OBMP-2026
Hej soborke, ravno sem po prenosu zamrznjencka in, ko sem iskala skupino 2026 sem ugotovila, da je se ni.
verjetno se je vse bolj premaknilo na fb, meni pa je ta forum zelo vsec. Upam, da se vas se kaj nabere.
Sem takoj po prenosu zamrznjencka, bo se zanimivih 14 dni. Razlog nepojasnjena mocno zmanjsana plodnost pri partnerju.
Se katera caka?
kati115, 06.08.2026 ob 18:42
Aja ste že imeli več postopkov pa ste se odločili za malo pavze? Upam da bo naprej potem uspešnoo 😊
Imela sem 5. postopkov in vsega skupaj 7. prenosov. V zadnjem postopku je bil svež prenos uspešen, zamrznjenček pa spet neuspešen. Sva rekla, da probava še en postopek preden zaključiva.
Živjo. Jst trenutno čakam menstruacijo, da pokličem in se prijavim v postopek. Kot sem razumela dobim termin tam mi dajo inekcije navodila… in začnem pol z naslednjo.. v navodilih imam da moram dat kri za spolno prenosljive bolezni (teden prej) ker sem od daleč in imam v torek ravno pot v lj. Ali bo prezgodaj? Piše da naj nebi bili izivi starejši od 3h mescev pred vstopom v postopek, a se vstop šteje že od te menstruacije ki pričakujem sedaj avgusta? Pa še eno uprašanje je to, tam piše, pa priporočajo posvet za pare pred vstopom v postopek.. par razspisanih terminou, in da bolovanje ne pripada za tisto.. spet mi je predaleč in malček odveč, a je zlo narobe če ne greva?
Lp, pa vso srečo vsem 🍀
Novinka457, 08.08.2026 ob 19:49
Živjo. Jst trenutno čakam menstruacijo, da pokličem in se prijavim v postopek. Kot sem razumela dobim termin tam mi dajo inekcije navodila… in začnem pol z naslednjo.. v navodilih imam da moram dat kri za spolno prenosljive bolezni (teden prej) ker sem od daleč in imam v torek ravno pot v lj. Ali bo prezgodaj? Piše da naj nebi bili izivi starejši od 3h mescev pred vstopom v postopek, a se vstop šteje že od te menstruacije ki pričakujem sedaj avgusta? Pa še eno uprašanje je to, tam piše, pa priporočajo posvet za pare pred vstopom v postopek.. par razspisanih terminou, in da bolovanje ne pripada za tisto.. spet mi je predaleč in malček odveč, a je zlo narobe če ne greva?
Lp, pa vso srečo vsem 🍀
Pozdravljena,
izvid za SPB mora biti v sistemu ob sprejemu v postopek, torej na tem terminu, ki ga boš dobila. Morata pa oba s partnerjem oddati kri. Za posvet pred vstopom v postopek pa ne vem, ker sem imela prvi postopek med korno in tega ni bilo.
Ali mi zna katera povedat, kakšne so čakalne dobe od posveta, na katerem potrdijo, da res ne gre drugače kot z OBMP (oba že opravila vse potrebne preiskave), dalje? Ali greš lahko že takoj z naslednjim ciklom v postopek, ali je za to izdana nova napotnica in uvrstitev v novo čakalno vrsto? Če ima katera info konkretno za MB še toliko bolje.
Hej, ooo sem vesela da se nas je nekaj nabralo. Žal je bil prenos neuspešen, tako da čakam naslednji postopek. Vmes pa seveda poskušava naravno.
@Rumena za Mb je odvisno, kaj ste se nazadnje zmenili, ponavadi ti povejo katere preiskave bi naredili in po teh preiskavah imaš navadno posvet. Vsaj pri meni je bilo tako. Načeloma če imaš že napotnico, kjer si bila napotena na kliniko, ne rabiš nove. Te potem oni obvestijo, kdaj boš na vrsti.
Srečno vsem! Upam, da še letos napolnimo tole skupino s pluski :)))
Opravila sva preiskave v ZC Dravlje, nato sva se tik pred zaključkom vsega zaradi incidenta prestavila v MB. Tam sva imela nov posvet, nato ponovno iste preiskave. Septembra imava 2. posvet, se pravi po opravljenih preiskavah, na katerem pa zaradi že opravljenih preiskav v ZCD lahko predvidevava kakšen bo zaključek in možnosti nadaljevanja. Ni pa mi jasna časovnica od tu dalje oz. kako hitro se potem dejansko izvede postopek OBMP. Glede na izgubljene mesece v ZCD sem rahlo neučakana pa še ravno na tisti dan pričakujem M.
@Rumena Moja izkusnja je taka, da PO posvetu navadno stvari stecejo precej hitro. Oddat moras kri za spolnoprenosljive bolezni. Razporedijo te v skupino, dobis posto s katerim dnevom zacnes s spikanjem, se oglasis na UZ da prevzames zdravila in potem sem jaz vedno imela se 2x UZ in nato ze punkcijo. Zdaj pa je odvisno koliko je dolga cakalna vrsta. Drugace pa lahko vedno pises se mail in vprasas, so res odzivne in zelo prijazne sestre. Jaz sem z Mb res zelo zadovoljna, sem bila tudi prej v Dravljah, pa mi je zal, da nisem takoj sla v Mb. Je vredno malo daljsega cakanja.
Srecno!
Zdravo.
Jaz imam plan po novega zamrznjenčka v septembru (🤞🤞). Zame bo to že 6 prenos (4. postopek), isto ima partner zmanjšano plodnost. Dala sem čez vse kar se je dalo preverit, bi rekla, pa še kar ni uspeha. Imava trenutno še dva na ledu in se psihično pripravljam na nov transfer. Probala sem že od raznih ‘diet’, jemanja vitaminov, počivanja/ne počivanja ipd.. Očitno res ni recepta, samo tapravi more pridt.
Priznam pa, da naju vedno bolj nosi v smer, do kdaj bova to še lahko zmogla, ker nama vsak neuspeh vzame del duše.
Hej @Boninoxi vso sreco! Sporoci kdaj drzimo pesti zate. Bos prenesla oba hkrati ali enega?