Najdi forum

Ponovna zanositev

Pozdravljeni,

stara sem 29 let, prva nosečnost.

Pri merjenju NS in kasneje amniocentezi je ugotovljena trisomija 18. Imela sem UPN pri 17t s tabletami.

zanima me, kdaj lahko pričakujem menstruacijo ter kdaj lahko ponovno zanosim?
Brala sem, da menstruacija ponavadi pride po 4-6 tednih. Torej koliko od tega lahko ponovno zanosim?

prav tako me zanima, kakšne so možnosti iz prakse za ponovitev T18. Teoretično vem, ampak me zanima prav iz prakse, ali so ženske kasneje rodile zdravega otroka oz imele ponovitev t18?

prav tako me zanima, ali priporočate kakšne posebne korake za pripravo na novo nosečnost, ali naj prosim zdravnico za kakšne dodatne preiskave, ali hemogram (prehranska dopolnila, inositol ali koencim q10 in ostalo)

hvala za odgovor.

Odgovor na objavo uporabnika
Soncek787, 03.04.2026 ob 10:24

Pozdravljeni,

stara sem 29 let, prva nosečnost.

Pri merjenju NS in kasneje amniocentezi je ugotovljena trisomija 18. Imela sem UPN pri 17t s tabletami.

zanima me, kdaj lahko pričakujem menstruacijo ter kdaj lahko ponovno zanosim?
Brala sem, da menstruacija ponavadi pride po 4-6 tednih. Torej koliko od tega lahko ponovno zanosim?

prav tako me zanima, kakšne so možnosti iz prakse za ponovitev T18. Teoretično vem, ampak me zanima prav iz prakse, ali so ženske kasneje rodile zdravega otroka oz imele ponovitev t18?

prav tako me zanima, ali priporočate kakšne posebne korake za pripravo na novo nosečnost, ali naj prosim zdravnico za kakšne dodatne preiskave, ali hemogram (prehranska dopolnila, inositol ali koencim q10 in ostalo)

hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

T18 se tako teoretično kot tudi v praksi izjemno redko ponovi, saj gre v veliki večini primerov za naključno nepravilnosti.

Pred in med naslednjo nosečnosti ne potrebujete nobenih posebnih pregledov, le običajne. Svetujemo nosečniške vitamine, drugi dodatki niso potrebni. Nosečnost svetujemo takrat, ko si jo želite, smiselno je počakati 2-3 menstruacije.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close