Prebava in utrogestan
Anonimno 4445, 26.06.2026 ob 06:03
Ali je možno da me po utrogestanu vaginalno zacne hitro tiscat na veliko potrebo ?
Nisem še slišala, da bi kdo imel podobne težave. Ampak če si ga dajete 1x dnevno, to verjetno ni problem. Smiselno je samo to, da računate na to, ko si ga vstavljate.
lp, N
Pozdravljeni
Tudi jaz imam vprašanje v zvezi Utrogestanom in sicer vceraj ko sem si ga vstavila me je noznica celo noc zelo pekla v notranjosti, kakih drugih vnetij glivic ali BV nimam, tudi nobenega izcedka nimam, vonja tudi ne. Stara sem 20 let. Spolne odnose ze dolgo nisem imela. Nimam nobenih STD ker sem se testirala na vse pred kratkim. Hvala za odgovor in lp
Anonimno 4455, 26.06.2026 ob 18:56
Opazila sem da se mi to dogaja izključno ko si vstavim Utrogestan, z nobenimi drugimi vaginaletami se mi to ne dogaja z Utrogestanom pa dejansko vedno vedno. Moj gin pravi da je to zato ker progestoron sprosti mišice medeničnega dna, ali to drzi ?
Bolj verjetno je, da progesteron pri vas deluje na črevesno steno tako, da pospeši njeno aktivnost. Pogosteje sicer pri uporabi progestrona pride do obratnega učinka – do zaprtja.
lp, N
Sonja745, 26.06.2026 ob 23:18
Pozdravljeni
Tudi jaz imam vprašanje v zvezi Utrogestanom in sicer vceraj ko sem si ga vstavila me je noznica celo noc zelo pekla v notranjosti, kakih drugih vnetij glivic ali BV nimam, tudi nobenega izcedka nimam, vonja tudi ne. Stara sem 20 let. Spolne odnose ze dolgo nisem imela. Nimam nobenih STD ker sem se testirala na vse pred kratkim. Hvala za odgovor in lp
Lahko gre za preobčutljivostno reakcijo na sestavine vaginalete. Lahko pa je do težave prišlo naključno, neodvisno od uporabe vaginalete. Če se bodo težave ponavljale, boste morali najti drugo terapijo.
srečno, N