Najdi forum

Opravičilo za šolo

Zanima me kako pišete opravičila ali napišete na računalnik in se samo podpišete ali pa napišete ročno.
Hvala

Smo v 21. stoletju in če imaš računalnik doma je lepše da napišeš na računalnik.

Vedno napišem ročno v beležko.

Pri nas moramo napisati na A4 format, v beležko ne smemo. Jaz napišem na računalnik in se podpišem.

Prej smo pisali na racunalnik, zdaj imamo v solski belezki rubriko za opravicila in tam vpisem rocno datume, razlog in podpis.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

jaz doma nimam tiskalnika (vse printam v službi, he-he) in pišem opravičila ročno. na A5 oz. polovičko A4.

v publikacijo!

Vsak otrok jo je mogel dobiti prvi dan šole.
2 strani v publikaciji so namenjene prav opravičilom!

Na roko v beležko.

Vse tiste, ki pišete na računalnik – otroci vam bodo hvaležni, ko bodo enkrat hoteli sami napisati opravičilo. :))

V za to namenjene rubrike v dijaškem dnevniku…v OŠ na list papirja vedno ročno!

Razredniku pošljem mail. Dogovorjeni smo, da je tudi ta način primeren.

Ponavadi v publikacijo, sicer ročno.

V nižjih razredih pošljemo učiteljici kar po mailu, v višjih pa raje v beležko (so nas opozorili, da bi starejši potem to tudi kar samo lahko preveč prakticirali :)))

ja nevem .. pri nas sploh ne pišemo opravičil ker nič ne majka.. razen če šprica in nato piše opravičila hčerka sama

Pri nas imamo obrazce za opravičila. Starši podpišejo prejem 5 opravičil, potem pa morajo spet priti. Ukrep za manj špricanja v srednji šoli.

Da ne boste več pisali opravičil v beležko…:)

Na spodnjem linku so obrazci za opravičila. Upam da bo komu prišlo prav. Sploh ker so brezplačni pa čist enostavna za naredit. Sam vpišeš podatke pa sprintaš.

Opravičilo za osnovno šolo: http://www.informiran.si/survey.aspx?docID=587

Opravičilo za srednjo šolo: http://www.informiran.si/survey.aspx?docID=1098

Jaz pa kar v beležko.Ali pa pridem v šolo,se pozanimam kaj so delali in še sproti povem,zakaj in do kdaj manjka

V publikacijo?Prvič slišim.Pri nas pA NI TAKO.

Pri nas moramo starši ta prvi dan izostanka nekje do 11. ure poklicat in povedat razlog izostanka (če ga ne najavimo prej). Nato še na roke napisano opravičilo. Če je opravičilo od zdravnika, se na eden vogalček ali na zadnjo stran podpiše starš. To opravičilo potem vidimo tudi na govorilnih, če smo ga res podpisali.

Vsak razrednik bi moral imeti opravičila arhivirana za tekoče šolsko leto. Tudi inšpekcija lahko zahteva pojasnilo, zakaj ima otrok ure opravičene.

Tako da beležka ni primerna, namenjena je samo kratkim obvestilom razredniku.

na naši šoli starši pišejo opravičila v šolsko publikacijo, ki ima 2 strani namenjeni opravičilom..to prineseš razredniku, pokažeš pa je.

super praktično, ker greš k pedagogu in rečeš da si publikacijo izgubil, ti da novo in imaš 2; v eno ti mama piše opravičila za tiste dni, ko si dejansko z razlogom manjkal, v drugo si jih pa sam pišeš za tiste dni, ko se ti ni dalo (:

New Report

Close