Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva nasvet – nujno!!!!

nasvet – nujno!!!!

Na morju sem si “prestavila” menstruacijo z jemanjem KT in sicer bi morala biti M 13.7. imela pa sem jo 20.7. 4.8. sva imela z možem nezaščiten odnos in ker ni bilo ravno načrtovano sem v soboto v paniki vzela 3 stediril M in v nedeljo 3 stediril M. Ali je to dovolj ali bi morala vzeti še stediril D in kaj pomneni to za hormone?
Prosim za hitri odgovor! Imava sicer že hčero ampak si jaz v tej hormonski zmedi ne upam tvegati in obdržati otroka????
Stara sem 31 let. Hvala za odgovor že vnaprej!

Isabella

Postkoitalno kontracepcijo ste vzeli pravočasno in v dovoljšnjem odmerku, zato je nosečnost malo verjetna. Če bi se slučajno zgodila pa ni razloga za “črne misli”, saj je teratogeno delovanje na plod omejeno na obdobje od 4. tedna nosečnosti dalje.

Koliko časa po RKT naj bi nastopila krvavite?
Hvala za odgovor in lep dan vam želim.

Po postkoitalni tabletki ni nujno, da pride do krvavitve in se večinoma pojavi normalna menstruacija, včasih pride do vmesne krvavitve ali pa do izostanka M. V primeru izostanka je potrebno misliti na nosečnost in jo izključiti s testom. Če je test negativen se ga po nekaj dnevih ponovi in če je še vedno negativen se naročite na ginekološki pregled. Razlogov za izostanek pa je več in jih nima smisla naštevati saj je pomembna samo nosečnost.

New Report

Close