Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje Ne obsojajte v naprej…lepo prosim!…zanima me splav s tabletkami in vakumsko!

Ne obsojajte v naprej…lepo prosim!…zanima me splav s tabletkami in vakumsko!

Punce pogovarjate se o dveh rečeh.

Do 6 tedna se opravlja mini (vakumski) splav in poteka brez narkoze

do 12 tedna pa se opravlja splav pod narkozo.

Meni je G svetovala, da počakam dva tedna, ker je mini splav boleč in še večkrat se zgodi, da ne očistijo dobro. (ne me spraševat podrobnosti, ker je tega že 20 let)

Po tistem v anasteziji nisem imela večjih bolečin kot ob blagi M.
Bolečine med posegom med splavom si raje ne zamišljam! Že tako si psihično uničen (govorim zase), da te potem še telesno boli pa je res že preveč.

Skratka, zmeni se za običajen splav pod narkozo. Tu sploh ni debate.

Ne dolgo nazaj sem bila naročena na splav,bila sva z možem oba skupaj….pred vrati sva se obrnila….konec leta pričakujemo 3.
Psihična bolečina bi bila premočna.
Še kot najstnica sem že 1x šla na splav,prebolevala več kot 5 let….ne bi več…

Lepo, da te nihče ne obsoja, ker je to čist tvoja osebna odločitev.
Jaz sem tudi rekla, da bom šla delat splav, ampak sem se pogovarjala z nekaterimi in so rekli, da so psihične bolečine po splavu preveč hude,…

Moja šefica je šla delat splav in so tam z njo ravnali kot, da je smet. Nič jih ni zanimalo kaj je razlog, ne nič… enkrat je imela pa spontan splav in odnos je bil isti.

Upam, da bodo pri in po samem posegu bolj prijazni s teboj…

Odvisno od ženske; jaz sem imela umetni splav pred 17-leti, pa nisem imela zaradi tega nikoli psihičnih travm, tudi v bolnici so bili prijazni in nobenih opazk ali kakrkoli česa drugega.

Meni je odmrl plod in sem imela mini splav, ki ni bil narejen v splošni anasteziji. Bolelo je grozno, 9dni sem še krvavela.

Enako, splav opravljen ambulantno, brez narkoze, brez hujših bolečin, le da sem po malem krvavela cel teden.

od kdaj pa vakumskega delajo pod narkozo?? jao,jao

moj je bil pred 4 leti in tudi nisem in ne preživljam kakršnihkoli psihičnih travm

Ja, imela sem že 2 otroka (mlajši je bil takrat star 4 mesece, zato sem tudi šla na splav), stara sem bila 29.
Nisem pa imela nobenih “psihičnih” posledic,tudi žal mi ni bilo, da sem ga naredila, pa naj zgleda še tako zlagano. Za mini splav in ne za tabletko sem se pa odločila zato, ker pri mini splavi je vsega konec v nekaj minutah, pri tabletah pa moraš ležati tam cel dan, pa še dva dni moraš odležati. So bile pa sestre zelo obzirne, pozorne in razumevajoče.

Vakumski res ne boli tako grozno, imaš oa pa tistih nekaj trenutkov res neprijetne občutke v trebuhu, ampak je hitro za tabo. Potem še nekaj dni krvaviš, kot menstruacija in to je to.

Lipicazelena kdaj si bila? Koliko tednov noseča, že kdaj mamica? A si vzela kakšne tablete, so ti tam kaj dali? A si dobila inekcijo v nožnico? A si imela potem kakšne probleme? Hvala!!!

Ja,dobiš inekcijo v nožnico,nobene tablete. Poseg je sicer neprijeten, hitro je mimo in ni tako boleč. Problemov nisem imela čisto nobenih,ne psihičnih , ne fizičnih, nekaj dni krvaviš, kot menstruacija.Sestre so prijazne in razumevajoče.Noseča sem bila 4,5 tednov.Imam že enega otroka, tokrat pa sem zanosila v izredno neprimernem trenutku; služba…..
Ne boj se!

Lipicazelena a ta inekcija v nožnico boli, kaj je neprijetno ta vakum ali inekcija, baje traja 1 min, je tudi tebe bolelo kot menstrualni krč?
Oprosti ker te tako nadlegujem, pri svojih 30 tih se obnašam kot prestrašena najstnica. Predlagali so mi tabletko ali vakumsko. Hvala ti za vse!!!

vakum ne traja 1 min.to traja vsaj 10-15min.zdravnica mora odstarniti vse,če ne boš morala še enkrat na čiščenje,ker se lahko fino zagnoji.

Traja nekaj minut od takrat ko dobiš inekcijo v nožnico, pa potem poseg nekaj minut . Nikakor pa 10-15 minut. Po enem mesecu greš k svojemu ginekologu na pregled in test nosečnosti.
Inekcija je zoprna, kot vsaka inekcija, ne boli nič bolj kot druge.Sam poseg je res neprijeten in se počutiš ful nelagodno, ampak tako grozno ne boli; ja je res nekaj takega kot menstrualni krč.
Če bi bil poseg hudo boleč, bi gotovo dali kakšno anestezijo ali protibolečinske tablete, pa ne dajajo nič, ker ni tako grozno.

Lipicazelena … hvala ti!!!

LP

Norlevo sta dve tabletki čim prej po spolnem odnosu, najbolje prvih 12 ur. In to je to.

jst samo to vem preden se karkoli odločiš se pozanimaj če to drži. jst sem slišal da tisti so prvič zanosili in naredili splav so kasneje imeli probleme z zanositvijo ali pa sloh več niso mogli zanosit.
pa kokr jst vem si že mal prepozna za splav. enkrat sem gledav po televiziji splav iz tem vakumskim sesalcem. pod ultrazvokom ne izgleda prov lepo. poseg je riskanten in pozinamaj se pri zdravniku.

Zanima me …a je katera ki je splavila s temi RU-486 tabletkami??? Sem namreč sama v nezavidljivem položaju,..mam dojenčka, starega 1,5meseca….in enostavno ne bom zmogla
prosim napišite tiste z izkušnjami glede teh tabletk

se ti ne zdi, da je pri 1,5 meseca starem otroku že malo prepozno za splav???

New Report

Close