Natuzzi – DA ali NE?
Ne vem če je to res…sva hodila po Lesnini, Rutarju, Žaklju ipd, pa so bile vse kvalitetnejše stvari tam-tam s ceno. Sva imela že prej ogledano v Natuzziju in sva jo kupila, ko je bila “v akciji”, se nama pač ni mudilo z nakupom.[/quote]
He, he, ne moreš primerjati neke kvalitete, če mešaš vmes Rutarja, ki je totalen podn…..
Lesnina, lahko, da ima uredu sedežne, ampak poznam primer, ko so tam kupili neko italijansko usnjeno sedežno in je šla barva stran, pa zadeva ni bila poceni in so imeli celo štalo, predno so uveljavili reklamacijo za tisto sranje…
Žakelj je zelo uredu, če veš kaj hočeš in ti to tudi naredijo, seveda, če ne kupuješ izdelkov drugih proizvajalcev, ki jih tudi prodajaja….
Za 1000 – 1200 se pa da dobiti zelo uredu, po meri in željah narejeno sedežno…..
Natuzzi – no ja, vse ima svojo ceno, tudi ime. 😉
Jaz sem kupovala dve leti nazaj. Imela sva ponudbo za Natuzzi in Tom – skora identični model v belem usnju, pri obeh enaka debelina usnja. Cena za Natuzzi 3.800€, Tom pa 1.700€. Kar cel mesec sva kolebala in se nazadnje odločila za Tom. V začetku me je skrbelo, da me je premamila cena in da sem se zafrknila, ampak moram ti povedati, da je kvaliteta Tomove sedežne enkratna, še zdaj po dveh letih je kot nova, usnje se ni podalo nikjer niti za pikico (medtem, ko se je na sestrini Natuzzijevi usnje precej raztegnjeno, tam kjer se sedi in ga mora vsakič pogladit, da zgleda lepo), je udobna, lepo izdelana.
Žal se Tom sedežnih ne (da dobit več, samo meni še vedno ni jasno kaj več od tega lahko nudi Natuzzi glede na njihove cene) .
Jaz pa sem za natuzzi.
Iz čisto preprostega razloga: ker je res kvaliteten.
Imam počivalnik že 14 let in je še vedno kot nov. Podrgnjen je samo na enem kotu, pa še to smo krivi sami, ker smo ga ob spuščanju zadevali v steno. Mehanizem dela brez problema, pa se je na njem igral marsikateri otrok, na njem sem presedela/ležala pol svoje nosečnosti in nasploh je dnevno ogromno v uporabi.
Tako da…če bi kupovala še enkrat, bi izbrala definitivno natuzzi. Tom mi je sicer bil lep po designu, ampak ni bil udoben. Ta počivalnik je pa tak, da če si ga spustiš, te zaziblje kar v spanec….ves velik, mehak, udoben. Edini minus v trenutku nakupa je cena….ta je kar huda. Jaz sem takrat plačala samo za počivalnik toliko, kot je stala kar draga sedežna garnitura…pa sem izbrala srednjo kvaliteto usnja, ampak se po tolikih letih izkaže, da je vredna vsakega centa. Pa mislim, da imajo tudi dobre garancije.
Po dveh letih mora zgledati dobro vsaka sedežna…tudi ena naša, ki smo jo v Rutarju kupili prav na silo in zelo poceni in je prestala marsikatero polito mleko, hrano in bila prečiščena gor in dol. Pa je tudi ta še kot nova.
Ne! Natuzzi ni slab, ni pa vreden svojega denarja. Če si pripravljena narediti kakšen km več in skočit v Italijo boš videla kaj je res kvaliteta. Sedežne z osnovo iz masive se ne morejo primerjati z natuzzijevo iverko!! Tudi usnje ni primerljivo. Je pa res, da je v sloveniji nadvse nobel povedat prijateljem, ki pridejo v tvoj novi dom, da njihove prelestne počivajo na natuzziju, slovenki hohštaplariji je to dovolj za odštet znaten kupček denar. Ne hvala za natuzzija!;)
Tudi to je fensi, ja….
V svoji trgovini sem x krat doživela, da so prišle stranke z besedami: joj, pa bili smo v Italiji, pa Ljubljani, pa v Grazu, pa na Dunaju….zdaj pa najdemo to kar iščemo doma!
A ma nemoj! Idi, pa naredi še 1000 kilometrov, samo da boš lahko rekla, da si kupila tam in tam….kar….potem pa vsa razočarana ugotoviš, da imaš točno to kar iščeš, doma, pred nosom.
Samo je že itak bolje tisto, kar kupiš drugje, pa čeprav gre za popolnoma enak kos…mogoče je le nekoliko dražji :))))
Sploh v Prekmurju je to zelo popularno 🙂
Mi tudi v opremidom.si, samo čekamo nanjo že 3 mesece in se mi počasi že kisa….Če bo pa potem še slabe kvalitete, bom pa v luftu! Žal glede Natuzzija nimam izkušenj, sem jih pa veliko pogledala in so mi te v omenjeni trgovini zgledale lepše in kvalitetnejše. Bomo videli, menda smo na vrsti sredi oktobra! Lp