Podaljsana menstruacija? – nujno
Spoštovani,
čeprav vem, da vas čaka kopica sporočil od obiskovalcev tega foruma, upam, da mi boste lahko odgovorili čimprej.
Moj problem je podaljšana menstruacija, če bi temu izcedku sploh lahko tako rekli. 3 dni po koncu zadnje menstruacije, ki je bila kot ponavadi boleca in obilna, sem dobila izcedek, ki ga je le malo pa se to ob kakih vecjih naporih, tako da imam skoz vlozek raje. Tudi sama barva izcedka – krvavitve je nenavadna, saj je temnorjave barve, daje pa tudi vtis ze nekoliko posusenih kosov sluznice. To zdaj traja ze 2 tedna, sem klicala tudi ze h ginekologu, pa sem dobila komentar naj pocakam do konca dopustov, saj je vse skupaj verjetno le podaljsana menstruacija zaradi stresa, naporov in tudi same vrocine, na kar indicira tudi dejstvo, da nimam nobenih bolecin oziroma neprijetnih obcutkov.
Ne glede na to, pa sem resnicno zaskrbljena vse bolj iz dneva v dan zato prosim še za vaše mnenje. Stara se 25 let.
Hvala!
Spoštovani,
prosila bi vas za nasvet zaradi težav, ki jih imam od zadnje menstruacije. Bila je običajne jakosti trajanja. Menstruacija se mi je za en dan zaključila potem pa se je krvavitev pojavila ponovno. Ta krvavitev je bistveno šibkejša od normalne menstruacije, vendar se pojavljajo v sluzi čvrsti delci tkiva. Ta krvavitev sedaj še traja. Povezana pa je tudi z drugo neprijetnostjo – občutljive in boleče dojke. Tudi sicer imam vsakomesečne predmenstrualne (ciklusne) bolečine v dojkah, ki pa nekje tretji dan menstruacije izginejo. Tokrat pa se to ni zgodilo. Naročila sem se na pregled h ginekologinji, vendar pa na pregled čakam. Vsako pojasnilo mojih težav bo zelo dobrodošlo.
Lepo se zhvaljujem.
Izabela
Draga Izadora,
Takih pojavov ni mogoče opredeliti preko pošte. Lahko pa vzamete kako zdravilo proti bolečinam, običajno pomaga NAR (nestroidni antirevmatik), recimo Ketonal ali Nalgesin, če imate sicer zdrav želodec. Kaj je konkreten razlog za renutno motnjo se bo morda pokazalo ob pregledu, na katerega boste pač počakali. Ni izključena enkratna hormonska motnja, ki bo ostala “nepojasnjena” in se verjetno ne bo ponovila.