Najdi forum

Pozdravljeni !

Povsod na forumih iščem pomoč pri svetovanju za “potrditev”, “podaritev”, “priznanje” pri izgradnji nepremičnine.

Takoj bom razložila problem. Imam hčer in sina. Hči se je poročila in si doma v prizidku garaže uredila mali domek. Ker ima svojo družino, želi, da bi bila na nek način zavarovana, da je stanovanje, ki ga je gradila z možem njeno. Kako urediti, še pred pravno oporoko in delitvijo premoženja, po smrti naju z možem, sedanjo premoženjsko priznanje hčerki pri njenem deležu ?

Prosim, če mi lahko svetujete, kako bi bilo to izvedljivo, oziroma mi pomagajte svetovati, kje lahko dobim pravno pomoč.

Hvala, da ste me prebrali.
Irena

Kaj pa bi ti rekla če bi tvoj mož hotel hišo, ki sta jo zgradila skupaj samo zase in da ti ne bi dedovala po njemu?

Če sta hčerka in njen mož nekaj gradila skupaj je pač od obeh.

Pa saj ni res, že tretja danes!
(glej BRINA in večerna)

megaboy, jaz sem razumela Ireno drugače – namreč, da želi hčerka “zaščititi” tisti del hiše, ki sta ga zgradila z možem, da ne bi po smrti staršev to premoženje spadalo v zapuščino.

Irena, predlagam, da se obrneš na notarja – mnogi imajo prvi nasvet zastonj, če pa ti notar naredi kakršnokoli pogodbo (darilno…), pa ti toliko bolj rad svetuje.

LP!

Najbolje, da stopiš do notarja, ki pozna vse tovrstne “hakelce”, in tam vse zapišete in ovberite.

Hvala vsem za prijaznost in pomoč.
Pozdrav od Irene

Imaš več variant, in sicer

1. Pogodba o priznanju vlaganj

2. Izročilna pogodba

3. Darilna pogodba

4. Oporoka

ali pa celo

5. Ustanovitev etažne lastnine

Pravno svetovanje, Alen Ferš

Domov

New Report