Najdi forum

nosečnost

Spoštovani dr. Pušenjak,

s fantom se trudiva, da bi zanosila. Menstruacija mi zaostaja teden dni, od petka pa imam tako zelo šibko, da sploh ne potrebujem vložkov. Od jutra do večera pritečeta samo dve kapljici krvi. Nekje sem zasledila, da imajo nekatere ženske na začetku nosečnosti še nekaj časa menstruacijo, vendar je veliko bolj šibka kot ponavadi. Zanima me, če je možno, da bi zanosila čisto na koncu ovulacije in je mogoče zaradi tega prišlo do te šibke krvavitve. Kdaj naj naredim test? Ali mi bo po koncu krvavitve test takoj pokazal pozitiven rezultat, če gre za nosečnost?

Lep pozdrav in najlepša hvala za odgovor,

Barbara

Draga Barbara,

ni vsaka krvavitev menstruacija! V nosečnosti pa menstruacije sploh ni, so pa lahko krvavitve v nosečnosti, tudi splav se prične s krvavitvijo. Če vam M zanuja en teden lahko takoj naredite nosečnostni test in ni potrebno nobeno čakanje na “konec menstruacije”.
Zanosite lahko kadarkoli v ciklusu vendar vedno ob ovulaciji, kadar ta pač je.

Lep pozdrav,

ne vem točno, če moje vprašanje spada pod to temo.
Sem v 13 tednu nosečnosti. Pred kratkim sem bila zelo prehlajena, pljuča sem imela čista, vendar kašljala sem močno, s tem, da mi je pri tem rahlo bilo neprijetno zaradi napenjanja spodnjih trebušnih mišic. Prejšnji teden pa sem imela ginekološki pregled, ker pa imam takšno zdravnico, da me tudi v času, sedaj ko sem noseča, pregleda ginekološko, torej, samo preveri, če je ustje maternice zaprto. Naredila je tudi ultrazvočni pregled, na kar se je pokazalo, da otročiček veselo miga:))
Vprašanje pa je: Ali je možno, da sem en dan po pregledu imela rahel izcedek ( rjav, pomešan s belim tokom), zgolj zaradi pregleda? Naj pripomnil, da me ni nič bolelo, niti ni bil izcedek cel dan, ampak samo par ur!

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor?

Marjana

VAša domneva je zelo verjetno prava. Po ginekološkem pregledu s”preverjanjem” zaprtosti ustja, je rjav ali celo malce krvav izcedek pogost dogodek.

New Report

Close