Pesticidi v sadju
Pozdravljeni,
noseca sem 18 tednov. Od vedno sem si za zajtrk za v sluzbo rada pripravljala doma narejen smoothie (jogurt, kosmici, sadje, vcasih proteini) in skoraj vedno vanj dam zmrznjeno jagodicevje (ponavadi gozdne sadeze). Tudi v nosecnosti sem to pocela kar redno, 2-3x na teden. Danes pa so me v sluzbi cisto prestrasili da je v tem jagodicevju zelo veliko pesticidov in da nosecnica tega nebi smela jesti. Sedaj me je precej strah, na strani za odpoklic hrane sem videla da so bile jagode res odpoklicane zaradi presezenosti enega pesticida. V gozdnih sadezih je tudi nekaj jagod.
Sadje sicer vedno pod vroco vodo operem, ampak pojedla sem ga kar nekaj (v zivljenju nasploh), v prepricanju da ima zdrav in hranilen zajtrk.
Ali sem otroku naredila veliko skodo? ali me mora skrbeti vpliv na zivcevje in mozgancke? sedaj sem precej prestrasena, sploh ker drugace zivim zdravo. Minimalno uporabljam prfume, pazim kaj dajem vase in nase. Do sedaj je sicer nosecnost ok, trenutno cakam na morfologijo. Cutim gibe.
Lp,
Pozdravljeni,
sadje, ki je pri nas na prodaj v trgovinah, je praviloma testirano in ne vsebuje škodljivih koncentracij pesticidov, sploh če ga uživate 2-3x na teden. Prepričana sem, da s tem niste naredili nobene škode za vaš plod in lahko s tem načinom prehrane varno nadaljujete.
srečno, N