ni orgazma
Lep pozdrav!
Ne vem niti točno, na koga naj se obrnem, zato sprašujem vas. Mogoče mi lahko pomagate. Takole gre celotna zadeva…jaz sem stara 23 in on 24. Eno leto sva skupaj in od tega 10 mesecev spolno aktivna, vedar v tem času fant ni še nikoli doživel orgazma s penetracijo. Pri samozadovoljevanju pa je vse v redu. Jaz sem pred tem že imela spolne odnose s prejšnim fantom, s katerim nisva imela nobenih težav, zanj pa sem jaz njegova prva! Ne vem kaj je narobe in kako naj rešiva ta problem!
Najlepše se vam zahvaljujem za vaš odgovor!
LARA
Draga Lara,
nisem strokovnjak s področja moške impotence oziroma s področja spolnih motenj pri moškem. Če gre pri samozadovoljevanju vse O.K. potem je zagotovo vzrok psihološki. Kaj je v ozadju problema pa vam pri najboljši volji ne bi znal povedati. Priporočam obisk pri seksologu, običajno je to psiholog ali psihiater s posebnimi znanji s področja seksualnosti. Rešitev problema pa je morda v tem, da iz zadeve “ne delata problema”. Če gre samo za “odsotnost ejakulacije v nožnico” ob dobri potenci, potem imata dober izgled, da težava sama od sebe mine. Če pa seveda razvijata “psihozo”, ali bo “tokrat spet tako kot zadnjič”, potem gredo lahko stvari samo iz slabega na slabše. Imejte razumevanje zanj in se ne obremenjujte z njegovo ejakulacijo in mu to tudi povejte. slej ko prej “narava dela zase”, če se s svojimi predsodki preveč ne vmešavamo.