obremenjenost v nosečnosti
Dober dan.
Sem noseča 36 tednov in sem kar obremenjena z študijem. Sem namreč študentka in bi rada pred porodom končala 3. letnik, prvič zato, da bi se lahko v miru posvetila otročku, drugič pa tudi zaradi samih formalnosti na faksu, saj pravice mladih mamic vedno bolj zmanjšujejo, ravno tako pa tudi pomoč- tako so npr. včasih lahko mamice opravljale izpite med mirovanjem zaradi materinstva, danes tega več ne morejo- vsaj ne na mojem faksu, ne za naprej , ne za nazaj. So tudi še drugi zapleti.
No, da se ne bom preveč razpisala, saj gotovo nimate toliko časa, me zanima ali lahko to zelo škodi , če sedaj opravljam še te izpite, namreč to me zelo izčrpa in obremenjuje. Sami veste, koliko je potrebno vložiti truda za kak težji izpit, verjemite, da me malo pred koncem nosečnosti, to še toliko bolj obremenjuje. Nimam več veliko, do konca tega letnika, 2 izpita, a kar zahtevna. Kaj mi svetujete, je bolje, da si kak izpit kljub vsem spremlajočim nevšečnostim pustim in bolj počivam in se manj obremenjujem, ali pa še malo zdržim in poskusim. Bi to lahko imelo kake posledice za naju?
Draga Lana,
nosečnost res ni stanje za doseganje rekordov vendar je še najbolj odvisno od vaših želja in potreb, kako se boste odločili. Poznam kar številne mamice, ki so v nosečnosti opravile več izpitov kot kdajkoli prej in so prav uspešno donosile brez zapletov. Opravljeni izpiti vam bodo verjetno tudi dali dodatno motivacijo za premagovanje težav ob porodu in po njem. Torej…če zmorete (to je odvisno od vas)…opravite še ta dva izpita.