Ne obsojajte v naprej…lepo prosim!…zanima me splav s tabletkami in vakumsko!
Punce pogovarjate se o dveh rečeh.
Do 6 tedna se opravlja mini (vakumski) splav in poteka brez narkoze
do 12 tedna pa se opravlja splav pod narkozo.
Meni je G svetovala, da počakam dva tedna, ker je mini splav boleč in še večkrat se zgodi, da ne očistijo dobro. (ne me spraševat podrobnosti, ker je tega že 20 let)
Po tistem v anasteziji nisem imela večjih bolečin kot ob blagi M.
Bolečine med posegom med splavom si raje ne zamišljam! Že tako si psihično uničen (govorim zase), da te potem še telesno boli pa je res že preveč.
Skratka, zmeni se za običajen splav pod narkozo. Tu sploh ni debate.
Lepo, da te nihče ne obsoja, ker je to čist tvoja osebna odločitev.
Jaz sem tudi rekla, da bom šla delat splav, ampak sem se pogovarjala z nekaterimi in so rekli, da so psihične bolečine po splavu preveč hude,…
Moja šefica je šla delat splav in so tam z njo ravnali kot, da je smet. Nič jih ni zanimalo kaj je razlog, ne nič… enkrat je imela pa spontan splav in odnos je bil isti.
Upam, da bodo pri in po samem posegu bolj prijazni s teboj…
Ja, imela sem že 2 otroka (mlajši je bil takrat star 4 mesece, zato sem tudi šla na splav), stara sem bila 29.
Nisem pa imela nobenih “psihičnih” posledic,tudi žal mi ni bilo, da sem ga naredila, pa naj zgleda še tako zlagano. Za mini splav in ne za tabletko sem se pa odločila zato, ker pri mini splavi je vsega konec v nekaj minutah, pri tabletah pa moraš ležati tam cel dan, pa še dva dni moraš odležati. So bile pa sestre zelo obzirne, pozorne in razumevajoče.
Ja,dobiš inekcijo v nožnico,nobene tablete. Poseg je sicer neprijeten, hitro je mimo in ni tako boleč. Problemov nisem imela čisto nobenih,ne psihičnih , ne fizičnih, nekaj dni krvaviš, kot menstruacija.Sestre so prijazne in razumevajoče.Noseča sem bila 4,5 tednov.Imam že enega otroka, tokrat pa sem zanosila v izredno neprimernem trenutku; služba…..
Ne boj se!
Traja nekaj minut od takrat ko dobiš inekcijo v nožnico, pa potem poseg nekaj minut . Nikakor pa 10-15 minut. Po enem mesecu greš k svojemu ginekologu na pregled in test nosečnosti.
Inekcija je zoprna, kot vsaka inekcija, ne boli nič bolj kot druge.Sam poseg je res neprijeten in se počutiš ful nelagodno, ampak tako grozno ne boli; ja je res nekaj takega kot menstrualni krč.
Če bi bil poseg hudo boleč, bi gotovo dali kakšno anestezijo ali protibolečinske tablete, pa ne dajajo nič, ker ni tako grozno.
jst samo to vem preden se karkoli odločiš se pozanimaj če to drži. jst sem slišal da tisti so prvič zanosili in naredili splav so kasneje imeli probleme z zanositvijo ali pa sloh več niso mogli zanosit.
pa kokr jst vem si že mal prepozna za splav. enkrat sem gledav po televiziji splav iz tem vakumskim sesalcem. pod ultrazvokom ne izgleda prov lepo. poseg je riskanten in pozinamaj se pri zdravniku.