Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Ponavljajoče vnetje brez okužbe

Ponavljajoče vnetje brez okužbe

Prosila bi za pomoč. Že več let imam ponavljajoče se težave z vaginalnim izcedkom in močnim draženjem sluznice, skoraj vsak mesec. Pri ginekologinji sem opravila vse preiskave glivične, bakterijske in spolno prenosljive bolezni so negativne, pH je normalen, UZ prav tako.

Fluomizin in podobna antiseptična zdravila mi povzročajo močno pekoč občutek in jih ne prenašam. Dalacin krema mi začasno pomaga, vendar se težave vedno znova vrnejo. Ginekologinja pravi, da ne ve več, kaj bi lahko bil vzrok, in mi je svetovala Cicatridino.

Imam tudi vaskulitis in revmatolog meni, da bi lahko šlo za kronično vnetje sluznice oziroma draženje in ne za okužbo.

Ne vem več kaj bi lahko naredila. Tudi moja ginekologinja ni prepričana, ker pravi, da ni imela še takega primera. Vsak nasvet bi mi zelo veliko pomenil, ker sem precej obupana.

hvala vsem.

Odgovor na objavo uporabnika
Hana899, 16.01.2026 ob 12:05

Prosila bi za pomoč. Že več let imam ponavljajoče se težave z vaginalnim izcedkom in močnim draženjem sluznice, skoraj vsak mesec. Pri ginekologinji sem opravila vse preiskave glivične, bakterijske in spolno prenosljive bolezni so negativne, pH je normalen, UZ prav tako.

Fluomizin in podobna antiseptična zdravila mi povzročajo močno pekoč občutek in jih ne prenašam. Dalacin krema mi začasno pomaga, vendar se težave vedno znova vrnejo. Ginekologinja pravi, da ne ve več, kaj bi lahko bil vzrok, in mi je svetovala Cicatridino.

Imam tudi vaskulitis in revmatolog meni, da bi lahko šlo za kronično vnetje sluznice oziroma draženje in ne za okužbo.

Ne vem več kaj bi lahko naredila. Tudi moja ginekologinja ni prepričana, ker pravi, da ni imela še takega primera. Vsak nasvet bi mi zelo veliko pomenil, ker sem precej obupana.

hvala vsem.

Razumem, da ste obupani, gre za res zoprno težavo. Za nasvet bi potrebovala podatke o vaši starosti, ali še imate menstruacije in ali dobivate kakšna zdravila? Kaj uporabljate za kontracepcijo?

Splošni vaskulitis je redko povezan z vnetji v nožnici in izcedki. Se pa pri nekaterih zdravilih lahko poslabšajo vnetja nožnice in posledično pojavijo izcedki.

“Prva pomoč” je jemanje vitamina C (1g na dan) in D (2000 enot na dan), ter sredstva za nego nožnice, kot je Palomacare gel ter tudi Cicatidrina globule in gel, kot je že predlagala vaša ginekologinja.

srečno, N

PS Če bi bil vaskulitis v nožnici, pa bi imeli krvavitve, ne pa izcedkov.

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close