili in sledim striktno vsem nasvetom ginekologa (ohlaona in bombažna oblačila, neagresivna mila, vaginalete z laktobacili itd.) ampak kljub vsemu temu spet dobivam BV! Ker sem videla da ste pod ta post napisali da se to pojavlja tudi po spolnih odnosih me zanima zakaj ?? Pred in po odnosom vedno uriniram, se umijem ampak nič ne pomaga. Ali bi moral tudi partner jemat Efloran ? Kaj naj naredim, če se to pojavlja po spolnem odnosu kot pravite ?
Stara sem 23 let, nikoli nisem bila noseča.
Hvala za odg. Lep pozdrav
Orange862, 10.06.2026 ob 09:43
Spoštovani,
stara sem 23 let in se mi pravtako zelo pogosto pojavlja Gardnerella, ampak nikakor nisem mogla najti vzroka, ker se ne umivam z nobenimi agresivnimi mili in sledim striktno vsem nasvetom ginekologa (ohlaona in bombažna oblačila, neagresivna mila, vaginalete z laktobacili itd.) ampak kljub vsemu temu spet dobivam BV! Ker sem videla da ste pod ta post napisali da se to pojavlja tudi po spolnih odnosih me zanima zakaj ?? Pred in po odnosom vedno uriniram, se umijem ampak nič ne pomaga. Ali bi moral tudi partner jemat Efloran ? Kaj naj naredim, če se to pojavlja po spolnem odnosu kot pravite ?
Stara sem 23 let, nikoli nisem bila noseča.
Hvala za odg. Lep pozdrav
Gardnerella, ki je glavna pri bakterijski vaginozi, se lahko prenaša med spolnimi partnerji. In če zdravljenje pri vas z Fluomizinom in/ali Efloranom ni uspešno, svetujemo sočasno zdravljenje spolnih partnerjev. Smiselno je po zdravljenju narediti še terapijo s probiotiki, vaginalno ali oralno.
Žal je higiena pomembna, ni pa vedno dovolj.
srečno, N
Čudno da mi doslej še noben drug ginekolog tega ni omenil. Sem mako prebrala še ostale forume in videla da je zdravnik, ki je pred vami tukaj odgovarjal povedal da to nima veze in da moškim zaradi BV ni treba piti Eflorana. S partnerjem sva ravno nedavno zaključila z doksiciklinom zaradi ene SPB okužbe in ne vem če bi bilo to najbolj vredu da po 14 dneh kure zdaj pijeva spet še en drug antibiotik ?
Orange862, 10.06.2026 ob 18:42
Čudno da mi doslej še noben drug ginekolog tega ni omenil. Sem mako prebrala še ostale forume in videla da je zdravnik, ki je pred vami tukaj odgovarjal povedal da to nima veze in da moškim zaradi BV ni treba piti Eflorana. S partnerjem sva ravno nedavno zaključila z doksiciklinom zaradi ene SPB okužbe in ne vem če bi bilo to najbolj vredu da po 14 dneh kure zdaj pijeva spet še en drug antibiotik ?
Res je, ob prvi okuzbi z Gardnerello zdravimo samo zensko. A ce se okuzbe ponavljajo, svetujemo se socasno zdravljeje partnerjev in probiotike.
res pa je tudi, da se mnenja in izkusne zdravnikov razlikujejo, za nekatera stanja ni enotne doktrine..
srecno, N
Anonimno 1453, 13.06.2026 ob 12:52
Seveda, hvala za odgovor.
torej priporočate da tudi partner vzame Efloran ? Pa bi bilo to zdravo oz varno glede ns to da sva komaj z doksiciklinom koncala zdaj bi pa spet nov antibiotik pila ?
Če zdravljenje pri vas ni bilo uspešno in se vaginoza ponavlja, bi bilo smiselno narediti sočasno zdravljenje pri vaju obeh.
Pogovorite se z osebnim ginekologom. Srečno, N