Neželeni učinki kontracepcije
Pozdravljeni,
pred 4imi meseci sem začela z jemanjem Zoely. Takoj po začetku jemanja je narastel moj resting HR, ponoči se zbujam in imam oblive vročine. V tem času se je znižala tudi moja športna sposobnost, sem hitrejše utrujena, mišice so zategnjene takoj ko začnem npr. teči, potrebujem več časa za regeneracijo, nimam takšne moči kakor sem jo imela prej. Pridobila sem tudi 7% teže, čeprav sem bila enako aktivna kakor pred začetkom jemanja. Ali bi lahko bili to NU tabletk? Ni mi problem prenehati z jemanjem, samo zanima me, če se bo moja športna sposobnost povrnila in kdaj, ter če bom izgubila to težo.
Anonimno123, 16.03.2026 ob 15:21
Pozdravljeni,
pred 4imi meseci sem začela z jemanjem Zoely. Takoj po začetku jemanja je narastel moj resting HR, ponoči se zbujam in imam oblive vročine. V tem času se je znižala tudi moja športna sposobnost, sem hitrejše utrujena, mišice so zategnjene takoj ko začnem npr. teči, potrebujem več časa za regeneracijo, nimam takšne moči kakor sem jo imela prej. Pridobila sem tudi 7% teže, čeprav sem bila enako aktivna kakor pred začetkom jemanja. Ali bi lahko bili to NU tabletk? Ni mi problem prenehati z jemanjem, samo zanima me, če se bo moja športna sposobnost povrnila in kdaj, ter če bom izgubila to težo.
Pozdravljeni,
če niste spremenili nobene druge reči (prehrana, spanje, stres, vrsta in intenzivnost športne dejavnosti, prehranska dopolnila ipd) in so se vse omenjene težave začele kmalu po začetku jemanja tabletk Zoely ter so po 4 mesecih jemanja vseskozi enake, potem te tabletke niso najbolj primerne tabletke za vas. Svetujem krajši premor, 1-2 meseca in v tem času bi se moralo telo povrniti v prejšnje stanje. Presnova tabletk je namreč hitra in že v nekaj dneh se vsi hormoni izločijo iz telesa, tako da se telo hitro povrne v stanje pred jemanjem tabletk.
Po tem premoru pa lahko z ginekologom izberete drugo obliko zaščite, vmes pa uporabljajte kondom.
srečno, N