Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva nosecnost Da ali Ne

nosecnost Da ali Ne

Pozdravljeni.

Pred 10 meseci sem mislila da sem noseča. Menstruacija mi je zaostajala en teden , drgače imam redno na 28 dni. Naredila sem clear blue in še dva druga testa, ne vem kako se reče in vsi so pokazali nosečnost. Potem pa sem 14 dan izostanka menstruacije začela zjutraj močno krvaveti. Drugače imam zalo šibko menstruacijo. Šla sem h ginekologinji in je rekla da ni nosečnosti. Zanima me ali mi ni hotela povedati da je bil to morda spontani splav ali je res možno da se trije testi zmotijo ???
Hvala za odgovor

Verjetno vas ginekologinja ni dobro razumela ali pa se ji ni zdelo pomembno. Če je bil test pozitiven ste zagotovo bili noseči.

Saša!
Podobno se je zgodilo moji prijateljici. Ker je začela krvaveti v soboto zjutraj, je odšla v bolnico na ginekološki oddelek, kjer so jo zadržali, ji naredili krvne preiskave in 2 x ultrazvok, vendar ni bilo sledu o nosečnosti. Predvidevali so, da je šlo za spontan splav in da bo morala na “čiščenje” (ki pa ni bilo potrebno, ker se je to uredilo s krvavitvijo). Po enem dnevu je lahko odšla domov. Svetovali so ji, da naj 3 mesece ne poskuša zanositi.
To je moja nestrokovna pomoč oz. izkušnja moje najboljše prijateljice.

Simona

Pozdravljeni!
Po skoraj dveh letih poskušanja mi je Clearblue pokazal pozitivno. Sem presrečna in vendar zaskrbljena. Imam namreč izrazito dvorogo maternico (oblika srca).Sedaj sem v cca. 5.tednu nosečnosti, na UZ je bilo videti, kot da se je plod ugnezdil v desnem rogu. Zadnje dni se mi pojavlja rjavkast izcedek, včeraj zvečer pa že nekaj kaplic krvi. Ginekologinja mi je predpisala Dabroston, ki sem ga takoj vzela -2 tableti. Ker imam rizično nosečnost, sem na bolniški in veliko počivam. Slišala sem že, da bo zelo težko, pa tudi,da bo težava le, če se plod ugnezdi na spodnji strani maternice. Rada bi vas vprašala za vaše mnenje o moji nosečnosti? Koliko imam možnosti, da srečno donosim? Kako je s porodom v mojem primeru?
Koliko časa naj jemljem Dabroston?
Hvala za odgovor, lep pozdrav
Andreja

Draga Andreja,

Takoj na začetku vam svetujem naslednje: ne dovolite si vcepiti nesmisla, da na potek nosečnosti kakorkoli lahko vplivate od zunaj, recimo z ležanjem ipd. samo zato, ker imate srčasto maternico. Tudi stalež, če bi sicer želeli delati in se na delu počutite dobro, je brez učinka. Seveda, dokler trajajo krvavitve imate vso pravico biti doma, …. Nosečnost je rizična zaradi morebitnih motenj v prekrvitvi predela maternice, kamor se je plod vgnezdil. Če se je vgnezdil v predelu preglrade potem so možnosti za razvoj komplikacij v nosečnosti večje (od splava preko slabše rasti ploda do preeklampsije ipd.), sicer pa naj bi bil potek same nosečnosti enakovreden tisti pri zdravi nosečnici z normalno obliko maternice. Nekoliko večja je verjetnost, da bo plod v terminu v drugačni legi kot je večinoma (obrnjen na glavico in sklonjena z zatiljem naprej), vendar to ni pomembno za nosečnost in na to tudi ne moremo vplivati.
Dabroston uporabljajte do 10. ali 11. tedna, po tem času pa nima več nobenega smisla.
Če boste prišli do 12. tedna nosečnosti imate takorekoč 99% možnosti za donositev, porod pa je večinoma povsem normalen oziroma se poteka poroda običajno ne da napovedati.

Moram vam povedat da me je ginekologinja prav dobro razumela, vendar me je hotela prepričat da nisem dobro videla če sta res dve črtici. Halo???? Saj nisem nora. In da se je verjetno zmotil test. Ja pa če bi se eden bi še verjela, ampak trije? Jezna sem ker me je obravnavala kot da sem si to zmislila, namesto da bi preverila če je vse vredu, ker je šlo verjetno za splav, Če bi bili potrebno čiščenje ali kaj. Pa tudi v kartoteko ne vem kaj je napisala. Saj to je verjetno pomembno za naprej ali ne?

Hvala za odgovor, Saša Saša je pisal/pisala:
>
> Pozdravljeni.
>
> Pred 10 meseci sem mislila da sem noseča. Menstruacija mi je
> zaostajala en teden , drgače imam redno na 28 dni. Naredila
> sem clear blue in še dva druga testa, ne vem kako se reče in
> vsi so pokazali nosečnost. Potem pa sem 14 dan izostanka
> menstruacije začela zjutraj močno krvaveti. Drugače imam zalo
> šibko menstruacijo. Šla sem h ginekologinji in je rekla da ni
> nosečnosti. Zanima me ali mi ni hotela povedati da je bil to
> morda spontani splav ali je res možno da se trije testi
> zmotijo ???
> Hvala za odgovor

Da, saj imate prav…. ….in kaj zdaj je vprašanje? Če vas zanima ali test laže potem vam zagotavljam, da ne. Tudi v navodilih jasno piše, da je test pozitiven tudi, če je “druga črtica komaj vidna”.

New Report

Close