nekaj vprašanj
Lepo pozdravljeni!
Rada bi vam zastavila nekaj vprašanj.
Odločila sem se, da bom jemala kontracepcijske tablete. Zanima me, kdaj imam lahko spolne odnose, takoj ko vzamem prvo tabletko, ali jih je potrebno nekaj časa prej jemati?
Ali je možno, da postane menstruacija bolj obilna ali traja dlje zaradi KT?
S fantom sva nekajkrat seksala brez kondoma-ampak sperma ni prišla v nožnico. Slišala sem, da gre nekaj sperme ven že pred orgazmom. Je to res?
Je možno, da zaradi kondoma fant ne doživi orgazma?
HVALA ŽE VNAPREJ!
p.s. zanima me kje imate ordinacijo, ker bi se rada naročila na pregled pri vas
Do takrat ko “prime tabletka”, če prvo vzamete pred 5.dnevom ciklusa tako ali tako še ni ovulacije, potem pa jo tabletka prepreči. To pomeni, da ste od “prvega dneva jemanja” naprej zaščiteni.
Ob jemanju KT se po nekaj ciklusih menstruacija običajno omili, skrajša in postane tudi neboleča, če je bila prej boleča.
Takoimenovani “predizliv” res obstaja in tudi to lahko povzroči zanositev. Iz tega razloga “koitus interruptus” kakor imenujemo metodo kontracepcije, ko fant pred izlivom vzame ud iz nožnice, ne deluje preveč učinkovito. Je sicer bolj učinkovito kot nič a vendar…
Orgazem je stvar “dogajanja v glavi” in seveda ima lahko tudi kondom posredno vpliv na to, kaj se “v glavi dogaja”. Marsikoga pač vzburja misel na to, da se izbrizga seme v nožnico. Ker se to pri kondomu ne zgodi….lahko pride do manjšega vzburjenja in seveda tudi do odsotnosti “orgazma”. Tudi pri ženski lahko isti mehanizem uporabimo za razlago, zakaj ne “marajo kondomov”, saj ni nobenega pravega izmerljivega pomanjkanja niti občutka niti draženja ali česarkoli s kondomom, čemur bi lahko pripisali večji odziv.