Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva nosečnost in BHC6 ?

nosečnost in BHC6 ?

menstruacijo imam na 28 do 32 dni. Imam sindrom PCO. Zadnja menstruacija je bila 6. maja 2001. S pomočjo klomifena sem drugi mesec jemanja zanosila, vsaj upam. Test sem naredila trikrat, vsak drugi dan, in vsi testi so bili pozitivni. Ginekolog me je dal na ultrazvok, tu pa se začne težava, ali pa tudi ne. Ginekolog na ultrazvoku ni videl nič, oziroma jajčnike zelo lepo in maternico, ki naj bi bila zadebeljena. Izvida ultrazvoka ne znam prava prebrati vendar ga bom poskušala prepisati, ne vem pa, kako točno:
Mat. zadebeljena endom. do 15 – v spod. delu endom manjša enpoe… for 2,7 – (gest. …) CD prost. Aduexa b.p.
V ponedeljek imam pregled krvi BHC6, naslednji četrtek pa zopet ultrazvok.
Kaj naj bi ta test krvi pokazal? Na ultrazvočnem istrumentu oz. na kondomu sem imela nekaj temne sluzi, v zadnjem tednu pa se mi je pojavila skoraj vsak dan kaplijca temnega izcedka. Ginekolog mi je rekel, da je možno, da sem zaradi daljšega ciklusa zanosila kasneje in se na ultrazvoku še nič ne vidi, ali pa je prišlo do spontanega splava. Ko sem prišla iz pregleda domov, sem še enkrat opravila test, torej četrtič, in tudi ta je bil pozitiven.
Zelo me skrbi,a da je karkoli narobe, zato bi rada še vaše mnenje.
Lepo prosim za čimprejšnji odgovor in že v naprej lepa hvala !!!

Draga Simona,

vašega ginekologa zdaj zanima ali ste slučajno noseči izven maternice ali v maternici, kar je v začetku(pred 5 tednom nosečnosti) težko ugotoviti. Iz BHCG-ja bo sklepal ali bi moral nosečnost že videti v maternici ali ne in iz “ponovljenega izvida” v primeru nejasnosti, bo skoraj že vedel ali naj nosečnost išče izven ali v maternici. Možno je tudi, da se bo nosečnost v tem času “prikazala” v maternici in bodo nadaljnje preiskave odveč. Tudi morebiten “splav” bo imel značilen “potek BHCG” in sicer bo upadal. Torej bo potrebno imeti še nakj dni potrpljenja, dokler se stvari ne razjasnijo ultrazvočno ali laboratorijsko.

New Report

Close