Obracanje glave in pasenje kravic
Moj dojencem bo cez dober teden star 2 meseca. Pasenje kravic nam je do sedaj slo odlicno, lepo je dvigoval glavo in gledal. Seveda po par minutk. Zadnji teden pa se pri pasenju kravic nekako zvraca na levo stran, do te mere da se prevrne na bok/hrbet. In tudi nagnjen je bolj v levo… tudi npr. Pri previjanju itd ima skoraj vedno glavo obrnjeno v levo in rshlo nazaj. Seveda pazim da ga redno obracam v obe smeri, ga animiram z igrackami da gleda v desno its. Ampak me res skrbi, sploh zaradi tega ker se je zacel prevracati pri pasenju kravic. Me mora zelo skrbeti? Mu popravljam rokice, da bo na podlakteh in drzim…ali je to se slabse?
Najverjetneje gre zgolj za fazo v njegovem razvoju, ko se skuša obrniti s trebuha na hrbet. In – kot je to vedno v naravi – je ena stran bolj dominantna in je zato v to smer dojenček uspešnejši.
Brez “nadzora” kakšne fizioterapevtke ga jaz nikakor ne bi “popravljala”, lahko s svojimi manevri dosežete prav nasprotno.
Pred obiskom pri pediatru – fizioterapiji pa bi ga posnela s telefonom – en video zna biti bistveno bolj poveden kot vsi vaši opisi. Da bi prav na pregledu dojenček pokazal tisto, kar vas moti, je malo verjetno 🙂
Lep pozdrav,