Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Danes prezivela punkcijo ?. 12 celic, v torek prenos ?

Tejchy tako zelo mi je žal! ???

Super za punkcijo! To je super rezultat.

@Enka1, oo to je pa zelo dober rezultat, srečnoo! ??Kako je šla punkcija??

Hvala ?? ful dobro. Lokalno sem mela, ce bi se spet odlocala bi isto zbrala. Ubistvu sploh nisem pricakovala, da bo to tko. Sem kr cutila, ko mi je sel v jajcnik in dejansko cutis ko ti pobira folikle ven. Na desni strani me je malo bolj zabolelo ko je sel v jajcnik, sem kr malo poskocila in spustila malo zvoka iz sebe ?, potem sem se cutila, ko jih je pobiral vn in to je blo to. Malo pocakas tam v lezecem polozaju, pocasi vstanes, da vidijo da se ti ne vrti al karkoli in te pospremijo v sobo. Tam sem bla kako uro pa pol, potem gres lulat in pocasi lahko domov.

Par dni nazaj sem brala neki po internetu o darovanih celicah, kako tezko je prit do tega in kaka cakalna je v slo. Med spikanjem je blo to in ker sem ugotovila, da to spikanje ni blo tok grozno, kot sem mislila, sem prsla do odlocitve, da ko prideva midva do najinih zelenih otrok, da bi sla darovat jajcne celice.

Hvala Rahela4 ?

Me pa zanima ima katera strokovno pomoč? Se mi zdi, da se ful premalo o tem govori… jaz za sebe vem da me vsak neuspeh vedno bolj potre… in res razmišljam o kakšni pomoči pri psihi…

Tejchy734, ce cutis, da rabis potem res najbolje, da dobis nekoga, ki ga bos zacutila in ti bo znal olajsati vso dogajanje tekom procesov. Neki vem, da majo v bolnicah moznost psihologov/psihiatrov prav glede takih stvari (tako sem slisala). Deugace pa samoplacnisko ali pa ce ti da osebni zdravnik napotnico malo bolj nujno, da bos prej.

Sem hodila h psihologinji, sicer zaradi drugih stvari, ampak mi je res pomagalo.

Te spodbujam, da si poisces pomoc. ❤️

@ Enka1 odlično to slišat in hvala ker si podelila tvoje doživljanje punkcije, je kar malo lažje tudi nam, ki nas to še čaka.

Zdaj pa čakat torek ??

Tejchy jaz sem šla lani v porodnišnici Lj k psihologinji, dobila na napotnico preko Leonišča. In še bom šla.

@Anonimno 2509 včasih je videl tudi razpored za punkcije in transferjev, vendar ga že Keko leto in pol ni več… Tisti, ki deja UZ zagotovo dela prenose med vikendom, med tednom je bil pa vsak dan drugi G razporejen. Hvala ti za odgovor.

V lj ja, sem ga imela v ponedeljek ta teden…

Odgovor na objavo uporabnika
Bibi79724, 17.10.2023 ob 18:14

@bugaboo, si v Lj? Kdaj si pa imela krvni, ob 8ih? Jaz ga imam v ponedeljek ?

Kakšno je počutje? Si delala ta teden normalno? Še malo, pa te čaka krvni. ? si šla kaj samoplačniško na pregled bete?

Ma nekaj me špika spodaj, predvsem v levem jajčniku ? sem normalno delala, imam sedeče delo in sumim, da me špika ko dolgo sedim ? včeraj sem bila na samoplačniški beti in je bila 269 ? zdaj samo upam da se bo lepo podvajala ? kako si ti?

Odgovor na objavo uporabnika
Bibi79724, 20.10.2023 ob 20:51

Ma nekaj me špika spodaj, predvsem v levem jajčniku ? sem normalno delala, imam sedeče delo in sumim, da me špika ko dolgo sedim ? včeraj sem bila na samoplačniški beti in je bila 269 ? zdaj samo upam da se bo lepo podvajala ? kako si ti?

Jaz sem naredila test včeraj (7. dan) in je pokazalo +. Sem vesela, samo simptomi so vsi kot, da dobivam M. Vsake toliko grem z grozo na wc, se mi zdi, da se mi vlije. Pa je samo utrogestan ali pa nič. Po navadi sem zakrvavela od 5. pa do 8. dne po ET, nikoli kasneje. Seveda sem na trnih, to je moja 4. nosečnost… v petek bom šla samoplačniško za beto, v ponedeljek pa na krvni. Upam, da se mi dobro izide in vsem vam, ki čakate in ki morate v nove boje – držim pesti in vsaki iz srca privoščim. ?

Bravooooo, čestitam ? to je to, super ❤️ držim pesti, da se lepo razvija naprej ?jaz komi čakam ponedeljek  in uradni krvni ? jaz se tudi še s strahom obrišem na wcju pa sem že 13.dan, m.sem pa tudi vedno okrog 9.dne dobila kadar je bilo neuspešno ?

Zivjo punce!!tiste ki ste al pa imate dolg protokol,se je kateri zgodilo da v prvih 14.dneh,ko se zbadas samo s gonapeptylom in bi morala prit tud m,da ta ni prisla?jaz bi morala dobit 3 dni nazaj,nic nenavadnega da ko je rabis se naheca na full s tabo.ampak zanima me kaj se zgodi po na tem 1.uz?

Mena pa zanima,če ste vse imele občutek kot da bo prišla M takrat,ko je uspelo?

@Enka1 pri meni je blo tko, da je bilo po 20+ foliklov in sem rekla, da če jih bo veliko OK na punkciji, da bi jih kar direktno neki darovala. No na koncu so ble samo 4 celice in komi mi je uspelo pridt do 1 zmrznjenčka, svežega prenosa pa ni blo 🙁

Tista, ki je pisala da ji podaljšujejo in ima komaj enega ali dva – pri meni je blo tako. Stalno so mi podaljševali, s tem da jih je blo ogromno, ampak večinoma premali ali prazni folikli. Ni luštno, meni se je nakonc že mešalo od inekcij, tko da držim pesti zate!

Tejchy, žal mi je za tvojo izkušnjo 🙁 drži se ❤️

Punce živjo,

Kako gre postopek naprej, ko imas nič pridobljenih celic. A se to potem šteje kot postopek? Koliko časa ste nato čakale za drugi krog? Mogoče ima katera to izkušnjo…Danes ni bil moj dan, upam, da bo naslednjič bolje. Čuvajte se in srečno.

Lep

New Report

Close