Najdi forum

nočno uriniranje

Spoštovani,
Sem v 26. tednu nosečnosti. Problem pa imam z pogostim uriniranjem. Že v prvih treh mesecih nosečnosti sem predvsem ponoči pogosto obiskovala stranišče. V zadnjih dneh pa se prebujam ter čutim potrebo za odvajanjem seča na vsake 2 – 3 ure.Običajno tudi izločim večje (normalne) količine urina. Ker me to nočno tekanje na stranišče kar pošteno obremenjuje me zanima če je to v teh (še ne tako poznih) tednih nosečnosti običajno, ter kaj lahko storim proti tej neprijetnosti?
Za vaš odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.
Katarina

Za predvsem nočno (in ne toliko dnevno) uriniranje večjih količin urina je lahko krivo marsikaj in splošnega priporočila ni mogoče dati na pamet brez vsaj osnovnih preiskav. Potreben je usmerjen pregled. Številna stanja povzročajo povečano izločanje vode na splošno (diabetes insipidus, diabetes melitus), nekatera s premikom v čas mirovanja (srčne hibe, odpovedovanje srca?? ipd.), pa tudi pri prekomernem otekanju v spodnje predele telesa čez dan (razširjene vene, povečana prepustnost žilja…) povzroči nihanja v bilanci tekočine, tako, da se otekline “izplavljajo ponoči”, podnevi pa se “nabirajo”. Slednje je lahko normalen pojav v nosečnosti.
Če zlahka ležite z nizkim zglavjem potem gotovo ne gre za srčne težave, ostalo pa zahteva opredelitev. Omenite svoje težave osebnemu ginekologu ob prvem obisku v posvetovalnici.

New Report

Close