Najdi forum

Preeklampsija?

Pozdravljeni,

sem prvorodka v 38t in 5d. Danes imam že celi dan občasne krče v spodnjem delu trebuha, kakor Braxton Hixtovi popadki, le da so malenkost bolj boleči oz jih bolj čutim, otrdi mi tudi trebuh. Naštela sem jih vsaj 5 od 12.ure dalje. Poleg tega se mi je danes zgodilo, da sem pri prehodu iz zatemnjene sobe v svetlejšo (in pri pogledu v luč) za nekaj sekund opazila migetajoče svetlikajoče se pikice. Mogoče vsega skupaj 5 sekund. Priznam, da sem se ustrašila, prva misel mi je bila preeklampsija. Takoj sem si izmerila tlak, ki je bil 135/85. Naslednje meritve so bile nižje, do 125/81. Moj normalni tlak, merim si ga redno večkrat na teden je vedno pod 120/85. Nazadnje merjen včeraj je bil 117/70. Ob vsem skupaj sem imela še prebavne težave, 3x sem mogla na WC, verjetno zaradi strahu(?). Sedaj sem si ponovno zmerila tlak (po cca 2 urah od zadnje meritve) in je bilo 132/82, naslednja meritev cez nekaj minut pa 119/81. Naj omenim še, da sem na zadnjem pregledu bila v torek, odprta 2cm, CTG ok. Počutje je dobro, ne zatekam (edino prste na rokah imam zjutraj malo zatečene že kakšen mesec). Gibe otročka čutim normalno. Glavobolov nimam.. tudi kakšnih drugih bolečin ne.
Ali je možno, da se lahko razvije preeklampsija (sploh tisto nekaj sekundno iskrenje)? Sama sem sicer bolj mnenja, da je bil tlak “višji” zaradi psihične reakcije na vse skupaj… Ponovni pregled imam v torek. Pa še to, na pregledih imam vedno višji tlak, max je bil 148/88 (sindrom bele halje) zato si tlak redno merim doma, kjer je pa OK.

hvala za pomoč!

New Report

Close