Najdi forum

Pozdravljeni!

Imamo težavo in sicer naš kuža-zlati prinašalec je danes ponoči nekajkrat bruhal. Naje se trave-dobesedno jo izpuli v šopih in poje, potem pa vse izbruha. Opazila sem, da je tudi les.. Ker je vsake pol ure lajal,smo ga vozili ven, vendar je vedno samo jedel travo in potem naslednjo rundo vse izbruhal. To se je zgodilo že 2x v 3 mesecih. Naj povem, da je drugače živahen in razigran. Zadnjič sem že klicala veterinarja, ki je rekel, da če bo bruhanje trajalo 2 dni in da bo pes ves otožen in da ne bo hotel jesti, da ga je potrebno pripeljati k njim, vendar pri nas ni tako…
Prosim za pomoč.

Lp

Kolikor je meni znano, je “pasenje” trave povsem normalno za kužke. Ne poznam kužka, ki ne bi občasno pojedel trave in jo nato izbruhal. No, moj je ni izbruhal, je pa po njej dobil drisko. Če je drugače živahen kuža, ima normalen apetit in bruha le takrat, kadar poje travo, je vsa panika odveč.
Mogoče te bo pa odgovor strokovnjaka bolj pomiril :))

Vir :

50. KUŽA JE TRAVO: Imamo 10 tednov starega sibirskega huskya. Zelo pogosto je travo in zemljo. Mu mogoče manjkajo kakšni vitamini?
Postavili ste zanimivo vprašanje-Zakaj psi jedo travo?

Prvi odgovor večine ljudi na to vprašanje je: zaradi prebave-bodisi jih boli želodček (morda mu težave povzročajo gliste), ali jim v prehrani česa primanjkuje (vitaminov-sploh C, mineralov…)

Vendar temu ni vedno tako. Nekateri kužki jedo travo, čeprav so zdravi in jim v prehrani ničesar ne manjka. Morda jim je le všeč okus. Ob tem, ko pulijo travo, pa seveda pojedo še malo zemlje in kak kamen (to ni ravno dobrodošlo).

S tem pravzaprav ni nič narobe. Se pa večina lastnikov prestraši, saj večkrat kužki po tem, ko si želodček napolnijo s travo, bruhajo.

Če vas njegovo obnašanje resnično moti, ga lahko poskušate od tega odvrniti s preusmerjanjem pozornosti drugam oz. s tem, da mu pokažete, da to vedenje ni zaželeno in ga ob dobrem obnašanju pohvalite.

Da pa Vaš kuža ne bo za kaj prikrajšan, lahko uporabite vitaminske kapljice BIOVEYXIN MULTI-C-MULGAT.

pozdravljeni,tudi mene zanima zakaj moj bogi otroček bruha in to kar 3x v roku pol ure??!!! tako sem prestrašena in panična,da ne vem več kaj bi,saj jo gledam kako se muči, ko izbljuva tisto sluz rumenkaste barve in je potem tako utrujena videti,da samo poležava.Drugače ni videti,da bi bilo kaj narobe z njo,sicer ji ni ravno do hrane,a jo tudi ne silim,raje vidim,da sedaj bolj počiva,jedla bo,ko bo lačna,res pa ne vem več kako naj ji pomagam,saj se mi smili,da me kar srce boli,ko pa nimam drugega,kot njo!!!

Ksenja to je živalski forum in tu se lahko karkoli o živalih vpraša. In če nekoga skrbi, ker njegov pes bruha je to normalno. Vsakega normalnega človeka bi skrbelo, če bi bilo njegovi živali hudo.
Po tvojem pisanju sodeč, bi ti psa pustila trpeti v kakršni koli bolezni. Če pač ne maraš živali, ne beri živalskega foruma. Ne vem zakaj je sploh napisan ta post. In kaj te moti če nekoga skrbi za žival. Preskoči pa je.

Za tako sadistično komentiranje ne vem psa pustiti trpeti in potem omenjati otročka – res sdistično. Strinjam se s Sissy, Petri pa povem, da se pes na tak nači čisti – trava je zanj kot Donat za nas. Res pa je, da poišči strokovno pomoč če bo kuža otožen in bolan – potopaj mu smrček, če je na dotik vlažen in hladen je vse ok, če pa je suh in topel je mogoče kakšna bolezen. Na grize les – nekaj mu manjka – kakšen vitamin.. samo to pa ni najbolj zdravo. Poizkusi mu dati kakšno kost ali pa kaj za žvečit. Les se menda teško prebavlja in naredi rano v želodcu. Nočem te strašit, samo ko ga pelješ na veterino to omeni veteinarju, pa naj ga malo bolj pregleda. En pasji pozdrav

Bubabaja

oj imam zlatega prenesalca in mi je danes ze nekajkrat ze bruhav.pa samo spi njegovo blato pa je zelo svetlo.ali je to kaj nrobe

verica

Zanima me,zakaj moj pes vedno,ko ga pelem na sprehod je vedej dreves ali je kaka razjeda na želodcu ali kaj podobnega…………….Kaj se da narediti,da ga ne bi več.hvala in lep pozdrav

Pozdravljene.
Moja psička, Pasme Pritlikavi Pinč, bruha že tri dni zaporedoma. Bruha pa samo, ko se naje in nato čez približno kako uro ali dve izbruha hrano, ki jo je pojedla. Drugače ima apetit in je živahna. Pomislila sem celo, da ji je veterinar dal prevelik odmerek cepiva za steklino, cepljena je bila v soboto, potem je bila nekaj dni ok, nakar se je začelo bruhanje. Kaj predlagate? Naj poskusim z ranitalom?

Jaz bi jo na tvojem mesti peljala nazaj k veterinarju ali ga vsaj poklicala. Če bruha po vsakem obroku 3 dni ZAPORED, je gotovo dehidrirana in ne bo več dolgo, ko se bodo začeli pojavljati še drugi znaki.

ne vem, zakaj tako dolgo čakate pri živalih, pri otrocih pa za vsako figo k zdravniku.

Lahko da samo preveč hlasta med hranjenjem in poje preveč zraka, kaj pa ji daješ za jest? Če brikete, jih namoči v vodo, ali pa bolje konzervo, čeprav bi jaz psa, ki BRUHA 3 DNI ZAPORED, NEMUDOMA ODPELJALA K VETU. Stanje je lahko že kritično. Saj je tudi človeka treba peljat na infuzijo.

Pokličite dežurnega in če ta “ne obstaja”, pokličite naslednjega dežurnega par km ali deset km proč, številke imate na prvi strani med lepljivo.

Pozdravljeni,
moj pes je danes do 9.30 bruhal kar 7-krat. Ima topel smrček in je čisto “miren”, pa čeprav je drugače živahen in igriv.

k dežurnemu veterinarju
če je majhen, lahko zelo hitro dehidrira
vse veterinarske postaje imajo nujno številko, najdeš na netu

Živjo

Doma imamo 6 mesecev starega malinoisa. Danes je že 3x bruhal in sicer, bruha vedno kadar kaj poje. Ponavadi je zelo “živahen” in igriv danes pa je čisto “miren”. Zelo me skrbi zanj in ne vem kaj storiti.
Hvala za odgovor in pomoč.

A je morda pojedel kakšen kos recimo igrače, del lesa, žogico itd.? Pri mladiču, ki verjdetno grize vse, kar lahko, bi jaz najprej pomislila na zaporo črevesja in posledično takojšen obisk veterinarja.

Moram se oglasiti in napisati eno mnenje. Večina nas ima najbrž rada svoje živali, drugače sploh nebi tega foruma tukaj čitali in se zanimali kako pomagati naši živali. Moti me, da je najlaže nekoga kar obsojat, da takoj ne popaka živali in dija k veterinarju. Se mogoče kdo zaveda dejstva, da so že najmanjše veterinarske usluge tako drage da te kap. Ko si nabavil psa si se že zavedal, da bo to tudi kaj stalo…mogoče si pa še takrat imel službo oz. dohodek, s katerim bi lahko marsikaj plačal. Ker pa si odžiram od ust da nahranim svojega otroka…mimogrede enega, ker smo se zavedali da jih več ne preživimo in pol nebomo prosili države da nam jih tri in več vzdržuje… da se vrnem k temi… Ker si torej odžiram od ust, da preživimo in potem zboli še pes, mislim da se bo marsikdo strinjal z mano, da ga zagotovo že prvi dan bruhanja ne boš peljal k veterinarju in tam pustil npr.50e da ti bo dal ene vitamine. Če pa mu vzame kri pa tak še drugih 50e zraven. In potem moj otrok nebo imel v šoli malice… Dajte se zamislit no. Ostane le eno al ga dam usmrtit ampak počakat kaj bo. Pa če ga imam še tako neizmerno rada. Verjamite da sem si že šla izposodit denar, ko je bilo s psom prehudo. In sedaj spet bruha in mi je vse groza.. V glavnem če bi bile veterinarske usluge cenejše bi marsikatera žival ali divja ali domača veliko manj trpela… LP

Zakaj točno pa je TREBA imeti žival, v kolikor ne moreš primerno skrbeti zanjo?
In konec koncev si kot lastnik tudi po zakonu DOLŽNA živali nuditi veterinarsko oskrbo po potrebi.

Tudi jaz moram tukaj dodati, da se mi zdi čisto pretirano za vsako figo k veterinarju.
Dobro, ne rečem, če bruha dva dni in če lastnik nima pojma, kaj mu je, ampak za vsak bruhec pa mi je pretirano.
Z mojo družino jemo domačo, zdravo hrano, zdravimo se s čaji, z medom, vročino rešimo s skuto … In ne mi2, ne otroci tako rekoč ne potrebujemo zdravnika, že leta ga nismo obiskali (če odštejemo sistematske preglede). Torej, zakaj bi kužka mučila s kemijo in dobesedno s strupi, če sami strmimo k naravi? In namesto, da bi kdo napisal svoje izkušnje, ali kaj je rekel veterinar – ali je res dal samo kakšne vitaminčke, ali je res kaj narobe – raje obsojamo, zakaj kdo ne pelje psa k veterinarju. Moje mnenje je, da čisto vsak, ki je tukaj vprašal, če kdo ve razlog za slabo počutje psa, je oz. bo peljal psa k veterinarju, a je prej pač vprašal, če slučajno kdo ve, kaj bi lahko bil vzrok in če je le-ta nenevaren. In prepričana sem, da ima kdo izkušnje s tem in bi lahko pomagal. Sama jih (še) nimam, ker je kužek šele prišel in ker nikjer ne najdem pametnih nasvetov ali pa kakšno pasjo alternativo, gremo pač k veterinarju. In katastrofa je, da si potem niti kdo več ne upa vprašati za nasvet, ker takoj dobi napad. In strinjam se z Napoleonko in priznajte tudi sami, veterinarji žal (ja, seveda so izjeme) vidijo večina denar in ne dobrobit živali.

Sem pa zelo zelo vesela, da vas tako skrbi za naše žverce, so res pravi mali angelčki in verjamem, da jim vsi želimo najbolše, le to pokaže vsak na svoj način ***

Narava, no boš podala nasvet, ko boš imela izkušnje, a ne?

Jaz sem tudi ena izmed tistih, ki veliko vem o “naravnih pomagalih”, ko pride do kakih težav in sem s tem že marsikatero nevšećnost rešila brez veterinarja, tako kot pri sebi brez zdravnika. Npr. Vnetje ušes se pozdravi v 7-10 dneh tako, da kužku vsak dan ščistiš ušesa in mu nakapaš 3 kapljice propolisa. Poizkusite, res deluje. (sem pa toliko podkovana, da vem, kdaj je vnetje). Drisko, ki jo včasih dobi, podravim 100% tako, da mu v hrano zamešam pol žličke ječmenove trave v prahu. Bolh nima, ker mu v hrano dodajam prah neema in ga še dodatno po koži namažem z neemovim oljem, in tako prišparam pri denarju in pri vsej kemiji, ki bi jo sicer dobil. če bi šel k veterinarju. Te informacije morda komu pridejop prav, zato sem jih napisala.

Pozdravljeni,

imam nemškega bokserja starega 7 mesecev in pol.. bruha približno enkrat na 14 dni.. ponavadi zraven izbruha kamen, ker pobere vse kar vidi na tleh.. Ali je to normalno, da pes 2 krat mesečno bruha?

Hvala za odgovor, lp.

Normalno je, da pes izbruha tujek, pravzaprav sreča, da ga izbruha, da ne “odpotuje” kam naprej, kjer lahko povzroči zaplete. Bi bilo pa dobro, da ga odvadiš pobiranja vsega, kar vidi. Kaj bo, če bo pobral nastavljen strup, zavit v kaj dišečega?

New Report

Close