Nasvet
Spoštovani!
Resnično moram pohvaliti tale vaš forum saj veliko stvari sem iz njega že zvedla. Tudi jaz imam velik problem, zato vaš prosim za nasvet. Z možem sva do zdaj čakala na referendum, če bo sprejet in bo s tem omogočen uvoz spolnih celic, saj sva odvisna od donorstva, ker seveda s tega ni bilo nič sva prisiljena iti v tujino. Tu se pa začne problem denarja nimava zadosti, da bi vse te stroške lahko krila. Tako sem slišala, da po zakonu bi Zavod za zdravstveno zavarovanje to moral kriti. Zdaj bi pa rada vedela, kam in komu je potrebno poslati prošnjo, kaj vse je potrebno priložiti, da ti seveda to odobrijo. Zanima me kaj v priporočate kam je najbolje iti v tujino na OBMP. V upanju, da boste našli odgovor za moje vprašanje vas lepo pozdraavljam.
Draga Iva,
žal moram spet poudariti, da nisem vpleten v OBMP in mi reševanje izjemnih primerov kot tudi “najboljše rešitve v tujini” niso znane. Mislim, da bo najbolje, če se zaupate timu strokovnjakov, ki vsakodnevno delajo v postopkih OBMP in imajo tudi številna osebna znanstva v tujini. Oni vam bodo vedeli tudi povedati kje prevladujejo “kuharji” in kje “razvijalci napredka”.